Çözüldü Topladığım yeni bilgisayardan garip ses çıkmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Itamyl

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Selamlar 4 ay önce topladım direkt sistemi yazayım 5 5500 MSI B450 VDH Pro Max Galax 4060 Goodram 24 GB.
Öncelikle ses 5-6 dakikada bir çıkıyordu şimdi her saniye çıkıyor ne olduğunu bilmiyorum. Sesi atabilirim yardımcı olabilecek varsa.

HDD Kaynaklı olabilir mi acaba ses çıktıktan sonra arkasından yükleme gibi küçük ses geliyor.

Çözüm
Selamlar 4 ay önce topladım direkt sistemi yazayım 5 5500 MSI B450 VDH Pro Max Galax 4060 Goodram 24 GB.
Öncelikle ses 5-6 dakikada bir çıkıyordu şimdi her saniye çıkıyor ne olduğunu bilmiyorum. Sesi atabilirim yardımcı olabilecek varsa.

HDD kaynaklı olabilir mi acaba ses çıktıktan sonra arkasından yükleme gibi küçük ses geliyor.

Attığın sesin HDD kaynaklı da olabilir. Yaklaşıp da anlayabilirsiniz bu arada hangi parçadan çıktığını.

HDD kaynaklı olabilir mi acaba ses çıktıktan sonra arkasından yükleme gibi küçük ses geliyor.

Attığın sesin HDD kaynaklı da olabilir. Yaklaşıp da anlayabilirsiniz bu arada hangi parçadan çıktığını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

HDD Kaynaklı olabilir mi acaba ses çıktıktan sonra arkasından yükleme gibi küçük ses geliyor.
Sesi atarsanız yardımcı olurum.

HDD'yi dışına çıkarak baktım sorun ondaymış teşekkürler ancak içi boştu kullanmıyordum durduk yere ne bozmuş olabilir ki? Disk olarakta gözükmüyordu.

Hocam HDD'yi kaç senedir kullanıyorsunuz

Birçok sebebi olabilir

Mekanik Aşınma: HDD'ler, hareketli parçalara sahiptir. Zamanla bu parçalar aşınabilir, bu da disk arızalarına yol açabilir.

Elektrik Sorunları: Ani voltaj dalgalanmaları, elektrik kesintileri veya güç kaynağı problemleri, HDD'ye zarar verebilir. Bu tür durumlar, sürücünün motorunu veya diğer elektronik bileşenlerini bozabilir.

Manyetik Bozulma: HDD'ler veriyi manyetik alanlar aracılığıyla saklar. Güçlü manyetik alanlara maruz kalmak, verilerin bozulmasına neden olabilir.

ve en olası durumsa Kötü Sektörler: HDD'de zamanla kötü sektörler oluşabilir. Bu, verilerin düzgün bir şekilde okunamamasına ve disk arızasına neden olabilir.

Birde bazı HDDler normalde de hata olarak zaman içinde bozulurlar.
HDD 8-9 yıllık ama oyun için.
HDD'yi sabitlememiştim kasaya sallanma durumu olmuş olabilir belki teşekkür ederim cevaplar için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı