Toplama yerine hazır sistem almak

Açıkçası "Donanım Arşivi"nin topladığı sistemlerden hoşnut değilim. Pek iyi bulmuyorum. Elbette hepsi değil bazılarından bahsediyorum, güzel bir kaç sistemi var. Ayrıca ben bir para verip aldığım bilgisayarda ne Everest ne Frisby ne de Power Boost gibi markalara emanet ederim. Ayrıca bu markaların birbirine üstün olduğu felan da yok. "Neredeyse" bütün ürünleri dandik ve kalitesiz.
Ayrıca genelde hazır sistemlerde 1060 koymuş olmak için 1060 3 GB koyuyorlar. Veya SSD koymuyorlar falan.
E tabi arada gerçekten uygun fiyatlı güzel sistemler de var.

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplayacaksanız bu stok sorunundan dolayı hazır sistemlere yönelmenizi öneririm. Şu an için parça parça toplamak pek makul görünmüyor. Ne kadar hazır sistemleri sevmesem de en mantıklı karar şu an bu olacaktır. 20XX serisini de bekleyebilirsiniz fakat ona daha var. Sistem toplayanlara yardımcı olan arkadaşlar bu öneriyi göz önünde bulundurabilir.
20XX serisi ne zaman çıkacak? Her yerde 2018 ilk çeyreği olarak söylüyor. Aslında şuan da Nvidia'nın stok sorununun piyasaya süreceği yeni ekran kartlarından olabilir diye şüphelenmiyor değilim. :)

20XX serisi ne zaman çıkacak? Her yerde 2018 ilk çeyreği olarak söylüyor. Aslında şuan da Nvidia'nın stok sorununun piyasaya süreceği yeni ekran kartlarından olabilir diye şüphelenmiyor değilim. :)
Umarım olmaz. Fakat bu bencil, yattıkları yerden para kazanmayı iş olarak gören miningçiler sömürmeye devam ederse stok sorunu devam edecek. Ve o kartlara, onları asıl amacı için kullanacak olan kişiler ulaşamayacak. Umarım bunların bu bencilliği devam etmez :)
"Ben iş yapiyom yhaa." :ROFL:

Son zamanlarda bu hazır sistemlerde sıfır olmayan parçaların kullanıldığını duyuyorum. Bu konu biraz sıkıntılı. MSI, Asus, Dell gibi markaların hazır sistemleri ile teknoloji mağazalarının topladığı hazır sistemleri birbirine karıştırmamak gerekiyor bu konuda. Mağaza iade edilmiş ürünü bu sistemlere takıp tekrar satabilir. Dikkatli olmak lazım. Yine de en iyisi parçaları uygun fiyatlı şekilde ayrı yerlerden alarak toplamak.

Mesela MSI, 4500'lük bilgisayarında i5 7400 ve 1060 kullanıyor. Ona çok rahat 16GB RAM, i5 7600 konulabilir. Toplama ile marka karşılaştırılamaz kesinlikle. Fakat şu anda en iyisi marka maalesef :(

Technopat, Donanım arşivi, PC hocası gibi yerlerin topladığı sistemleri almanı önermem. Belirli sponsorluk çerçevesinde güzel sistemler toplanmıyor. Benim önerim Teknobiyotik, Sinerji ve İtopya gibi sitelerin topladığı sistemler. Yalnız alırken kasa ve güç kaynaklarına dikkat edin. Lite 5 kullanan sistemleri tercih etmenizi öneririm.

Ciddi misin? Teknobiyotik'in topladığı sistemlerin çoğu Asrock anakartını kullanıyor. Sence bunda bir gariplik yok mu? Sizin tabirinizle hepsinin bir sponsoru var.

Bu arada sakın donanım arşivinin topladığı sistemleri almayınız. Dengesiz sistem oluşturuyorlar. Sistem toplamadan buraya konu açarsanız hazır ve bazı kanalların iyi diye topladığı sistemlerden daha iyi ve mantıklı sistemler önerir gerekli arkadaşlar. :D

Umarım olmaz. Fakat bu bencil, yattıkları yerden para kazanmayı iş olarak gören miningçiler sömürmeye devam ederse stok sorunu devam edecek. Ve o kartlara, onları asıl amacı için kullanacak olan kişiler ulaşamayacak. Umarım bunların bu bencilliği devam etmez :)
"Ben iş yapiyom yhaa." :ROFL:

Madencilik ile ilgilenen kişilere bu şekilde konuşmanızı anlamıyorum. Kimin nasıl ne şekilde iş yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Herkes cebinde ki paraya bakar. Bunu bir yatırım olarak düşünebilirsiniz. Adam yatırım yapıp para kazanıyor. İster oturduğu yerden kazanır ister sabahtan akşama kadar çalışarak. Oyuncular sistem toplayıp oyun oynasın diye adam şuan para kazandığı işi mi bıraksın? Biraz mantıklı düşünmekte fayda var, ben bir oyuncuyum ve madencilik yapmıyorum. Yapmayı da düşünmüyorum ama bu şekilde konuşmaları da doğru bulmuyorum.

Ayrıca kartların üzerinde "Lütfen oyun oynamak için alınız, oyun dışında kullanmayınız." diye bir ibare de yazmıyor. Yani asıl amacı bu diye bir şey yok.

Madencilik ile ilgilenen kişilere bu şekilde konuşmanızı anlamıyorum.
Yahu zaten 1 kere 50 tane kart alsalar anlayacağım. Yetmiyor, yetmiyor ki bu stok sorunu başlıyor. Bu da bencillikten başka bir şey değildir.

Herkes cebinde ki paraya bakar. Bunu bir yatırım olarak düşünebilirsiniz. Adam yatırım yapıp para kazanıyor.
Fakat 50 tane kart almakla yetinmiyor ki, hep daha fazla alıyor. Bu tamamen açgözlülüktür. Stok sorunu başlıyor çünkü 1 kere 50 tane kart almakla yetinmiyorlar.

Oyuncular sistem toplayıp oyun oynasın diye adam şuan para kazandığı işi mi bıraksın?
"Bıraksın.," diye bir şey mi duydun ağzımdan ? 1 kere 50 tane kart alsalar tamam, 50 tanenin getirdiği para yetmiyor daha da fazla alıyorlar ve stok sorunu oluşuyor. Daha fazla alıp açgözlülük yapmasınlar diyorum.
Ayrıca sırf onların açgözlülüğü yüzünden düşük bütçeli arkadaşlarımız Fen Lisesi'ni, adam gibi bir üniversiteyi kazanıp adam gibi bilgisayar toplayamıyor.

bu şekilde konuşmaları da doğru bulmuyorum.
Ben de onların açgözlülüğünü doğru bulmuyorum :)

Madencilik ile ilgilenen kişilere bu şekilde konuşmanızı anlamıyorum. Kimin nasıl ne şekilde iş yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Herkes cebinde ki paraya bakar. Bunu bir yatırım olarak düşünebilirsiniz. Adam yatırım yapıp para kazanıyor. İster oturduğu yerden kazanır ister sabahtan akşama kadar çalışarak. Oyuncular sistem toplayıp oyun oynasın diye adam şuan para kazandığı işi mi bıraksın? Biraz mantıklı düşünmekte fayda var, ben bir oyuncuyum ve madencilik yapmıyorum. Yapmayı da düşünmüyorum ama bu şekilde konuşmaları da doğru bulmuyorum.

Ayrıca kartların üzerinde "Lütfen oyun oynamak için alınız, oyun dışında kullanmayınız." diye bir ibare de yazmıyor. Yani asıl amacı bu diye bir şey yok.
Tabi sen sistemini toplamışsın umrunda da olmaz değil mi :)

Ama kartları lanse ederken oyun için üretilmiş yok 1080p için üretilmiş yok 4K 60 FPS için üretildi vesaire demeyi iyi biliyorlar. Madem öyle artık tanıtımlarında miningcilere yeni performanslı kart diye tanıtsınlar.

Ama kartları lanse ederken oyun için üretilmiş yok 1080p için üretilmiş yok 4K 60 FPS için üretildi vesaire demeyi iyi biliyorlar. Madem öyle artık tanıtımlarında miningcilere yeni performanslı kart diye tanıtsınlar.
Söylediğim gibi, bu kartları asıl amacı için kullanacak olan kişiler ulaşamıyor. Sırf bencillikleri yüzünden...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı