Topraklama ölçmek

Ölçü aletini kullanmayı bilmiyorsanız yüksek voltajlarda deneme yapmayın. Cihaz patlayabilir elinizde. Toprak ölçümü nötr ile toprak arasındaki gerilimi ölçerek yapılır. Faz ile ölçülmez. Nötr ile toprak arası teoride 0 olması gerekir fakat şebekenin harmonikleri sebebiyle 2-3 Volt normal kabul edilir. 3 Volt'tan yüksek değer varsa topraklamada sorun var demektir. Ayrıca ölçü aletinin voltaj kademesinde ölçüm yapmanız gerekir.

Teşekkür ederim hocam.
Aslında yaşadığım sorun ses kartıyla alakalıydı beni nerelere daldırdı. Çarpılmadığım için buruk bir sevinç var içimde :)
Yaşadığım sorun ses kartımdan böyle bir elektrik sesi gelmesiydi. Satın aldığım yere götürdüm ve oradaki bir laptopta denedim. Sıkıntı yoktu, bayağı bir süre dinledik. Tesisatı bir elektrikçiye kontrol ettirmeli. Bu işlerin şakası yokmuş: O
Bu arada yaşadığım sorun şöyle bir ses. Kaydettim ancak dikkatli dinleyiniz ses patlası oluyor 48v kapatıp açtığım için.
Kısık sesle dinleyin lütfen çok fazla ses çıkıyor başlarda!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim hocam.

Aslında yaşadığım sorun ses kartıyla alakalıydı beni nerelere daldırdı. Çarpılmadığım için buruk bir sevinç var içimde :)
Yaşadığım sorun ses kartımdan böyle bir elektrik sesi gelmesiydi. Satın aldığım yere götürdüm ve oradaki bir laptopta denedim. Sıkıntı yoktu, bayağı bir süre dinledik. Tesisatı bir elektrikçiye kontrol ettirmeli. Bu işlerin şakası yokmuş: O

Bu arada yaşadığım sorun şöyle bir ses. Kaydettim ancak dikkatli dinleyiniz ses patlası oluyor 48v kapatıp açtığım için.

Kısık sesle dinleyin lütfen çok fazla ses çıkıyor başlarda!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

48Volt kapatıp açınca çat/pat sesleri gelmesi normal. 48Volt Phantom Condenser mikrofonlar için kullanılır. Eğer dinamik mikrofon kullanıyorsanız Phantom Power'ı açmamanız gerekir. Ses kartınızın markası nedir? Kullandığınız mikrofonun markasını da öğrenebilir miyim?

48Volt kapatıp açınca çat/pat sesleri gelmesi normal. 48Volt Phantom Condenser mikrofonlar için kullanılır. Eğer dinamik mikrofon kullanıyorsanız Phantom Power'ı açmamanız gerekir. Ses kartınızın markası nedir? Kullandığınız mikrofonun markasını da öğrenebilir miyim?

Audient ID4 MK2 ve MXL990 kullanıyorum. Çat pat sesler değil ya onlar 48v açıp kapadığım için çıkıyor evet. Ben arkadaki elektrik akımı gibi sesten bahsetmiştim. Sürekli devam ediyor :(

Audient ID4 MK2 ve MXL990 kullanıyorum. Çat pat sesler değil ya onlar 48v açıp kapadığım için çıkıyor evet. Ben arkadaki elektrik akımı gibi sesten bahsetmiştim. Sürekli devam ediyor :(

Sebebini hemen söyleyeyim. Büyük olasılıkla bilgisayarın PSU kalitesiyle alakalı. Ayrıca kablosuz klavye ve mouse da kullanıyorsan o da parazit sorunu yaratıyor. Ben bu sebepten kablolu klavye ve mouse kullanıyorum ayrıca Gold sertfikalı PSU kullanıyroum. Onunla da kalmayıp elektrik hattıma EMI filtre de ekledim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı