Topraksız prizde PC kullanılırsa ne olur?

ledz3ppelin

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Sattığım eski laptopumdan sonra sonunda zar zor bir bilgisayar toplamayı başardım. Ancak şansa, alalı 3 gün oldu ve mutfak dışında prizlerde topraklama olmayan bir eve taşındık... Açıkçası bilgisayarımı direkt olarak bu prize bağlamaya korkuyorum. James Donkey'in kasayla dahili gelen ucuz bir PSU'sunu kullanıyorum. 650W. Sizce bilgisayarıma ve bize zarar gelmemesi için ne yapabilirim?

Dipnot: Elektrikçi çağır diyecek arkadaşlar için, birincisi durumum yok, ikincisi benim babam elektrikçi. PC koyulan odalara topraklama çekelim teklifime hiç olumlu bakmıyor, bir şey olmaz diyor.

Hocam iyi sosyaller. Yıl 2016 topraksız bir evde anlık olarak anakartım yandı. O günden beri topraksız yada tıpraklı farketmeksizin topraklı priz kullanmaya özen gösteriyorum kesinlikle tavsiye ederim.

Arkadaşlar selam. Sattığım eski laptopumdan sonra sonunda zar zor bir bilgisayar toplamayı başardım. Ancak şansa, alalı 3 gün oldu ve mutfak dışında prizlerde topraklama olmayan bir eve taşındık... Açıkçası bilgisayarımı direkt olarak bu prize bağlamaya korkuyorum. James Donkey'in kasayla dahili gelen ucuz bir PSU'sunu kullanıyorum. 650W. Sizce bilgisayarıma ve bize zarar gelmemesi için ne yapabilirim?

Dipnot: Elektrikçi çağır diyecek arkadaşlar için, birincisi durumum yok, ikincisi benim babam elektrikçi. PC koyulan odalara topraklama çekelim teklifime hiç olumlu bakmıyor, bir şey olmaz diyor.
Hocam topraklama yoksa zarar gelebilir. PSU da kalitesiz zaten.

Şimdi hocam, niye topraksız kullanınca zarar geleceğini anlatayım;
Kaçak akım içeride kalır, topraklamadan gidemez.
PSU kalitesiz, + topraklama yok. Büyük sıkıntı.
Ani voltaj sıçramasında iyi olmaz.

Hocam iyi Sosyaller. Yıl 2016 topraksız bir evde anlık olarak anakartım yandı. O günden beri topraksız ya da tıpraklı fark etmeksizin topraklı priz kullanmaya özen gösteriyorum kesinlikle tavsiye ederim.

Selam iyi Sosyaller. Mutfaktaki topraklı prizlere uzatma çekmek istedim, maalesef babam izin vermiyor. Açıkçası topraksız prizden bir zarar gelmeyeceğinden emin kendince. Ama durum ortada, çoğu okuduğum yazıda bahsetmişler hocam yanan parçalar vs. sizin durumla aynı.

2-3 hafta öncesine kadar ben de topraksız prizde kullandım birşry olmadı ama olmayacak anlamına da gelmez. Mutfakta toprak varsa eve toprak geliyor demektir. Boraz para biriltirip sadece bilgisayarı taktığın proze topraklama çekebilirsin.

Selam iyi Sosyaller. Mutfaktaki topraklı prizlere uzatma çekmek istedim, maalesef babam izin vermiyor. Açıkçası topraksız prizden bir zarar gelmeyeceğinden emin kendince. Ama durum ortada, çoğu okuduğum yazıda bahsetmişler hocam yanan parçalar vs. sizin durumla aynı.
Hocam bir kablo yani, kaç metre olur ki. O kasanın çıkartacağı maliyet bir kablodan fazla olamaz.

Birkaç sene önce kasanın metal kısımlarından elime elektrik çarpıyordu. Kaç defa PSU söktüm kontrol ettim bir sorun bulamadım. En sonunda sorunun prizde topraklama olmamasından dolayı olduğunu keşfettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı