Toshiba OCZ TR200 2 yıllık kullanım sonrası değerler

Sağlığının düşmesi nedeniyle artık önerilmiyor bu model ancak benim aldığım zamanlarda çok öneriliyordu, yani bu forumda önerildiği için aldım. Sağlığın düşmesi bende de mevcut ama bu bir sıkıntı yaratmadı şimdilik.

2019 Eylül'de sistemimi topladığımdan beri hep Windows'u bu SSD'de kullanıyorum. Yani 26 aydır kullanıyorum. En son formatımı da yaklaşık 1 sene önce attım. 480 GB olan modeli kullanıyorum ve şu an diskte 60 GB boş alan var. Testleri bilgisayarı yeni açtığımda yapmadım, 3-4 saattir açık bilgisayarım. Testleri yapma nedenim ise Steam'de HDD'ye kurulu bir oyunu güncellerken SSD'nin de %100 kullanıma ulaşıp PC'nin takılması oldu. Testlere bakınca anormal değerler olduğunu sanmıyorum ama siz de bir bakın istedim. @Mansion @pedroz_1999 @Recep Baltaş @BerkayZ87 @Motionless IN White

Toshiba'nın kendi programında SSD'ye genel bakış. Sağlık %89 olarak gözüküyor:

Toshiba'nın uygulamasında Benchmark testi:

Toshiba uygulamasındaki SMART bilgileri:

HD Sentinel programına göre sağlık %94:

HD Sentinel SMART bilgileri:

Son olarak da Crystal Disk Mark ile hız testi:

Son düzenleyen: Moderatör:

Kabul edilebilir aslında. Kötü değil bu arada kötü olan 12.94TB veriyle %94&%89 sğlığın kalması hangisi daha doğru bilmem ama ortası %91 saysak yazılan veriye göre kötü zamana göre oldukça iyi bir değer. Bir de bu SSD'de galiba sadece 240GB modellerde sorun vardı.

Bu arada @Lee Yubin Firmware güncellemesini güncel tutmanı tavsiye ederim.

Intel SSD'ler için değil sadece. Verilerin doğru gösterilebilmesi, daha az hata oranı gibi şeyler için genelde güncel tutulması önerilir.

USB ile falan yapılıyor galiba, uğraşmak istemedim hiç ama ilerleyen günlerde BIOS da güncelleyip Windows 11'e geçmek istiyorum temiz format ile, belki o zaman yaparım.

Anladım. Şu anlık Windows 11 tavsiye etmem bizzat kullanıyorum ufak hatalar var. Fakat 4-5 aya hata oranı oldukça düşer diye tahmin ediyorum.

Az mı çok mu? "sadece" kısmını okumamışım. Bence normal ya.

Bence az.

Benim mesela 5 aylık falan bu kadar veri yazdım 5katı olduğunu düşünürsek 16.95TB yapar. Ve ben SSD mi oldukça iyi bakmama, kullanmama rağmen böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…