Toshiba OCZ TR200 2 yıllık kullanım sonrası değerler

Sağlığının düşmesi nedeniyle artık önerilmiyor bu model ancak benim aldığım zamanlarda çok öneriliyordu, yani bu forumda önerildiği için aldım. Sağlığın düşmesi bende de mevcut ama bu bir sıkıntı yaratmadı şimdilik.

2019 Eylül'de sistemimi topladığımdan beri hep Windows'u bu SSD'de kullanıyorum. Yani 26 aydır kullanıyorum. En son formatımı da yaklaşık 1 sene önce attım. 480 GB olan modeli kullanıyorum ve şu an diskte 60 GB boş alan var. Testleri bilgisayarı yeni açtığımda yapmadım, 3-4 saattir açık bilgisayarım. Testleri yapma nedenim ise Steam'de HDD'ye kurulu bir oyunu güncellerken SSD'nin de %100 kullanıma ulaşıp PC'nin takılması oldu. Testlere bakınca anormal değerler olduğunu sanmıyorum ama siz de bir bakın istedim. @Mansion @pedroz_1999 @Recep Baltaş @BerkayZ87 @Motionless IN White

Toshiba'nın kendi programında SSD'ye genel bakış. Sağlık %89 olarak gözüküyor:

Ekran görüntüsü 2021-11-17 164018.jpg

Toshiba'nın uygulamasında Benchmark testi:

Ekran görüntüsü 2021-11-17 164025.jpg

Toshiba uygulamasındaki SMART bilgileri:

Ekran görüntüsü 2021-11-17 164030.jpg

HD Sentinel programına göre sağlık %94:

Ekran görüntüsü 2021-11-17 164042.jpg

HD Sentinel SMART bilgileri:

Ekran görüntüsü 2021-11-17 171003.jpg

Son olarak da Crystal Disk Mark ile hız testi:

Ekran görüntüsü 2021-11-17 165029.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğunlukla oyun amaçlı kullanılan bir sistem ise gayet normal bir değer. Tabii ben yeni disk alınca eski disktekileri yeni diske aktarana kadar sadece 7 TB veri yazdım :D
2 yılda nasıl sadece 13TB yazdınız?

%68 değilmiş. İçinden geçmişim 🤣 Özür dilerim.
Benden fazla kullamışsınız SSD'yi ama yine de orantılayınca baya kötü olmuş sizinki.

13TB falan 2 yılda az. 1 yılda olsa 13TB iyi ama 2 yıllık ise az olması gerek.
Sürekli oyun yükleyip kaldıran biri değilim. SSD'de sadece sürekli oynadığım oyunlar yüklü ATS, ETS 2, CS:GO, Assetto Corsa gibi ve bir kaç tane de HDD'de yer kalmadığı için yüklediğim oyun var. Genelde HDD'ye kuruyorum oyunları. O da 11 yılı geçti alalı hala %100 sağlık gösteriyor, bakalım ne zaman patlayacak :d

Çoğunlukla oyun amaçlı kullanılan bir sistem ise gayet normal bir değer. Tabii ben yeni disk alınca eski disktekileri yeni diske aktarana kadar sadece 7 TB veri yazdım :D

Sizler çıldırmışsınız!

Bende SSD'mi iyi kullanıyorum diye geçiniyorum. 😏

O zaman temiz bir son sürüm Windows 10 kurarım, geçiş yaparım 10'dan 11'e birkaç ay sonra.

Evet, ya şu anda da isterseniz geçin engel olmayayım ama, arada ufak hatalara katlanmak zorunda kalabilirsiniz benden demesi. :)

O zaman temiz bi son sürüm Win 10 kurarım, geçiş yaparım 10'dan 11'e birkaç ay sonra.
Kuracaksan 2004 sürüm kur dert tasa yok vallahi 21H1 disk özürlüsü. Sınavlardan sonra bununla ilgili konu açmayı düşünüyorum.

Hayretler içerisindeyim. Bence kendi programı diye abartıyor :D
Bir de HD Sentinel ile bakın. Bende kendi programında daha düşük gösteriyor.
Kuracaksan 2004 sürüm kur dert tasa yok vallahi 21H1 disk özürlüsü. Sınavlardan sonra bununla ilgili konu açmayı düşünüyorum.
Galiba bende 19042 sürümü var. Bu sürümler windows Update ile yükselmiyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı