Toshiba Qosmio X870-14T Oyun Oynarken Mavi Ekran Hatası

BeersAndBears

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım Toshiba Qosmio X870-14T. Son 1 aydır mavi ekran hataları alıyorum. Oyun oynamaya başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde kesin olarak mavi ekran veriyor. Nadiren de olsa oyun dışı kullanımlarda da mavi ekran veriyor. Bilgisayarıma format attım hala düzelmedi. Nvidia GTX 670M olan ekran kartımı devre dışı bıraktım 2 gün önce. Artık mavi ekran hatası almıyorum. Sizce sorun nedir ekran kartını değiştirmem mi gerekli yoksa başka bir sorundan mı kaynaklanıyor?

Minidump dosyası: minidumplar.rar

Yardımcı olabilecek var mı @Murat5038

Galiba ilkinde etiketleyemedim @Murat5038

Kendi BIOS dosyanla güncellenir başkasınınki ile değil

ne yazıkki benim laptopun serisi bayağı eski 4 senelik bilgisayar :) son 1 aydır nvidia driver indiremiyorum :( sistem özelliklerini atıyım bak istersen neden yüklenmiyor bende bilgisayar okuyorumda daha larvayız !

Sistem
TOSHIBA SATELLITE C55-A
BIOS: InsydeH2O Version 03.72.301.40
Processor: Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 4096MB RAM Available OS Memory: 3972MB RAM
Page File: 2506MB used, 7872MB availabled
DirectX Version: 11.2Card / name: Intel(R) HD Graphics 4000
Manufacturer: Intel Corporation / DAC type: Internal
Chip type: Intel(R) HD Graphics Family
Device Type: Full Device / Display Memory: 1792 MB
Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_0166&SUBSYS_FA311179&REV_09

Laptop part numaran PSCJEE veya PSCJGE ise güncel sürümün var eğer değilse güncel sürümün yok.
http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/bios-20140917134225.zip
Eğer verdiğim part nuramasına sahipsen güncelleyebilirsin. Değilse, riske alırım dersen bilgisayarın kullanılmaz hale gelebileceğini güncelleyebilirsin.

Laptop part numaran PSCJEE veya PSCJGE ise güncel sürümün var eğer değilse güncel sürümün yok.
http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/bios-20140917134225.zip
Eğer verdiğim part nuramasına sahipsen güncelleyebilirsin. Değilse, riske alırım dersen bilgisayarın kullanılmaz hale gelebileceğini güncelleyebilirsin.

:şaftıkaymış: part no PSCGCE güncel sürüm yok. Evet Windows 10 Pro kullanıyorum

Mlsf verdiğin linkde olmadı hangisini indirirsem indiriyim sürüm 378.49 diyor :) yinede Tşk

Eset kaldır denilmiş niye kaldırmadın? Söylenenlere uymadan çözüm beklemeyin.
Ekran kartında hata olduğu gözüküyor büyük ihtimal donanımsal hata çıkacak ama alttaki dediğimi doğruca uygulayın.
Sosyaldeki DDU rehberine göre yeşilleri uygulayın. Dahili ve harici GPU sürücülerinizi kendi sitelerinden sırasına göre yükleyin.
İntel Wifi sürücünü güncelle, ACPI sürücünü güncelle, Ethernet sürücünü güncelle, hotkey sürücünü güncelle, kamera sürücünün günceli varsa yükle.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı