Toshiba qosmio X870 laptop dönüyor

Astaryus

Kilopat
Arkadaşlar selam arkadaşın uzaktan bir arkadaşında bu başlıktaki laptop var. Ama laptopta donma sorunu varmış kimi zaman 10 dakika sürüyormuş kimi zaman 2 3 saat sonra yaşanıyormuş. Isınıyor olabilir dedi ancak varsayalım ki ısınmadan kaynaklanmıyor, başka neden olabilir arkadaşlar bu sorun? 8+4 GB RAM var tahminimce ekstra olarak eklenen RAM'dan kaynaklı bunu yapıyor olabilir diye düşünüyorum buna başka ne sebep verebilir? Ekran kartı, işlemcisi ya da anakart buna sebep verebilir mi? Hani eğer SSD, adaptör, batarya ya da RAM kaynaklı ise üstesinden gelebilirim. Ekran kartıyla alakalıysa bu modellerde ekran kartı değişiyor, işlemciden kaynaklı ise gene sorun değil onu da değiştirebilirim ancak bu sebebin bunlarla alakası olabilir mi? En çok korktuğum anakarttan kaynaklı olma şansı var mı? Bu modelde ya da laptopta bu sorunu yaşayan var mı? Çünkü açıldığı gibi kitlense belki bir şey denir ama farklılık gösteriyor sizce sebebi nedir? Fiyatı çok uygun üniversite için alacağım ama çok istiyorum bu laptopu, eğer yapamazsam da iade etme şansım var sadece kargo masrafını ödeyeceğim o kadar. Umarım bilen çıkar iyi sosyaller.

Orijinalinde kullanılan RAM'le çalıştırın BIOS'un güncel olup olmadığını kontrol edin.

Bataryayı söküp PC'yi çalıştırın bakalım donacak mı kilitleniyor sorunu ile karşılaşabilirisiniz korkmayın.

Orijinalinde kullanılan RAM'le çalıştırın BIOS'un güncel olup olmadığını kontrol edin.
İçinde HDD mi var tam bilmiyorum ancak onu öğreneceğim, eğer diyorsanız ki böyle şeylerden olabilir, elimde işlemci, 4 gb ram ve SSD var. Tamamen temiz kurulum yapıp termal bakımını da yapabilirim.

Bataryayı söküp PC'yi çalıştırın bakalım donacak mı kilitleniyor sorunu ile karşılaşabilirisiniz korkmayın.
Yani anakartında birşey yoktur değil mi hocam?

Bu iş biraz deneme yanılma işi net bir şey söyleyemem.

Ben bataryası bitik olabilir diye düşünüyorum, belki adaptörde oluşan bir dalgalanma kaynaklı da böyle bir şey oluyor olabilir, ikinci olarak depolama ve driverden şüpheleniyorum. Sıcaklıktan açıkçası pek süphelenmiyorum çünkü kimse o kadar saf değil. Diğer ihtimaller arasında en çok ihtimal verdiğim 12 GB RAM, belki sonradan takılan RAM bu uyumsuzluğa sebep vermiştir. Sizin aklınıza gelen başka bir şey var mı? Belki sıvı teması sonrası belirli USB'lerden kaynaklı da olabilir. Tamamen çıplak şekilde test etmeyi düşünüyorum. Başka ne gibi ihtimaller olabilir çok araştırdım ama genelde herkes takılma işinde HDD ve RAM'den müzdarip.

Şimdi size manyak bir fikrim var anlatayım.
PC'nin HDD'sini sökün ve stok RAM kalsın sadece PC'nin üzerinde. Başka bir PC'den Rufus ile o PC'nin çalıştırabileceği bir işletim sistemini USB'ye kurun hani şu (Windows 11'de zorunlu internet olayının kaldırıldığı yerden).Ardından PC'yi o USB üzerinden başlatın hadi açılmasın bakalım.

Şimdi size manyak bir fikrim var anlatayım.
PC'nin HDD'sini sökün ve stok RAM kalsın sadece PC'nin üzerinde. Başka bir PC'den Rufus ile o PC'nin çalıştırabileceği bir işletim sistemini USB'ye kurun hani şu (Windows 11'de zorunlu internet olayının kaldırıldığı yerden).Ardından PC'yi o USB üzerinden başlatın hadi açılmasın bakalım.
Hocam işte bu dediğinizi çok denemek istiyorum ama almam gerekiyor laptopu, kesin iade etme şansım var ama kargo felan bana yaklaşık 250 300 tl ye patlar iade edersem. Sizce değer mi? Değer derseniz alıp uzun bir süre uğraşıcam yapamazsam da iade edeceğim.

Baktığınız PC'yi gördüm sarı sitede. Denemeye değer mi orası size kalmış hüsrana uğrayabilirsiniz ama HDD'den kaynaklanmadığını düşünüyorum çünkü SSD'si varmış.

Bir 15 dk araştırdıktan sonra internette bu video yu buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bir bataryasız çalışıp çalışmadığını sorun.

Son düzenleme:
Baktığınız PC'yi gördüm sarı sitede. Denemeye değer mi orası size kalmış hüsrana uğrayabilirsiniz ama HDD'den kaynaklanmadığını düşünüyorum çünkü SSD'si varmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Anladığım kadarıyla sorun bataryada, sorun video da ki gibi değil ama 2 saatte bir vesaire diyor, bataryadan dolayıysa vazgeçer bence adam satmaktan. Buna benzer daha video var mı?

Ah hocam ah hayaller işte, bu paralara 840m den fazlası yok. Ne yapsam çok kararsızım. Yok mu başka fikri olan?

Son düzenleme:
Hocam bence PC'yi alın en kötü iade edersiniz Toshiba laptoplar sizi üzmez zaten bu laptop özel bir seriymiş. Donma olayı sadece sizde değil birçok insanda yaşandığı için kronik bir sorun gibi duruyor. Denemekten zarar gelmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı