Çözüldü Toshiba Satellite için EFI nasıl güncellenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TrAhmet

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Yazılım/Donanım uğraşıyor
RAM
4 GB RAM
Ekran kartı
Intel 5500
İşlemci
Intel i3 5.nesil işlemci.
Merhaba Toshiba'nın bir Satellite bilgisayarı ile uğraşıyorum. Intel Wi-Fi kartı var. Sorun ise ses yok, Wi-Fi yok, ethernet yok. istediğim şey ise EFI dosyasını güncellemek. Yardımcı olabilir misiniz? Bir de açılınca yazı açılmasın(verbose), Apple logosu gelsin istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Wi-Fi için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ethernet için model belirtmelisin. Biraz beklersen bilgisyara geçip ben yapabilirim düzenlemeleri.

Wi-Fi tanıtılmış. Yazılar kalkmış hali. Ancak gördüğüm kadarıyla ne ekran kartını tanıtmışsın ne SMBIOS ve ROM bilgilerini düzenlemişsin. Ne bataryanı tanıtmışsın.

Evet direkt gelen EFI ile kurulum yaptım sonra düzenleyecektim fakat 4 saate filan yüklendi ondan dolayı EFI düzenleyemedim
Bilgisayar modeli

Toshiba Satellite C55​

Bu arada toucpadde sol Click sağ Click'te çalışmıyor.

Nasık yapacağım normal toucpad üzerine tıkladığımda algılamıyor ki.
Bir ricam var bir de ekran kartını tanımlayabilir misin? Intel 5500 ekran kartı.
@yusufklncc @Yiğit Gençer

Videoyu izleyip denedim boot ederken takılı kalıyor.

Bir ricam var bir de ekran kartını tanımlayabilir misin? Intel 5500 ekran kartı.

HD5500 için ekli Config. Plistin DeviceProperties sekmesini tıklayıp aynı değerleri kullandığınız Config. Pliste girin. EFI yedeğinizi aldıktan sonra OpenCore ekranında NVRAM reset ile başlayın.

Hocam hallettim zaten teşekkür ederim farklı bir forumda.

Yusufklncc yardımcı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…