TOSHİBA'nın fan temizleme için 60TL isteme hakkı var mı?

• Konuyu başlatan Batuhan Görkem
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 12.311
Ürünün toshiba garantili olduğuna eminmisim arkadaşım kendi hatası yüzünden anakartı yaktı toshiba hemen yeniledi.

@Heronn Nasıl yani? Laptopu Teknosa'dan aldım. 2 yıl garantili olarak. Laptop daha 1 yıllık ama garanti durumu 2 hafta sonra biteceğini söylüyor. O zaman 1 yıl Teknosa 1 yıl da TOSHİBA garantili mi oluyor?

Birzamanlar bir Toshiba satellite T7200 kullanıcısı olarak Toshibanın Türkiyede'ki yetkili servisleri de açıkcası beş para etmez diyorum ve gerçekten uzak durun, garanti varken çoğu durumda hep KULLANICI HATASI derler ya da GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA olduğunu..

Garanti bitince de milleti arıza tespit ücreti adı altında soyarlar. Soygun dediğimde öyle az buz değil , 25-30$ mı neydi.. Şuanki kurla hesaplarsan 60 - 70 TL lira civarı arıza tespit ücreti alıyorlardı.. Allah korusun diyorum, kazıklanmak istiyorsanız devam edin :) Mesela Aynı şey diğer markaların servislerinde olmuyor.. İçinde toz varmış kullanıcı hatası deyip fan temizlemek için ücret isteyen Toshiba'ya inat başka markaların servisleri sorgusuz sualsiz temizleyip üstelik termal macunlarıda sıfırlayıp gönderiyor. Garantisi varken, hatta bir arkadaşımda ASUS vardı, bataryanın ömrü dolmuş diye ücretsiz değişim yapmıştı servis! İşte fark. Bu biraz da servisin vicdanına kalmış..
Buarada bilgisayarı garanti bitmeden kendin açarsan veya başkasına açtırırsan bantın açıldığını vidaların zedelendiğini görüp garanti kapsamından çıkarırlar bilgin olsun.. Biraz caz yap gerekirse başka servise götür..Ama bir daha bu pisliklerden uzak dur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi devam ediyor ise yaptığım bir yöntemi size önermek istiyorum. Eski kullanmış olduğum Hp notebook bilgisayarı bir senesi dolduktan sonra temizleme ve bakım amacı ile servise götürmek istedim sizden istenen ücrete yakın bir ücret benden talep edildi bende bu ücreti vermek istemedim. Ardından başka bir Hp servisine giderek ürünün yarım saatlik kullanım da aşırı ısındığını bundan dolayı kendini kapattığını ve arada fan kısmından acayip sesler geldiğini belirttim. Ürün kodu ve bilgilerim kontrol edildi 5 ila 15 gün iş günü içerisinde bana dönüş yapılacağı söylendi. 4. Gün telefonla irtibat kurulup ürünümün hazır olduğu bilgisi üzerine gidip teslim aldım. Fanlarının temizlendiğini, macununun yenilendiğini ve bios güncellemesi yapıldığı bilgisini aldım bunun yanında, ürünün pilini takarken zorladığım pil sabitleme tırnağının değiştirildiği bilgisini alıp hiç bir ücret ödemeden evime geri dönmüştüm. Zaman probleminiz yok ise bu şekilde bir bahane ile genel kontrol yaptırabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı