Toyota Corolla 1.5 litre 3 silindir fazla yakıyor

Rodaj tamamlanana kadar yüksek olur. Sonrasında düşecektir diye düşünüyorum. Bu arada LPG dönüşümünü düşünebilirsiniz. Atmosferik motor her zaman çok yakacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam daha önce Toyota yaris 1.5 vardı bizde 2018 model benzinli o bu kadar yakmıyordu 6.6L idi sanırım.

Hocam öylede yaris 4 silindir araçtı bu corolla 3 ondan daha fazla yakıyor?
Bizde de hybrid versiyonu var öncelikle aracı vitesin oradaki joyistik ile eko moda alın ve ani hızlanmalardan kaçının.

Hocam aracda bir kere 170'e çıktım o kadar normal modelde 3000 deviri geçmeyince eco da kalıyor.

Silindir azalınca daha düşük yakıt olmuyor maalesef. Daha az silindirle aynı gücü üretmek gerekiyor. Daha fazla yakıt tüketimi olması normal karşılanabilir. En mantıklısı attığım videoyu izleyin. Rodajı tamamlayın ve sonrasında deneyin.

Teşekkürler hocam.

Hocam öyle de Yaris 4 silindir araçtı, bu Corolla 3 ondan daha fazla yakıyor?
İşin bu kadar teknik kısmına girersek sadece motorda silindir hacmi, hava/yakıt karışımı oranı, sıkıştırma oranı, VVL profili, kam zamanlamaları gibi bir sürü veriye daha bakmak lazım. Motor kısmını geçip genele bakarsak arabanın ağırlığı, hava sürtünme direnci, lastik tabanı gibi ek sürtünme parametreleri gibi daha başka şeyler de var. :D Şanzıman dahil bunların hepsi "biraz biraz" değişimlere neden olarak aradaki bu tüketim farklarını yaratıyorlar işte.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı