TP-Link AV600 PowerLine ve ASUS DSL-N16 stabil çalışmıyor

mypoh

Hectopat
Katılım
19 Şubat 2019
Mesajlar
37
Makaleler
1
Geçenlerde TP-Link AV600 PowerLine ve onun için iki adet CAT 7 kablo aldım. Kablo çekme imkanım olsaydı kablo çekerdim ama bunu almak zorundaydım. PowerLine'ı kullandığım günden beri kullandığım ASUS DSL-N16 modemimde sürekli WAN ve internet bağlantısı kesilmekteydi. Bazen DSL ışığı yanmıyor bazen de DSL yanıp internet ışığı yanmamakta. PowerLine adaptörü sökünce internet bağlantım geri gelmekte fakat bu sefer de bilgisayarım internetten mahrum kalmakta. Bazen PowerLine varken de interneti kullanabiliyorum. Sorun sebebinin PowerLine olduğunu anladım fakat bu adaptör ne gibi sorunlar açabilir ki. VDSL kullanıyorum, hat kablosu bina ankastresinden çekildi. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.
 
Modeminizin xdsl hat değerlerini kontrol ediniz.Genelde internet kopmaları snr margin değerinin düşük olmasından kaynaklanmaktadır.
Değerler bunlardır;
. Ekran görüntüsü 2020-09-30 104546.png
 
Gördüğüm kadarıyla ASUS VDSL modem kullanıyorsunuz. İnkanınız varsa TTNET ya da Türk Telekom yazan modem deneyiniz yine soruç değişmezse hızınızı düşürtmeniz gerekecektir.
 
Problem modem kaynaklı mı? Elimde başka model modem yok. Sadece ADSL modemler var. TurkNET kullanıyorum online işlemlerden zırt pırt arıza notu bırakmaktan yoruldum. internet geldikten 12 saat sonra otomatik arıza kaydını kapatıyorlar. Fakat benim arızam rastgele zaman dilimlerinde rastgele uzunlukta gerçekleşiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı