TP-Link modem arayüzü değiştirilebilir mi?

Kerykeion

Kilopat
Merhabalar, Airties 5760 modemimden TTNET'ten almış olduğum TP-Link TD864W model modeme kablosuz olarak internet iletmeye çalışmaktayım (ethernet kablosu ile alıp kablosuz olarak dağıtım yapabildim -AP-, fakat benim istediğim kablosuz olarak alıp kablosuz olarak iletmek). Şimdiye kadar yapmış olduğum araştırmalarda; repeater veya WDS desteğine sahip bir router gerekiyormuş. TTNET'ten almış olduğum modemin arayüzünde maalesef bu ayarlara rastlayamadım (TTNET'in yayınlamış olduğu en güncel Firmware yüklendi ve modem TTNET'e özel üretildiği için TP-Link bu modem için destek vermiyor).

Nitekim başlıkta da belirttiğim gibi modem arayüzünü daha "gelişmiş" bir versiyona güncellemek mümkün müdür? BIOS gibi gerekli modlamaları yaparak farklı özellikleri açıp kapatabilir miyiz?

Soru çok komik veya saçma gelebilir fakat modemler hakkında hiç bilgim yok, mazur görün :)

Dediğin işlem her modemde olmuyor olsa bile internet sağlayıcılarının verdiği modemler orta seviyeli cihazlar. Modemi kullanılmaz hale getirebilirsin. Sendeki yüksek ihtimalle Modem/Router olarak geçer ama kablosuz alıp paylaşmaz. Sadece kablolu yapabilirsin. Onun için Repeater lazım. Ucuz ve küçük uzun mesafe gerektirmeyen bir şey arıyorsan sadece prize takılan üçlüler gibi Repeaterlar var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı