Arkadaş öncelikle merhaba , TP-Link TD-W9970V3 modemde QoS üzerinde Wi-Fi hızı sınırlandırıyorum fakat kendi internetimin upload hızıda düşüyor. Örneğin sınırladığım Wi-Fi'nin IP adresi; 1.1.1.1, IP aralığında sadece bu IP adresini yazdığımda bile benim kendi internet upload hızımıda sınırladığım değere düşürüyor.
Merhaba, bugün uzun denemeler sonrası ping düşürme işlemi için QoS ayarını W9970 modemlerde nasıl yapılacağını göstereceğim. Öncelikle modemin QoS --> Temel Ayarlar bölümüne gelip maksimum değerleri kutucuklara giriyoruz ve indirme gönderme hızlarını trafik kontrollü olarak aktif ediyoruz...
Doğru anladıysam 1.1.1.1 ip bloğuyla kastettiğiniz ana segment yani misafir ağı falan değil.
9970v3 kullanmadım ama QoS için böyle bir ayara ihtiyacınız yok. QoS kablolu kablosuz misafir ağır ev ağı fark etmeksizin ağ trafiğini önceliklendirmeye yarayan bir sistem .
QoS ya açıktır ya kapalı. Ha cihazlara tek tek limitleme yapmaya çalışıyorsunuzdur o ayrı, onun için de QoS ayarı yanlış olur.
Doğru anladıysam 1.1.1.1 IP bloğuyla kastettiğiniz ana segment yani misafir ağı falan değil.
9970V3 kullanmadım ama QoS için böyle bir ayara ihtiyacınız yok. QoS kablolu kablosuz misafir ağır ev ağı fark etmeksizin ağ trafiğini önceliklendirmeye yarayan bir sistem.
QoS'ya açıktır ya kapalı. Ha cihazlara tek tek limitleme yapmaya çalışıyorsunuzdur o ayrı, onun için de QoS ayarı yanlış olur.
Merhaba, bugün uzun denemeler sonrası ping düşürme işlemi için QoS ayarını W9970 modemlerde nasıl yapılacağını göstereceğim. Öncelikle modemin QoS --> Temel Ayarlar bölümüne gelip maksimum değerleri kutucuklara giriyoruz ve indirme gönderme hızlarını trafik kontrollü olarak aktif ediyoruz...