TP-Link VS220-G3U bozuldu mu?

HerakleRizini

Femtopat
Katılım
10 Şubat 2024
Mesajlar
5
Geçen hafta modem değişikliği için eve Türk Telekom servisi geldi. Modem ile birlikte Tivibu'da aldık. Servis, Tivibu'yu taktıktan sonra eski modeminiz çalışıyor yenisini yedek tutun diye öneride bulundu, biz de kabul ettik.

Dün modemi kurmak istedik. Arayüz kurulumu için TTNET'in verdiği kullanıcı adı ve şifreyi unutmuştuk, bu yüzden müşteri hizmetlerini aradık. İlk görüştüğümüz temsilci istediğimiz bilgileri bize vermek yerine modeme reset attırdı, ardından "Sesinizi alamıyorum" deyip hattan düştü. (suratımıza kapattı) İkinci görüşmede istediğimiz bilgileri aldık ve kurulumu tamamladık. Evdeki bütün aygıtları modeme bağladık. Sadece Android televizyonu unuttuk.

Bağlantı kurulduktan 20 dakika içerisinde modemin mesafesi daraldı ve evin yarısını alanından çıkardı. Dizüstü bilgisayarım ağdan atıldı. Birkaç kere bağlantıyı denedim ve sonunda bağlandım. Bu sefer de internetin hızı düştü. Sinyal kaynaklıdır deyip umursamadım. Normalde bilgisayarımın bulunduğu yerden eski modemde 3 çizgide tam olurdu. Yeni modemde sadece 1 çizgi vardı. Oyun oynadım, video izledim vs. Hız dışında herhangi bir sorun olmadı.

19.30-20.30 arası modem kendini yeniden başlattı. Tüm ışıkların açılmasını bekledim, açılmasına rağmen erişim sağlanamadı. Düğmesine basıp kapattım, bir süre bekledim, tekrar açtım. Bu sefer 6 ışık yandığı an kendini yeniden başlatmaya başladı. Çıkartıp eski modemi taktım. Sahura yakın modemi tekrar kurdum. Bu sefer sadece Power ve Ethernet ışığı yandı. Biraz bekleyince kendini yeniden başlattı. Her başlatışta sadece 2 ışık yandı. DSL hattından kaynaklı olabileceğini düşündüm. Modemin kutusundaki kabloyu taktım, fayda etmedi. Evde 3 tane DSL kablosu var, hepsini denedim fayda etmedi. Reset tuşuna bastım, resetlemedi. Işıklarda hiçbir oynama olmadı.

Bu sabah tekrar denedim, bu sefer sadece Power ışığı yanıyor. DSL kablolarının hiçbirine tepki vermiyor. Adaptör kaynaklıdır diye düşündüm sağlam modemin adaptörünü taktım ona da tepki vermedi. Reset tuşuna hiçbir şekilde tepki vermiyor.

Modemin markası TP-Link VS220-G3U. Modem bozuldu mu? Türk Telekom'u arasam arıza kaydı yaparlar mı? Yoksa suçu bize mi atarlar? İade edebilme hakkımız var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı