Trafikte niye bu kadar dikkatsiz insan var?

Trafik demişken aklıma 8. sınıfa giden abiler geldi motorla deli gibi mahalleyi dolaşıyorlar bağırta bağırta. Polise şikayet ettim ama geri dönüş olmadı.

Ya şeridimde gidiyorum, karşıdan geliyor, fren yapmıyor. 12-13 yaşında çocuğa motor vermişler. Bir kadın sürücü sağ şeritte 15-20 hızla gidiyor anayolda. Biri boş yolda kaldırıma çıkıyor. Aradan geçiyorum, biri diyor “Aradan geçemezsin, sen motorlusun.” Bunlar sadece benim mi başıma geliyor?
İnternetteki hız videolarından gaza gelip küçük çocuklar özenip böyle hareketler yapıyor.
Cezalar para ile sınırlı kalmamalı ayrıca. Ehliyetin de bir süreliğine alınması gerek.

Bir de kadınlara ehliyet verilmemeli. Karının biri sola dönecek ışıklarda en sağ şeritte duruyor. Dönecek tabi, yol vermiyoruz bizde inat olsun diye. Laf atıyor. 1 tane düzgün araba kullanan karı görmedim. Hepsi yarım akıllı.

Kabul ediyorum ailerlerde suçlu. Ama en büyük suçlu devlet denetim yok. Torpilin varsa yaşıyorsun.
Evet Zehra kınık istediği kişiyi öldürme hakkına sahip şuan. Torpili ise babası "eski" kızılay başkanı.

İnternetteki hız videolarından gaza gelip küçük çocuklar özenip böyle hareketler yapıyor.
Cezalar para ile sınırlı kalmamalı ayrıca. Ehliyetin de bir süreliğine alınması gerek.

Bir de kadınlara ehliyet verilmemeli. Karının biri sola dönecek ışıklarda en sağ şeritte duruyor. Dönecek tabii, yol vermiyoruz bizde inat olsun diye. Laf atıyor. 1 tane düzgün araba kullanan karı görmedim. Hepsi yarım akıllı.

Evet zehra kınık istediği kişiyi öldürme hakkına sahip şu an. Torpili ise babası "eski" Kızılay başkanı.

Babam emekli trafik polisi mesleğe dönse hepsini paket ederdi ekip otosuyla. Ha bir de zehra kınık konusunda haklısınız.

Gene de genelleme yapmak doğru olmaz hocam.

Her şeye genelleme yapılmaz ama buna yapılır. Kadınların araba sürecek zekaya ulaşamadığını düşünüyorum. Linç yiyeceğim ama gayet sözümün arkasındayım.
Gaz ile frenin yerini nasıl karıştırabiliyorlar Allah aşkına? Maymuna versen arabayı daha iyi sürer. Direksiyon tutmasını bilmez ama son ses pop müziğin sesini fulleyip bağıra bağıra giderler. Panik anında cırlamayı bilirler sadece.

Ben öyle çocuk görünce polis geliyor diyorum bu anda paniklemeye başlıyorlar tepkileri çok hoşuma gidiyor :)

Hocam bizide araba görmüyor öyle bir şey var ama gelip daha dün ehliyeti almış çocuk teker yapmaya çalışıyor yan vermeye çalışıyor.

Trafik demişken aklıma 8. sınıfa giden abiler geldi motorla deli gibi mahalleyi dolaşıyorlar bağırta bağırta. Polise şikayet ettim ama geri dönüş olmadı.

Hocam egzoz yasal olmalı bence yüksek CC motora takıyorsa sorun olmaz ama gidip 50 CC'ye takan var.

Her şeye genelleme yapılmaz ama buna yapılır. Kadınların araba sürecek zekaya ulaşamadığını düşünüyorum. Linç yiyeceğim ama gayet sözümün arkasındayım.
Gaz ile frenin yerini nasıl karıştırabiliyorlar Allah aşkına? Maymuna versen arabayı daha iyi sürer. Direksiyon tutmasını bilmez ama son ses pop müziğin sesini fulleyip bağıra bağıra giderler. Panik anında cırlamayı bilirler sadece.

Hocam ehliyet alma sistemi Almanya'daki gibi olmalı.

Cezalar caydırıcı değil ve denetim çok az.

Hocam cezayla alakalı değil tamamen ehliyet sisteminde Almanya'daki gibi olsa Türkiye'de %80 alabilen olmaz.

Son düzenleme:
Sebebi belli değil mi daha geçen sızdı liste kaç kişinin puanı yükseltmişler ehliyet alması için. Onu geçtim şu an ki ehliyet sınavı bile çok yetersizken bundan 20-30 yıl önce ehliyet alanların ehliyetini düşün. Hatta büyüklerinizden falan belki duymuşsunuzdur 40-50 yıl önce alanlar kendi yerine başkasını sokuyormuş bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı