Transmac ile ISO'yu yazdırma sonrası kurulum başlamıyor

TheDivinity

Attopat
RAM
2 GB RAM
SSD veya HDD modeli
160 GB HDD
Ekran kartı
Amd Radeon HD 5550 series
İşlemci
Intel Pentium 4 64 bit
Merhaba. High Sierra RAW dosyasını indirip 16 GB USB'ye yazdırdım transmac kullanarak. Ama kurulum başlamıyor.

20221018_175132.jpg

OpenCore'u Boot edemediğinden böyle. Clover ile kurmamız daha mantıklı olacaktır.
Hocam arkadaş desteklemiyor dedi. Ben Apple'ın sitesiden ve forumlardan baktım sistemim yetiyor gözüküyor. Sizce yetiyor mu?

Maalesef öneremiyorum kusura bakmayın :) MacOS pek anladığım bir işletim sistemi değil. Kendiniz yeni bir konu açarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.
Hocam bilmiyorsanız bilmiyorum deyin. Sistemim kötu ama macOS çok iyi bir sistem istemiyor. Daha kötü sisteme kurdukları videolar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arkadaş desteklemiyor dedi. Ben Apple'ın sitesiden ve forumlardan baktım sistemim yetiyor gözüküyor. Sizce yetiyor mu?

Hocam bilmiyorsanız bilmiyorum deyin. Sistemim kötu ama macOS çok iyi bir sistem istemiyor. Daha kötü sisteme kurdukları videolar var.
Hocam komple MacOS değil High Sierra desteklemiyor. Arkadaşımızın önerdiği gibi farklı bir sürüm yüklerseniz yüklenebilir. veyahut High Sierra'nın daha da eski bir sürümünü yükleyebilirsiniz çözülebilir :)

Dostum bunun bilip bilmemekle alakası yok. Bana sorduğun öneri sorusuna "sana öneremem, çünkü MacOS'un bir sürü sürümü var, ben bunlarla haşır neşir değilim, başka bir arkadaş sana tavsiye versin" demek istediğimde umarım demek istediğimi anlayabilmişsindir. Neden boot edilmiyor diye soru sormuşsun, sana güzelce, kibarca "Sistemin desteklemiyor dedim, boot edemiyor dedim, sana bu çubuk gelince bundan sonra daha işlem gelmeyeceğini" güzelce anlattım, neden anlamak istemiyorsun? Yanda yazıyor bak 765 mesaj ; 11 çözüm diye. Madem birşey bilmiyorum bu kadar insana yalan yanlış bilgimi anlattım? Madem sisteminin desteklediğine çok inanıyorsun o zaman bildiğin yoldan devam et.

Hocam komple MacOS değil High Sierra desteklemiyor. Arkadaşımızın önerdiği gibi farklı bir sürüm yüklerseniz yüklenebilir. veyahut High Sierra'nın daha da eski bir sürümünü yükleyebilirsiniz çözülebilir :)

Dostum bunun bilip bilmemekle alakası yok. Bana sorduğun öneri sorusuna "sana öneremem, çünkü MacOS'un bir sürü sürümü var, ben bunlarla haşır neşir değilim, başka bir arkadaş sana tavsiye versin" demek istediğimde umarım demek istediğimi anlayabilmişsindir. Neden boot edilmiyor diye soru sormuşsun, sana güzelce, kibarca "Sistemin desteklemiyor dedim, boot edemiyor dedim, sana bu çubuk gelince bundan sonra daha işlem gelmeyeceğini" güzelce anlattım, neden anlamak istemiyorsun? Yanda yazıyor bak 765 mesaj ; 11 çözüm diye. Madem birşey bilmiyorum bu kadar insana yalan yanlış bilgimi anlattım? Madem sisteminin desteklediğine çok inanıyorsun o zaman bildiğin yoldan devam et.
Hayır hocam öyle demek istemedim. Araştırma yaptım internette sistemim Sierra için yetiyordu. Acaba High Sierra mı desteklemiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bilmiyorsanız bilmiyorum deyin. Sistemim kötu ama Mac çok iyi bir sistem istemiyor. Daha kötü sisteme kurdukları videolar var.

Hocam komple macOS değil High Sierra desteklemiyor. Arkadaşımızın önerdiği gibi farklı bir sürüm yüklerseniz yüklenebilir. Veyahut High Sierra'nın daha da eski bir sürümünü yükleyebilirsiniz çözülebilir :)

Dostum bunun bilip bilmemekle alakası yok. Bana sorduğun öneri sorusuna "sana öneremem, çünkü MacOS'un bir sürü sürümü var, ben bunlarla haşır neşir değilim, başka bir arkadaş sana tavsiye versin" demek istediğimde umarım demek istediğimi anlayabilmişsindir. Neden boot edilmiyor diye soru sormuşsun, sana güzelce, kibarca "Sistemin desteklemiyor dedim, boot edemiyor dedim, sana bu çubuk gelince bundan sonra daha işlem gelmeyeceğini" güzelce anlattım, neden anlamak istemiyorsun? Yanda yazıyor bak 765 mesaj; 11 çözüm diye. Madem bir şey bilmiyorum bu kadar insana yalan yanlış bilgimi anlattım? Madem sisteminin desteklediğine çok inanıyorsun o zaman bildiğin yoldan devam et.

Bootloader ve işletim sistemi çok farklı şeyler. İlk önce bunu ikinizinde öğrenmesi lazım.
Bootloader: Mac olmayan cihazı Mac olarak göstererek macOS kurulmasını sağlamaktır.
İşletim sistemi ise: Direkt olarak Anakart'tan bilgileri çeker. Bootloader ile bu bilgileri değiştirebilirsiniz.
Boot etmemesinin nedeni desteklememesi değil. Opencore.efi'nin içerisinde ki kodları okuyamaması. Legacy sistemlerde bu olaylar çok normaldir.

Bootloader ve işletim sistemi çok farklı şeyler. İlk önce bunu ikinizinde öğrenmesi lazım.
Bootloader: Mac olmayan cihazı Mac olarak göstererek macOS kurulmasını sağlamaktır.
İşletim sistemi ise: Direkt olarak Anakart'tan bilgileri çeker. Bootloader ile bu bilgileri değiştirebilirsiniz.
Takıldığınız tek şey buysa değiştiririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı