Trendyol iade talebi reddedildi ve satıcı engelledi

Mert0011

Decapat
Katılım
27 Haziran 2023
Mesajlar
532
Çözümler
1
Başıma çok saçma bir olay geldi, size anlatıyorum ve nasıl bir çözüm bulabileceğim konusunda yardımınızı rica ediyorum. Bir duvar paneli alacaktım. Almadan önce satıcıyla iletişime geçtim ve istediğim özel ölçüyü yapıp yapamayacaklarını sordum. “Tamam yaparız, 2000 TL olur. Mağazamdan rastgele 2000 TL'lik ürün alın, ben size istediğiniz ürünü göndereceğim.” dedi. Ben de tamam dedim ve rastgele 2000 TL değerinde bir ürün satın aldım.

Ürün bana ulaştı fakat satıcı, duvar panelini kurmam için sıvı yapıştırıcı göndereceğini söylemişti, ancak göndermemiş iade talebi oluşturduğumda. WhatsApp'tan bana ulaşıp pazarlık yapmaya başladı. “Kargonun geliş-gidiş maliyetini biliyor musun, kargoda düşmüştür.” gibi şeyler söyledi. Ben de muhatabımın Trendyol olduğunu söyledim.

Ürünü geri gönderdim ama “Farklı ürün gönderildi.” diye iadem reddedildi. Trendyol açısından baktığımızda evet, satın aldığım ürün ile geri gönderdiğim ürün aynı değil; fakat satıcı bana “2000 TL'lik ürün al, istediğin özel ölçü ürünü göndereceğim” demişti. Özel ölçü istediğim için bu şekilde yapmıştım. Ürünü iki kez geri gönderdim ve her ikisinde de aynı nedenden dolayı iadem reddedildi.

WhatsApp konuşmalarımızın sadece küçük bir kısmı duruyor; sohbeti silmiştim ve satıcı beni engellemiş durumda. Şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Sohbeti silmiştim." yazısına kadar THH diyecektim ama şu aşamada işiniz çok zor.

Kalan görüşmelerde satışla ilgili, özellikle size farklı ürün göndereceğine dair bir yazı var mı?
 
Fiyata dahil olduğunu belirtti mi sıvı yapıştırıcının?

Evet.

"Sohbeti silmiştim." yazısına kadar THH diyecektim ama şu aşamada işiniz çok zor.

Kalan görüşmelerde satışla ilgili, özellikle size farklı ürün göndereceğine dair bir yazı var mı?

Trendyol'da satıcı bir tanıdığıma danıştım satıcıyla konuştu ürünü göndermiyeçeğini 3 gün sonra otomatik iade olacağını söyledi hocam umarım göndermez.
 
Son düzenleme:
@Mert0011 Yapıştırıcının fiyata dahil olduğunu belirten mesajı elindeyse THH'ye başvurabilirsin. Onun dışında yapabileceğin bir şey yok, özel tasarım ürün eksik veya kusurlu değilse iade kabul edilmez. Umarım söylediğin gibi olur da uğraşmazsın boş yere.
 
@Mert0011 yapıştırıcının fiyata dahil olduğunu belirten mesajı elindeyse THH'ye başvurabilirsin. Onun dışında yapabileceğin bir şey yok, özel tasarım ürün eksik veya kusurlu değilse iade kabul edilmez. Umarım söylediğin gibi olur da uğraşmazsın boş yere.

Aynen öyle hocam umarım öyle olur teşekkürler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı