Trendyol İade Talebinin Kabul edilmedi

suiti

Kilopat
Makaleler
1
Selam arkadaşlar, 1 hafta önce Trendyol üzerinden bir anakart sipariş ettim. Anakart geldi, geldiğinde ürünün kutusunun kenarı çok ufak bir şekilde yıpranmıştı. Kargocu geldiğinde yanında açtım kutuyu, üründe hiçbir sıkıntı yoktu. Dediğim gibi tutanak da tutturulmadı çünkü üründe bir hasar yoktu. Aldıktan 2-3 saat sonra montajlandı ve üründe yazılımsal bir sıkıntı olduğu tespit edildi. En azından buradaki arkadaşların da yönlendirmesiyle bu sonuca ulaştık. Sonrasında ise kendim de anladım yazılımsal bir sıkıntısı olduğunu. Ürün hakkında iade talebi bildirip satıcıya geri yolladım. Fakat satıcı, ürünün kutusu hasarlı olduğu için iade talebini reddetmiş. Şöyle bir durum var ki ürünü satıcı nasıl yolladıysa bire bir aynı şekilde yolladım. A'dan Z'ye her şeyini koydum ve bana ulaştığı şekilde paketledim. Fakat yukarı da bahsettiğim gibi, satıcı talebi kutusu hasarlı bir şekilde gelmesi nedeniyle reddediyor. Pazartesi günü THH'ye başvuracağız. Sizce olumlu bir sonuç alır mıyız? Düşüncelerinize göre de bir karara varacağım. Şunu da belirtmek istiyorum: Babam avukat ve gerçekten bu işle uğraşacak biri. Kendisi daha eve gelmediği için buraya yazmak istedim. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bence olumlu sonuç alırsınız ama kullanıcı hatasıda denebilir tüketici hakem heyeti verecek son kararı
üzerine düşün bence
Yazılımsal bir sıkıntıyı benim yaratma olasılığım yok bildiğim kadarıyla. Zaten o gün PC toplanacaktı yani. Bir an önce oyun oynamak istiyor kardeşim ama işte böyle bir sorunla karşılaştık.

Bunu kargo görevlisinin önünde kontrol edip, kutusu hasarlıysa orada tutanak tutturup iade etmeniz gerekiyordu. Şu an kutunun hasarlı olmasından siz sorumlusunuz.
Katılıyorum, eğer iadeyi kabul etmeme sebebi olarak kutunun yıpranması demişlerse, haklılar. Çünkü kimse o kutuyu kargocunun mu yoksa sizin mi hasar verdiğinizi bilemez.

Bunu kargo görevlisinin önünde kontrol edip, kutusu hasarlıysa orada tutanak tutturup iade etmeniz gerekiyordu. Şu an kutunun hasarlı olmasından siz sorumlusunuz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Kargo kutusu bana ulaştığında kutunun kenarı çok az bir şekilde hasarlıydı ve kargo görevlisi ürünün içeriğinde bir sıkıntı olmadığı için tutanak tutamayacağını söyledi. Zaten üründe fiziksel bir hasar da yok.

Selam arkadaşlar, 1 hafta önce Trendyol üzerinden bir anakart sipariş ettim. Anakart geldi, geldiğinde ürünün kutusunun kenarı çok ufak bir şekilde yıpranmıştı. Kargocu geldiğinde yanında açtım kutuyu, üründe hiçbir sıkıntı yoktu. Dediğim gibi tutanak da tutturulmadı çünkü üründe bir hasar yoktu. Aldıktan 2-3 saat sonra montajlandı ve üründe yazılımsal bir sıkıntı olduğu tespit edildi. En azından buradaki arkadaşların da yönlendirmesiyle bu sonuca ulaştık. Sonrasında ise kendim de anladım yazılımsal bir sıkıntısı olduğunu. Ürün hakkında iade talebi bildirip satıcıya geri yolladım. Fakat satıcı, ürünün kutusu hasarlı olduğu için iade talebini reddetmiş. Şöyle bir durum var ki ürünü satıcı nasıl yolladıysa bire bir aynı şekilde yolladım. A'dan Z'ye her şeyini koydum ve bana ulaştığı şekilde paketledim. Fakat yukarı da bahsettiğim gibi, satıcı talebi kutusu hasarlı bir şekilde gelmesi nedeniyle reddediyor. Pazartesi günü THH'ye başvuracağız. Sizce olumlu bir sonuç alır mıyız? Düşüncelerinize göre de bir karara varacağım. Şunu da belirtmek istiyorum: Babam avukat ve gerçekten bu işle uğraşacak biri. Kendisi daha eve gelmediği için buraya yazmak istedim. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Dostum yazılımsal sıkıntıya şirket bir şey yapamaz (2. el ise iade almak zorunda). Zaten yazılımsal hata garanti kapsamına girer. Anakartın teknik servisine başvur.

Yıpranmadan kasıt nasıl bir yıpranma. Yıpranma taşıma esnasında olabilecek bir şey mi? Böyle hafif bir şey ise kazanırsınız ama kutu yırtık ise pek fazla ümitlenmeyin. Mesela kutuda yırtık olması kargo sırasında olmaz ama kutudaki ezilme, bükülme kargo sırasında olabilir.
Ek olarak biraz etik dışı olacak ama siz "Ben sağlam yolladım, kargo sırasında olmuş olabilir" derseniz bunu da kimse kanıtlayamaz.
Bir diğer yol ürünü servise kendiniz yollayıp (Trendyol aracıyla değil direkt siz başvurun) ayıplı ürün olduğu için iade istediğinizi söyleyip iade için RMA raporu isteyin. RMA raporu ile işlem yapmak zorunda kalırlar. (Her halükarda THH'ne başvurunuzu yapmayı ihmal etmeyin)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı