Çözüldü Trendyol M.2 SSD siparişinde dolandırıldım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ValderZ

Centipat
Daha fazla  
M.2 SSD sipariş ettim. Böyle bir ürün geldi, resmen dolandırıldım ama şu an para Trendyol'da yani satıcıya geçmedi. Paketi elime aldığımda şeklinden zaten huy kaptım çünkü alacağım şey yuvarlak değil. Video aldım paketi açarken ama bir yere sabitlediğim için tam açılırken gözükmüyor elimde olduğu için. Neyse Trendyol'da böyle bir durum yaşayan, iade talep eden falan var mı? Süreç nasıl işliyor benim yanımda dururlar mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20220202_142707.jpg
    IMG_20220202_142707.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 1.073
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bas harfleri
İ.E.i
Bursa
Ozur acmaniz icin talebimiz yok, onemli olan boyle bir davranis sergilememekti, Sagduyulu sekilde konuya yaklasmakti ve iadenizi kabul edecegiz. Kimseye zorla urun satisi yapmiyoruz. Gerekli yasal haklarinizi arayabilirsiniz cunku biz arayacagiz. Konunun yasal sureciyle alakali da tum arkadaslari buradan bilgilendirecegiz.
Bence kabul edip iade alabilirler eğer video varsa almayız falan derlerse dersin sizi dava ederim diye damarlarına bas zaten o panikle geri alırlar paranıda geri alırsın ama o üreticiden uzak dur derim. :)

Video var ama poşeti açarken telefonu masaya koyuyorum ondan sonra poşetle içinden çıkan şeyi masaya koyup ikisini yan yana gösteriyorum belki delil olarak kabul etmeyebilirler böyle bir durumda ne olur ben şu an sadece paramı istiyorum ürünü falan geçtim.

Hocam mahkeme falan uğraşmak istemiyorum Trendyol iademi yapsın Amazon'dan alacağım.
Arkadaşlar şimdi her şeyi bir kenara bırakalım az önceki arkadaşın troll olduğunu düşünüyorum. Ben iade için Sürat Kargo'ya gittim gelen şey geri gidiyor. Satıcı iade kabul etmezse ne olacak ? Trendyol benim yanımda durur mu? Açarken video var ama dediğim gibi yeterli görmeyebilirler.
Trendyol her türlü senin yanında durur, bir kere mağduriyeti geçtim senin 14 günlük koşulsuz şartsız iade etme hakkın var. Kendi keyfin için bile iade edebilirsin yani. Öyle satıcıya bağlı bir şey değil bu, sıkıyorsa kabul etmesinler. İşi uzatırlarsa paşa paşa edeceklerdir eninde sonunda.

Trendyol her türlü senin yanında durur, bir kere mağduriyeti geçtim senin 14 günlük koşulsuz şartsız iade etme hakkın var. Kendi keyfin için bile iade edebilirsin yani.

Ama adam derse ben ürünü gönderdim vb. derse ne yapacağım? sonuçta ürün gelmedi olmayan ürünün iadesi falan.. ben nasıl kendimi kanıtlayacagim yani

Ama adam derse ben ürünü gönderdim vb. derse ne yapacağım?
Hocam öyle bir şey diyemez eğer paketin içinde yoksa ürün. Kaldı ki paketin içinde ürün varsa bile siz pakete dokunmadan geri yolladınız zaten. Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Kanıtım da var diyorsunuz zaten. Satıcı bu saatten sonra size hiçbir sıkıntı çıkaramaz, kendisi çok sıkıntıya girmiştir. Sizin mağduriyetinizi giderip birkaç küçük jestle olayı tatlıya bağlamak doğru olan.

Hocam satıcıya öğlen iadeyi verdim suç duyurusunda bulunacağım diye mesaj atmıştım ne diyorsunuz anlamıyorum falan yazmış iadeyi zorlaştırabilir. Eğer iade kabul edilmezse süreç ne olur Trendyol iademi yapar mı?
Bence iade talebiniz duruyor olsa bile tüketici haklarına başvurun. Buradaki arkadaşlar mağazayı savunmaya geçmiş fakat mağaza sayfasında SSD bölümündeki ürünlerin ikinci el olduğunu belirtmemişler. Zaten sizin attığınız resimdeki ürünün kendi ambalajı olduğunu söylenemez. Yani ürün kullanılmamış olsa bile kutusu açılmış bir ürün. Bunu satarken belirtmeleri gerekirdi. Bir daha alışveriş yaparken satıcı puanına dikkat edin.
Edit: Teknolojik ürünün peçeteye sarılması daha garip. Pek anlamıyorum ama statik elektrik zarar verme şansı yok mu ürüne ?

İade edilen ürünlere puan verilmiyor. Eğer size ayıplı mal gönderilmesini hoş karşılıyorsanız o sizin kararınız. Siz ses çıkarmayabilirsiniz sizin kararınız hoş karşılarım.
"Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir. "

27 yaşındayım paranın ne kadar zor kazanıldığını buradaki birçok kişiden daha iyi biliyorum. Tabii ki bu zor şartlarda parasını tam verdiğim bir ürünün ayıplı olmasını kabul etmem. Bu konuda hemfikiriz bir şey demedim zaten. Benim demek istediğim daha doğrusu, tecrübelerimle tavsiye ettiğim şey: Böyle durumlarda önce satıcının haberdar edilmesi gerekiyor. Sende gördün satıcı kişi bu konudan öğrendi durumu. Yani hani bir söz var ya: 'Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış'. Sen önce satıcıya bir haber ver daha sonra baktın adam seni takmıyor. Daha sonra Trendyol, THH ne varsa uğraşırsın.

Hocam öyle bir şey diyemez eğer paketin içinde yoksa ürün. Kaldı ki paketin içinde ürün varsa bile siz pakete dokunmadan geri yolladınız zaten. Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Kanıtım da var diyorsunuz zaten. Satıcı bu saatten sonra size hiçbir sıkıntı çıkaramaz, kendisi çok sıkıntıya girmiştir. Sizin mağduriyetinizi giderip birkaç küçük jestle olayı tatlıya bağlamak doğru olan.

Öyle bir şey demeye hakkı yok. Kural bu kabul ediyorsan satış yapıyorsun. Ürünü almak zorunda.

Bahsettiğim şey şu bana Sürat Kargo poşetinde birinci resimdeki çıktı. Adam derse ben ürünü gönderdim, gönderdiğim şey bu değil. Bana ürünü gönder iadesini yapayım (ikinci resim) böyle bir durumda ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20220202_142707.jpg
    IMG_20220202_142707.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 75
  • images - 2022-02-02T205028.011.jpeg
    images - 2022-02-02T205028.011.jpeg
    13,6 KB · Görüntüleme: 80
27 yaşındayım paranın ne kadar zor kazanıldığını buradaki birçok kişiden daha iyi biliyorum. Tabii ki bu zor şartlarda parasını tam verdiğim bir ürünün ayıplı olmasını kabul etmem. Bu konuda hemfikiriz bir şey demedim zaten. Benim demek istediğim daha doğrusu, tecrübelerimle tavsiye ettiğim şey: Böyle durumlarda önce satıcının haberdar edilmesi gerekiyor. Sende gördün satıcı kişi bu konudan öğrendi durumu. Yani hani bir söz var ya: 'Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış'. Sen önce satıcıya bir haber ver daha sonra baktın adam seni takmıyor. Daha sonra Trendyol, THH ne varsa uğraşırsın.
İşte ben de bunu diyorum. Gelmişler kullanıcı haklı diyorlar. Eyvallah dolandırılma olayı olabilir burada ama sen Trendyol ile görüşmeden Technopat'a konu açarsan adam gelir sana dava açarım der çok rahat.
Bahsettiğim şey şu bana Sürat Kargo poşetinde birinci resimdeki çıktı. Adam derse ben ürünü gönderdim, gönderdiğim şey bu değil. Bana ürünü gönder iadesini yapayım (ikinci resim) böyle bir durumda ne yapmalıyım?
Öyle bir şey diyemez. Göndermeden önce elbet onlar da fotoğraf çekiyorlardır kanıt için. Çok ayrıntılı düşünüyorsun az zamana bırak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı