Trendyol THH kararını uygulamıyor

EK: Normalde icra işi pek karmaşık değil ama bahsi geçen karar ürün değişimi olunca işler karışıyor. Bu yüzden avukatsız zor olur. Kararda bedel yazsa idi nisbeten kolay olurdu.
Hakem heyeti kararında uyuşmazlık bedeli mevcut, fakat bunu başvururken ben belirtmiştim

Hakem heyeti kararında uyuşmazlık bedeli mevcut, fakat bunu başvururken ben belirtmiştim
Hımm, Yukarıda da belirttiğim gibi işte bu durum işleri karıştırıyor.
Herkesin yapacağı şeyi yapmışsınız.
Herkesin malumu TR de hukuku hak getire.. ara ki bulasın.
Detaycı biri şunu yapardı ki böyleleri çok az çıkar.
THH den muadil ürün fiyatının belirlenmesini de talep eder.

EK: Normalde icra işi pek karmaşık değil ama bahsi geçen karar ürün değişimi olunca işler karışıyor. Bu yüzden avukatsız zor olur. Kararda bedel yazsa idi nisbeten kolay olurdu.
Bedel yazsa daha sıkıntı. Çünkü geçmiş ve güncel değer karşılaştırması vs. gerekeceği için uzun bir dilekçe ve açıklama gerekirdi. Bizler basitçe açıklayabiliriz fakat hukuktaki kurallar çok daha farklı. Bir zemine oturtulmalı, usulüne uygun değerlendirme yapılmalı vs. Şu an şu sitede şu fiyatta satılıyor diye ekran görüntüsü eklenirse hakimin umurunda bile olmaz.

Tabii bir de UYAP'tan başvuru için e-imza hizmeti de gerekiyor.

Herhangi bir kurumsal olmayan satıcı bu kanunsuzluğu yapsa anlarım fakat koskoca trendyol, ürünü direk trendyol sattı x kişisi değil. Müşteri hizmetleri resmen dalga geçiyor, beklemeniz gerekiyor diyor. Yasal süreç 2.5 ay önce sona ermiş ve hala bekle diyorlar.

Bedel yazsa daha sıkıntı. Çünkü geçmiş ve güncel değer karşılaştırması vs. gerekeceği için uzun bir dilekçe ve açıklama gerekirdi. Bizler basitçe açıklayabiliriz fakat hukuktaki kurallar çok daha farklı. Bir zemine oturtulmalı, usulüne uygun değerlendirme yapılmalı vs. Şu an şu sitede şu fiyatta satılıyor diye ekran görüntüsü eklenirse hakimin umurunda bile olmaz.

Tabii bir de UYAP'tan başvuru için e-imza hizmeti de gerekiyor.
Hocam şimdiye kadar hiç söylemediğim ve söylemek de istemediğim bir bilgi vereceğim.
THH de bilirkişilik yapıyorum. Hukuk ve hesaplama kısmında. Şu dosya gibi dosyalar normalde bana gelmemeli ama nadiren de olsa geliyor. Teknik özelliklerine vs bakarak-sağdan soldan internetten araştırarak muadil ürün fiyatı belirliyoruz. THH de aynen kararına geçiyor.
Habire Evkur dosyası yazıyorum.:)

Son düzenleme:
Hocam şimdiye kadar hiç söylemediğim ve söylemek de istemediğim bir bilgi vereceğim.
THH de bilirkişilik yapıyorum. Hukuk ve hesaplama kısmında. Şu dosya gibi dosyalar normalde bana gelmemeli ama nadiren de olsa geliyor. Teknik özelliklerine vs bakarak-sağdan soldan internetten araştırarak muadil ürün fiyatı belirliyoruz. THH de aynen kararına geçiyor.
Habire Evkur dosyası yazıyorum.:)
Doğrudur hocam. Bilirkişinin yazdığı raporda bunlar bulunur ama dilekçede düzgünce belirtmek gerekiyor. Benim de yakın zamanda içinde bulunduğum bir değer kaybı dosyam var. Dosya için bilirkişi raporunda bilirkişi, sarı sitedeki ilanların ortalamasını alıp bu sayıdan işçilik ve parça masraflarının toplamını çıkartarak bir değer belirlemiş. Teknik hesap ve mühendislik gerektirmeyen bilirkişi raporları genelde böyle oluyor.

Bir de merak ettim, özel değilse tabii, nasıl bilirkişi oldunuz? Yaş, deneyim, eğitim tarzı gereksinimleri mi var?

Son düzenleme:
O 5 kat parayı unut, ürünün fiyatının 5 kat artması ekonomi ve enflasyondan değil ürünün stoğu az kaldığı için öylesine absürt fiyatlara satılıyorlar, şuan resmen Lamzu Thorn Deathadder V3 pro fiyatında satılıyor.

Arkadaşlar merhaba. 24.03.2023 tarihinde Trendyol üzerinden satıcısı Trendyol olan SteelSeries Sensei Ten mouse almıştım. Mart 2024'te arızalandı. Ürün arızalandığı için Trendyol'un yönlendirmesi sonucu ürünü servise gönderdim ve değişim istediğimi belirttim. Yaklaşık 2 hafta sonra servis tarafından değişim raporu ile birlikte arızalı ürün bana teslim edildi. Ürünü değişim raporu ile birlikte Trendyol'a gönderdim. Ürünün fiyatı 5 katına çıktığı için kesinlikle para iadesi istemediğimi, hatta ürünü satın aldığım kredi kartını kapattığımı belirttim. 2 hafta Trendyol'un ürünü incelemesini bekledim ve aynı ürünün elinde olmadığını söylediler. Ben de para iadesi kabul etmiyorum, ürünü tamir edin ya da aynı ürünü başka yerden temin edip bana gönderin diye belirttim. Yaklaşık 2 haftada böyle bekledim ve geri dönüş olmadı. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve destek talebi oluşturdular. Daha sonra bana sormadan kapatmış olduğum kredi kartına para iadesi yapmışlar. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve benden fatura bedel iadesi için IBAN bilgisi istediler. Ben de kabul etmedim ve 14/05/2024 tarihinde tüketici hakem heyetine başvurdum. 19/08/2024 tarihinde hakem heyeti beni haklı bularak 30 gün içerisinde tarafıma aynı ürünün gönderilmesi kararını verdi. Bu raporu Trendyol'a gönderdim. 30 iş günü içerisinde hiçbir şekilde bana geri dönüş sağlamadılar. Müşteri hizmetlerini aradığımda sadece beklemem gerektiğini söylüyorlar. Yetkili biri tarafından aranma talebi oluşturuyorum arayan yok. 3 kez destek talebi oluşturdum geri dönüş yapmıyorlar. Maillere cevap vermiyorlar. Müşteri hizmetleri bizim yapacak bir şeyimiz yok diye bilgi veriyor. 8.5 aydır ne yeni bir ürün alabildim ne de paramı alabildim. Ürün göndermeleri için yasal süreleri biteli 2.5 ay oldu ve hala müşteri hizmetleri bekleyin cevabını veriyor. Benim bu aşamada yapmam gereken nedir?
İcra yoluyla ürünün bedelini alabilirim fakat bu aşamada bana fatura bedeli mi iade edilecek. Fatura bedeli iade edilecekse ben neden tüketici hakem heyetine başvurmuş oldum? Konuyla ilgili yardım edecebilecek arkadaş var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
İcra takibi başlatacaksınız. Sonrasında sonuç gelmezse haciz talebi. Avukat gerekmez. Hepsini kendiniz dilekçe vererek halledebilirsiniz. İnternet üzerinden örnek dilekçe bulabilirsiniz. Mahkeme masraflarını öncelikle sizden alıyorlar. Ama en sonunda bütün masrafları karşı taraftan alıp size geri ödüyorlar. İcra ve haciz tüm masraflar ortalama 1000-1500 TL tutar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı