Trendyol'dan aldığım Redmi Airdots sahte çıktı

Şimdi satıcı eğer iyi bir satıcı olsaydı ürünü iade alırdı. Arkadaş da suç yok ama araştırmadan alması kötü olmuş. Airdots alınmaz alınırsa mi Store'den risksiz alınır.

Benim en büyük hatam ürünü satan satıcının yorumlarına ürün elimdeyken bakmak oldu. Normalde 3'e 5'e bakmadan daha garanti bir yerden ürünü satın alırdım nasıl böyle bir şey yaptım bilmiyorum.
İade edilirse Haylou al onun replikası yok sanırsam. İlk kulaklığım oydu.

Bundan sonra ürün alırken ya ürünün kendi sitesinden ya da Amazon gibi bir siteden alırım. Teşekkürler.
 
10 Nisan 2021 günü Trendyol adlı alışveriş platformundan "Xiaomi Redmi Airdots TWS Bluetooth Basic 5.0 kulaklık" adlı ürünü "alışveriş zamanı" adlı satıcıdan sipariş verdim.

Ürün 13 Nisan günü elime ulaştı. Ürünün kutu açılımını video kaydı altında yaptım. Ürün paketinde herhangi bir koruma bandı (güvenlik bandı) vs. yoktu. Videoyu sonlandırdıktan sonra kulaklıkların ve kulaklıkların kutusunun kalitesini beğenmediğim için ve orijinal ürün ile alakası olmadığından dolayı ürünü iade etmeye karar verdim. Ürün iade talebinde bulunduktan sonra ürünü satan satıcının değerlendirmelerini okurken başka kullanıcıların da ürünün orijinal olmadığına dair yazılarını gördüm ve daha da emin oldum.

14 Nisan günü ürünü iade için kargoya verdim.
Ürün satıcıya ulaştı ve 16 Nisan günü satıcı tarafından iade talebim ürün paketini açmış olmamdan dolayı reddedildi. Talebim reddedildikten sonra Trendyol ile iletişime geçtim. Trendyol ürünün kutusunun açılmış olmasından dolayı iade talebimin reddedilmesinin doğru olduğunu söylediler. Ürünün sahte olduğunu ve paketi açmadan bunu anlayamayacağımı söylediğimde satıcıdan "ürün orijinallik talebinde" bulunacaklarını ve bu talep bir sonuca ulaşmadan ürünü kullanmamamı ve ürünü tekrar iade etmememi söylediler.

Tüm bunlara ek olarak satıcı tarafıma fatura yollamadığı içi 16 Nisan cuma akşamı fatura talebinde bulundum ve 18 Nisanda faturayı tarafıma ilettiler. Faturada satın almış olduğum ürünle ilgili herhangi bir marka, model bilgisi bulunmamakta(ekteki görsel). Faturada da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bu süreç nasıl işler? Gerçekten tükendim kaldım.

Eki Görüntüle 980315
Tüketici hakem heyetine başvurun. 14 gün içinde almak zorundalar diye biliyorum.
 
Hepinize iyi günler. Satıcı ürünümü geri yolladı. Ürün orijinallik talebi ile ilgili herhangi bir belge sunamayacağını tarafıma iletti. Bunun üzerine Xiaomi'nin ürün doğrulama sisteminden tarafıma yollanan ürünün arka kısmında bulunan s/n numarasını yazarak doğrulamaya çalıştım lakin tabii ki doğrulayamadım ve bunun görüntüsünü trendyola ilettim. En kısa süre içerisinde sorunumun çözüleceğini söylediler. Süreç son bulduğunda buradan bilgilendireceğim.
 
Trendyol'dan kıyafet harici alışveriş yapmıyorum benzer sorunları ben de yaşadım. Mahalle esnafından farklı bir site değil ipini koparan satış yapabiliyor.
 
Herkese iyi akşamlar. Trendyol ile son görüşmemde Trendyol bana mail ile dönüş yapılacağını söylemişti ve bu sabah dedikleri gibi dönüş yapıldı. Sürecin devam ettiğini lakin daha fazla mağdur olmamam içi ürünü iade edebileceğimle alakalı bir mail attılar. Ürünü bugün kargoya verdim. En yakın zamanda ücret iademin gerçekleşeceğini düşünüyorum.
 
Sanırım bugün de beni keklediler.250 lira girdi. Normalde sıkıntı etmem ama patlar diye korkuyorum yoksa işimi görüyor kulak üstü gibi rahatsız etmiyor ders için almıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı