Trendyol'dan nasıl para kazanılır?

Ürün satarak. Tanıtım olayını bilmiyorum.

Ürün satarakta çok fazla kazanılamıyor eskisi gibi içeride çok büyük bir rekabet var. Bilinçsiz şekilde e-ticarete girip ve iflas eden firma çok fazla hesaplamaları genel olarak yanlış yapıyorlar kar yaptıklarını sanıp 3-4 ay sonrasında şirketi çeviremeyenler çok fazla var.

Bir örnek ile açıklamaya çalışayım: 50 TL'ye bir ayakkabı alıyorsunuz ve bunu Trendyol üzerinden satmak istiyorsunuz. Trendyol sattığın rakam üzerinden %23 komisyon alıyor. 100 TL'ye ürünü sattığımızı düşünelim 100*1.23 = 123 - 100 = 23 TL komisyon tabii bunu sana yansıtabilmesi için 23 TL'yi sana fatura ediyor yani 23*1.18 = 27,14 TL komisyon bedelimiz çıkıyor. Bu ürünün kargo masrafı var mng şu an 17 TL'ye alıyor anlaşmalı isen bir de bunun e-ticaret resimleri çekimi ve kutu masrafı var bunlarada ortalama ürün başı 4-5 TL desek bakalım ne kadar kar yapabiliyoruz.

50 TL maliyet.
27,14 TL komisyon.
17 TL kargo.
5 TL genel gider.
=99, 14 TL tutuyor yani gelirin 1 TL tutmuyor.

Ürünü bir de müşterinin iade ettiğini düşünün kargonun yarı ücretini ödüyorsunuz bu sefer -16 TL oluyor bir gönderim. Bilinçsiz e-ticaret tüketicileri yüzünden ne de olsa iade hakkım var düşüncesiyle al iade et yapanlar sayesinde firmalar Iflas'a gidiyorlar. Ortalama e-ticarette ki iade oranı %15-25 arasındadır. Bunu da göz önüne almak gerekiyor.

Son düzenleme:
Tanıtım değil ürün satışı demek istedim. Ürün satışı yapmak istiyorum. Nereden alıyoruz ürünleri.

Toptancı nerede internetten mi alıyoruz yoksa dışarıdan mı?
Hiç farketmez isterseniz yurtdışından alın isterseniz TR'de toptancıdan alın isterseniz kendiniz üretin. Sipariş geldiğinde birkaç gün içinde (gün sınırı yazıyor şuan tam hatırlamıyorum) kargoya teslim etmiş olmanız lazım sadece. Gün sınırı geçtiğinde birkaç lira para cezası alıyorsunuz.

Satış fiyatından % komisyon alıyor trendyol hesabınızı ona göre yapın.

Kargo firması olarak Trendyol Express'i seçerseniz hem daha hızlı kargo olacağından daha yüksek puan alırsınız hem fiyatı daha ucuz hem de bir zarar görmesi durumunda zararı trendyol karşılıyor.

Aynı ürünü sizden başka satanlar varsa satıcı puanınıza ve verdiğiniz fiyata göre buybox alıyorsunuz (yani en iyi satıcı oluyor). Ürünün üstüne tıkladıklarında buybox kimdeyse en başta onun fiyatı ve onun satın alma linki çıkıyor. Buybox'ı olan çok daha fazla satış yapıyor. Buybox'ı almak için süreklü diğer satıcıların fiyatlarını takip edip fiyatınızı indirmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
Ürün satarakta çok fazla kazanılamıyor eskisi gibi içeride çok büyük bir rekabet var. Bilinçsiz şekilde e-ticarete girip ve iflas eden firma çok fazla hesaplamaları genel olarak yanlış yapıyorlar kar yaptıklarını sanıp 3-4 ay sonrasında şirketi çeviremeyenler çok fazla var.

Bir örnek ile açıklamaya çalışayım: 50 TL'ye bir ayakkabı alıyorsunuz ve bunu Trendyol üzerinden satmak istiyorsunuz. Trendyol sattığın rakam üzerinden %23 komisyon alıyor. 100 TL'ye ürünü sattığımızı düşünelim 100*1.23 = 123 - 100 = 23 TL komisyon tabii bunu sana yansıtabilmesi için 23 TL'yi sana fatura ediyor yani 23*1.18 = 27,14 TL komisyon bedelimiz çıkıyor. Bu ürünün kargo masrafı var mng şu an 17 TL'ye alıyor anlaşmalı isen bir de bunun e-ticaret çekimi ve kutu masrafı var bunlarada ortalama ürün başı 4-5 TL desek bakalım ne kadar kar yapabiliyoruz.

50 TL maliyet.
27,14 TL komisyon.
17 TL kargo.
5 TL genel gider.

Ürünü bir de müşterinin iade ettiğini düşünün kargonun yarı ücretini ödüyorsunuz bu sefer -16 TL oluyor bir gönderim. Bilinçsiz e-ticaret tüketicileri yüzünden ne de olsa iade hakkım var düşüncesiyle al iade et yapanlar sayesinde firmalar Iflas'a gidiyorlar. Ortalama e-ticarette ki iade oranı %15-25 arasındadır. Bunu da göz önüne almak gerekiyor.
Tamam zaten ben kâr edecek demedim. Nasıl para kazanabileceğini söyledim. Arkadaşın bilgi derecesini bilmiyorum :)

Bir örnek ile açıklamaya çalışayım: 50 TL'ye bir ayakkabı alıyorsunuz ve bunu Trendyol üzerinden satmak istiyorsunuz. Trendyol sattığın rakam üzerinden %23 komisyon alıyor. 100 TL'ye ürünü sattığımızı düşünelim 100*1.23 = 123 - 100 = 23 TL komisyon tabii bunu sana yansıtabilmesi için 23 TL'yi sana fatura ediyor yani 23*1.18 = 27,14 TL komisyon bedelimiz çıkıyor. Bu ürünün kargo masrafı var mng şu an 17 TL'ye alıyor anlaşmalı isen bir de bunun e-ticaret çekimi ve kutu masrafı var bunlarada ortalama ürün başı 4-5 TL desek bakalım ne kadar kar yapabiliyoruz.

50 TL maliyet.
27,14 TL komisyon.
17 TL kargo.
5 TL genel gider.

Sen yanlış düşünüyorsun. Halamın oğlu bu işi yapıyor ve araba aldı.

Hiç farketmez isterseniz yurtdışından alın isterseniz TR'de toptancıdan alın isterseniz kendiniz üretin. Sipariş geldiğinde birkaç gün içinde (gün sınırı yazıyor şuan tam hatırlamıyorum) kargoya teslim etmiş olmanız lazım sadece.

Satış fiyatından % komisyon alıyor trendyol hesabınızı ona göre yapın.
Gün limitini siz belirtiyorsunuz. Ama ne kadar geç gönderim oranınız varsa indekslemede gerilerde kalıyorsunuz. Termin süresini geciktirdiğinizde cezai bedelleride bulunuyor.
Sen yanlış düşünüyorsun. Halamın oğlu bu işi yapıyor ve araba aldı.
E-ticaret Entegratörlüğü ve danışmanlığı yapan biriyim :) Muhasebe yazılımları ile pazaryerleri entegrasyonlarını yapıyorum. Müşterilerimin %80'i bu işi yapıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı