Trendyol'un sahte parfümü iade almaması

Sahte olduğunu nereden anladın? Ayrıca Trendyol da saat ayakkabı, parfüm tarzı şeyler genelde replika oluyor. Markası bilindik olsa bile. Nike ayakkabı aldım. Fotoğrafta orijinal olduğu belli, elime incecik kalitesiz dikişleri sarkan bir nixe geldi.(sözde Nike).mağazalar bunlara izin veriyor anlayacağınız. Her satıcıyı kötüleyemem. İstisnalar da vardır.

n11 trendyol gibi pazaryeri platformlarda bu tarz durumları yaşaman çok normaldir. bu platformlar mesafeli satış sözleşmeleri ile kendilerini hukuken sağlama almaya çalışırlar. kanunda değişiklik yoksa ziynet eşyaları gibi mallar hariç iade edilebilir. Buradaki temel husus ürünün tekrar satışa çıkabilecek durumda olması. sağlık kozmetik gibi kategorilerde ürünün kutusunun açılmamış olması şartı aranır. Kutu ve ambalajı açılmadığı için iade alınması gerekir. Tekrar iletişime geçip hakkınızı tüketici hakem heyetinde arayacağınızı ve tüm sosyal platformlarda bu durumu görselleriyle paylaşacağınızı bildirin.
pazaryeri platformlarından parfüm gibi ürünler alınmaz. genelde sahte çıkarlar. bu da size tecrübe olsun. siz sahte olduğunu ambalajı açmadan nasıl anladınız. parfümlerin barkodlarından üretim tarihi anlaşılır ama sahte olduklarını anlamak kolay değildir. ben gerçekten merak ettim. çok mu ucuzdu.
satıcı tarafından bakacak olursak da %100 orijinal satan mağazalar da bu tarz ürünleri iade almayı pek istemezler. orijinal ürünün yerine sahtesini koyup iade etmek isteyenleri çok gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı