Trigonometri Matematik müfredatının en uzun konusudur. Aynı zamanda en zor konulardan biridir. Daha önce bu konuyla ilgili hiç bilgin yoksa ve dersleri takip etmediysen epey zorlanırsın çarşambaya kadar yetiştirmekte. Çünkü konuda bir sürü ezber var ve soru çözmen gerekiyor.
Öncelikle sadece Trigonometri'den mi sorumlusunuz? Benim bildiğim Trigonometri 12. sınıf müfredatına alındı 11'den kaldırılmıştı, neyse.
Bunları dedim diye panik yapma, bir sınav hayatının her şeyi değil. Yapacağın şeyler belli dostum, internette artık bir sürü konu anlatım videoları ver emin ol okulda ekstra bir şey anlatılmıyor. İnternetten seveceğin bir konu anlatım videosunu aç dinle ama yüklenme tarihine bak güncel olsun, eski müfredatı dinleme. Konu anlatım kitabın varsa oradan da çalışabilirsin, okulda dersleri takip etmemek ölüm değil artık her yerde konu anlatım videoları var, bir şey kaçırmışsın değilsin.
Trigonometri bölüm bölümdür, her bölümden sonra onunla ilgili soru bankandan soru çöz. Ekstra bir taktik kimse veremez ama ben sana bazı hususlarda yardımcı olabilirim.
Trigonometri-1
- Açı, Yönlü Açılar, Birim Çember, Açı Ölçü Birimleri ve Esas Ölçüleri
- Trigonometrik Fonksiyonlar, Trigonometrik Özdeşlikler
- Dar Açının Trigonometrik Oranı
- Özel Açıların Trigonometrik Oranları
- Trigonometrik Oranlarından Birisi Verildiğinde Diğer Oranların Bulunması
Trigonometri-2
- Trigonometrik Fonksiyonların Periyotları
- Trigonometrik Fonksiyonların Grafikleri
- Ters Trigonometrik Fonksiyonlar
- Sinüs Teoremi, Kosinüs Teoremi ve Üçgenin Alanı
Trigonometri-3
- İki Yay Toplamının yada Farklarının Trigonometrik Oranları
- Yarım Açı Formülleri
Trigonometri-4
Bunu internetten buldum ve doğru olduğunu düşündüğüm için direk yapıştırdım. Kalkan bir kısım vardı orayı sildim başka kalkan yer varsa oraya çalışma boş yere.
Öncelikle Trigo-1 kısmında ''Açı, Yönlü Açılar, Birim Çember, Açı Ölçü Birimleri ve Esas Ölçüleri'' konusundan soru pek gelmez burada fazla vakit kaybetme konuyu anla birkaç soru çöz yeterli. Trigo-1'deki diğer kısımları mecbur bilmelisin.
Trigo-2'de ''Trigonometrik Fonksiyonların Periyotları'' bölümünden fazla soru gelmez yine öğren fazla soru çözme.
Kalanını mecbur bilmelisin pek kaçar yanın yok açıkçası. Vaktini yetiştiremeyecek gibi olursan dediğim konularda eleme yaparsın ama onun dışında soru çöz tabi yetiştirirsen.