Trigonometri nasıl halledilir?

441401

Hectopat
Makaleler
1
Oncelikle herkese iyi Sosyaller konuya direkt gireyim. Normalde cok calisan birisi degilim ama su son 1 haftadir kendime sinir oldum neden yapamiyorum diye ondan dolayi dun trigonometriyi bastan izleme karari aldim. Tunc Kurt'un trigonometri konu anlatimini izledim konu anlatimi gayet iyi gitti zaten bildigim seylerdi genel olarak ama denemelerde falan trigonometri hiç yapamiyorum. Sekilli sorularda ne yapacagimi bilmiyorum kalıyorum oyle sadece.
Hadi ozdeslikler falan yapiliyor bir sekil onun disinda arcsin, periyotlar falan guzel gidiyor ama sekilli sorularda cidden ne yapacagimi bilmiyorum. Bunun sebebi belki trigonometriden kendim pek fazla soru cozmemem olabilir. Ondan dolayi dun ve bugün biraz soru cozmeye calistim ama sadece bakip duruyorum soruya. Video cozume bakiyorum o kadar da zor degilmis diyorum. Ama kendim cozemem mesela o soruyu.
Mezun olmus veya trigonometrisi iyi olan arkadaşlar sizce nasıl calismaliyim trigonometriye? Simdiden teşekkür ederim.

Trigonometri soru üzerinden öğrenilecek bir yer videoya bakıp da yaparsan kolay gelir çünkü zaten tek yaptıkları şey aynı formülleri çevirip çevirip sormak. Bütün sin costan formüllerini bir kağıda yaz ve sorulara bak. Hangisi uygulaman gerektiğini kavra ve soruları çöz. Hala olmuyorsa video çözümünün girişini izle veya izledikten sonra soruyu sil ve kendine nasıl yaptığını anlatarak tekrar çöz. Soru çözdükçe zaten benzer şeyleri çözdüğünü anlarsın. En büyük olay trigonometrik denklemler onda da diğer konularının da sağlam olması lazım çarpanlara ayırma 2. dereceden denklem vs.

İşine yarar. Bende yaradı.

Trigonometri soru üzerinden öğrenilecek bir yer videoya bakıp da yaparsan kolay gelir çünkü zaten tek yaptıkları şey aynı formülleri çevirip çevirip sormak. Bütün sin costan formüllerini bir kağıda yaz ve sorulara bak. Hangisi uygulaman gerektiğini kavra ve soruları çöz. Hala olmuyorsa video çözümünün girişini izle veya izledikten sonra soruyu sil ve kendine nasıl yaptığını anlatarak tekrar çöz. Soru çözdükçe zaten benzer şeyleri çözdüğünü anlarsın. En büyük olay trigonometrik denklemler onda da diğer konularının da sağlam olması lazım çarpanlara ayırma 2. dereceden denklem vs.
Tesekkurler hocam. Genel olarak trigonometrik denklemlerde pek sorun cekmiyorum. Dediginiz gibi onun icinde carpanlara ayirma vb gerekiyor, zaten fen lisesinde oldugum icin iyi kotu temelim var ama sekilli sorularda ozellikle de genis acili verilen sorularda ne yapicagimi bilmiyorum. Konu anlatimi izlerkende hocanin yaptigi sorulari ondan once yapmaya calistim. Buraya soru atsam bakabilme sansiniz var mi?

Bence temel geometride gibi. Eğer geometride sıkıntınız olduğunu düşünmüyorsaniz onlarca soru çözüm videosu izleyeceksiniz.
Geometride sorun var diyebilirim kendi acimdan ama 11. sinifim. Ayrica su an tyt geometri isliyoruz haftada 1 kere DYK kurslarinda. Kenarortay, aciortay, oklid gibi temel seyleri biliyorum ama genel olarak sorun var dedigim gibi. Fakat sorunun geometri bilgimde olup olmadigindan emin degilim. Onun icinde bolca soru cozum videosu izlemem gerek gibi sizin de dediginiz gibi.
Kanal tavsiyeniz var midir soru cozumu icin?

Geometride sorun var diyebilirim kendi acimdan ama 11. sinifim. Ayrica su an tyt geometri isliyoruz haftada 1 kere DYK kurslarinda. Kenarortay, aciortay, oklid gibi temel seyleri biliyorum ama genel olarak sorun var dedigim gibi. Fakat sorunun geometri bilgimde olup olmadigindan emin degilim. Onun icinde bolca soru cozum videosu izlemem gerek gibi sizin de dediginiz gibi.
Kanal tavsiyeniz var midir soru cozumu icin?
Bıyıklı matematik Eyüp b. Mert hoca . Rehber matematik. Bu kanallardan trigonometri playlistlerine girerek geometrik kisimlarin videosunu izleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı