Trojan için format şart mı?

Eyvallah hocam. Son sorum bu zamana kadar bir sorun yaşamadım. Peki bu virüsü koyan insan mı yani? Hesaplarimin çalınma riski falan var mı yoksa zararsiz bir tür mu?

Bu bir Trojan indirici/Spyware.
Genelde internette indirdiğin programlardan gelebiliyor.
Hesap güvenliği için pek bir şey olacağını sanmam, ama iki aşamalı doğrulama ve güçlü parola korumasını ihmal etme.

Her trojan da bu kesin mi? Bu zamana kadar sorun yaşamadım.
Spyware için geçerli. Genel trojanlar da bunun için var. Hesap kontrolü vakti gelmiş olabilir. Parola ve ikili doğrulamaları kontrol ediniz. Şimdiye kadar sorun olmadıysa, olacağını sanmam. Ama hesap güvenliği için küçük bir ihtimal de olsa, var yani.

Ki bu tür de spyware işlevi görebiliyor.

Hocam trojan gizlice sisteme sızıp arkada girdiğiniz verileri kartlarınızı şifrelerinizi kayıt edip virüs sahibine yolluyor.

Eyvallah hocam biliyorum. Demek istediğim her trojande böyle bir şey var mı? Yoksa türden türe mi değişiyor. Yani bana bulaşan trojande böyle bir durum olmuş mudur?

Dün bilgisayarı taratayım dedim trojan çıktı. Kaspersky ile taradım 3 defa 2 tanesinde? 3 trojan buldu ve temizledim. Bugün tarama yaptım temiz çıktı. Birçok yerde okudum format at falan dediler. İçim rahat değil taratma yeterli mi 3. taramam temiz çıktı şükür. Bu zamana kadar ortalama 1 yıldır PC'de trojan varmış. Bu zamana kadar sorun yaşamadım. Benim haberim olmadan sorun olmuş olabilir mi? Formata gerek var mı? Ayrıyaten hiç kasma donma da yaşamadım. Son olarak trojan adı = Trojan. WinLNK. StartPage. Gena
Kaspersky Threats — StartPage bu siteye bir bak.

Eyvallah hocam biliyorum. Demek istediğim her trojande böyle bir şey var mı? Yoksa türden türe mi değişiyor. Yani bana bulaşan trojande böyle bir durum olmuş mudur?
Türden türe değişiyor. Bazı trojanlar RAT oluyor mesela. Bazıları da böyle parola çalma işi görüyor.
Sana bulaşan trojanın benzeri Wikipedia'da bilgisi var. Trojan.WinLNK.Agent
Yani casus yazılımı da olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı