Trojan için ne yapılmalı?

Arkadaşlar bugün saat oglen 2'de bir Omori Türkçe yama dosyası indirdim yamanın özelliği yama kendi kendine kuruluyordu. Yamayı indirdikten sonra tarattım ve 17 antivirüs uyarı verdi. Sonra Malwarebytes ile taradım bir trojan buldu. Karantinaya aldırıp yamayı sildim. Gmail şifremi degistirdim. Hala yapmam gerekwn bir şey var mı? İcim hala rahat etmiyor.

Eki Görüntüle 2348053
Gördüğüm kadarıyla zararlıyı Avast ve AVG'de buluyor. Ekstradan AVG veya Avast ile de Tam Tarama yapmanızı öneriyorum, onun dışında tüm şifrelerinizi yenileyip 2 adımlı doğrulamayı aktif edin hesaplarınızda. İyi sosyaller.
 
Gördüğüm kadarıyla zararlıyı Avast ve AVG'de buluyor. Ekstradan AVG veya Avast ile de tam tarama yapmanızı öneriyorum, onun dışında tüm şifrelerinizi yenileyip 2 adımlı doğrulamayı aktif edin hesaplarınızda. İyi sosyaller.

Hocam vallahi yapmasına yaparımda benim kafam hala format mı atsam diye düşünüyor ne yapsam bilemedim.
 
Hocam vallahi yapmasına yaparımda benim kafam hala format mı atsam diye düşünüyor ne yapsam bilemedim.
Size kalmış, ben format atmadan yapılabilecek şeyleri söyledim. Format atarsanız kısmen garantiye alırsınız. Fakat bence kesinlikle şifrelerinizi değiştirin ve 2 Adımlı Doğrulamayı açın tüm hesaplarınızda. Ve sağlam bir AV kullanın.
 
Size kalmış, ben format atmadan yapılabilecek şeyleri söyledim. Format atarsanız kısmen garantiye alırsınız. Fakat bence kesinlikle şifrelerinizi değiştirin ve 2 adımlı doğrulamayı açın tüm hesaplarınızda. Ve sağlam bir av kullanın.

Kaspersky ve Malwarebytes kullanıyorum özel durumlardan dolayı 1 yıla yakın format atamam ve bugün PC düne göre biraz daha yavaştı korkuyorum umarım Malwarebytes temizlemiştir.
 
Kaspersky ve Malwarebytes kullanıyorum özel durumlardan dolayı 1 yıla yakın format atamam ve bugün PC düne göre biraz daha yavaştı korkuyorum umarım Malwarebytes temizlemiştir.
Hocam niye dediklerimi yapmıyorsun ki? Malwarebytes Generic olarak algılamış. Yani Sezgisel olarak algılamış. Avast veya AVG ise direkt olarak virüsü tanıyor, veritabanlarına eklemişler. Mevcut AV yazılımınızı kaldırıp AVG ile Tam Tarama yapmanızı öneririm. Taramadan sonra AVG'yi silip tekrardan öbür AV Ürününüzü kullanabilirsiniz. (2 AV yazılımı aynı anda çalışmaz, çalışması sıkıntı çıkarır.)

Bu vereceklerim de pasif tarama araçları, arka planda çalışmıyorlar. Tarayıp kapatıyorsun. Bunlarla da tarayabilirsin. (Mevcut AV'nize etkisi olmaz bunların.)

MalwareBytes'ı kurduktan sonra şu ayarları yapın, öbür şekilde mevcut AV'nizle çakışma yaşayabilirler:Çözüldü: Malwarebytes ayarları nasıl olmalı?
 
Hocam niye dediklerimi yapmıyorsun ki? Malwarebytes generic olarak algılamış. Yani sezgisel olarak algılamış. Avast veya AVG ise direkt olarak virüsü tanıyor, veritabanlarına eklemişler. Mevcut av yazılımınızı kaldırıp AVG ile tam tarama yapmanızı öneririm. Taramadan sonra AVG'yi silip tekrardan öbür av ürününüzü kullanabilirsiniz. (2 av yazılımı aynı anda çalışmaz, çalışması sıkıntı çıkarır.)

Bu vereceklerim de pasif tarama araçları, arka planda çalışmıyorlar. Tarayıp kapatıyorsun. Bunlarla da tarayabilirsin. (mevcut Av'nize etkisi olmaz bunların.)

Malwarebytes'ı kurduktan sonra şu ayarları yapın, öbür şekilde mevcut av'nizle çakışma yaşayabilirler:Çözüldü: Malwarebytes ayarları nasıl olmalı?

Hocam Avast dışında dediklerinizi yaptım zaten.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı