Trojan olup olmadığı nasıl anlaşılır?

MalwareBytes temizlediyse, garantiye almak için Kaspersky Free ile tarama yap.
Daha sonra komut istemini aç ve şu komutları gir;
Kod:
ipconfig /flushdns
Kod:
ipconfig /release
Kod:
ipconfig /renew
Dediğim komutları komut istemine yazacak mısın? :)
Daha sonra tekrar tarama yap ve çıkanları sil. Ardından tekrar tarama yap. Temizse veya hala zararlı çıkıyorsa bildir.
Bu durumda komutları uygulamak gereksiz. Bu komutları da yerine göre vermek gerekir yoksa boşuna verilmiş olur.

Konu sahibi ise doğru düzgün bir AV ile taratsa yeter.

Ayrıca her programı yerine göre önermek ve kullanmak gerekir. Bir trojan için MBAM ile taratmayı önermek yerine AV kullanmasını önermek daha doğrudur.

Aşağıdaki programla birde taratınız.

adwcleaner
AdwCleaner reklam yazılımlarını temizlemeye yarayan bir araçtır. Her zararlıyı temizlemez ve bir AV değildir.

Bu durumda komutları uygulamak gereksiz. Bu komutları da yerine göre vermek gerekir yoksa boşuna verilmiş olur.

Konu sahibi ise doğru düzgün bir AV ile taratsa yeter.

Ayrıca her programı yerine göre önermek ve kullanmak gerekir. Bir trojan için MBAM ile taratmayı önermek yerine AV kullanmasını önermek daha sağlıklıdır.
AV ile tarama yapması gerektiğini söylemiştim.
78B5B54E-760C-495D-A25A-E3CD40DDC801.jpeg

O komutlar eğer unutmadıysam yerelden yeni IP adresi istiyor ve DNS önbelleğini sıfırlıyor. Belirli bir siteye bağlanılamadığında kullanılması gerekiyor. Şu anda vermem gereksiz oldu, haklısınız.

Eleştirin için teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Bir tane daha trojan geldi, trojan tiger falan yaziyor. Hocam PC 6000 TL.
Şaka mı yapıyorsunuz? Bilgisayara 6000TL verdiniz de, bir AV'ye 100TL veremediniz mi? :)

Arkadaşlar laptopuma bir program indirdim. Trojan olduğunu programı açtıktan sonra anladım.
Bilgisayarınızda kaliteli bir AV bulundurun. (Bunu bilgisayarı aldığınıdan beri yapmalıydınız. Neyse.)
Gördüğünüz her dosyayı, her programı bilgisayarınıza yüklemeyin. Her siteye girmeyin.
Her siteden program yüklemeyin.

Bilgisayarınıza fidye virüsü de bulaşabilirdi. Her dosyanız şifrelenebilirdi de. Neyse ki ucuz atlatmışsınız.
Tedbirinizi alıp, kaliteli bir AV kullanmalısınız. :)

Şaka mı yapıyorsunuz? Bilgisayara 6000TL verdiniz de, bir AV'ye 100TL veremediniz mi? :)

Bilgisayarınızda kaliteli bir AV bulundurun. (Bunu bilgisayarı aldığınıdan beri yapmalıydınız. Neyse.)
Gördüğünüz her dosyayı, her programı bilgisayarınıza yüklemeyin. Her siteye girmeyin.
Her siteden program yüklemeyin.

Bilgisayarınıza fidye virüsü de bulaşabilirdi. Her dosyanız şifrelenebilirdi de. Neyse ki ucuz atlatmışsınız.
Tedbirinizi alıp, kaliteli bir AV kullanmalısınız. :)
Kaspersky kullanıyorum sizce Kaliteli bir program mıdır?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı