Trojan silinmiyor

Yiğit310

Hectopat
Daha fazla  
Dün Kaspersky ile tespit ettiğim trojani silemiyor. Bilgisayar işlemi tamamladiktan sonra açılıp kapanıyor ve hala virus gözüküyor. Ne yapabilirim?

Sistemim;

4 GB Kingston
Intel i3 2350M 2.30 GHz 4 Processer
GeForce 570 GX
230 GB SSD
300 GB HDD

Çok rahat bir şekilde Windows 10 kaldırıyor ve hatta Windows 11 sanal makine kurdum.
SSD'niz var. RAM konusunda darboğaz yaşarsınız o kadar.

8.1 ile 10 için SSD yeter. 4GB RAM ile normal kullanım yaparsınız. Bazen sıkıştırır dediğim gibi SWAP memory'e benzer Readyboost yaptırır cihaz kendine. HDD'yi/SSD'yi RAM gibi kullanmaya başlar.

Windows'u flasha attığım zaman flasha da virüs geçmez değil mi? Bir de yapacağım işlemlerin forumda kılavuzu varsa atarsanız oradan bakarak yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi yanlış bir şey yapmamak adına soruyorum. 8.1'i Microsoft'un sitesinden yükleyip flasha atıyorum, sonra formata başlıyorum ve kuruyorum, doğru muyum?
Flaş belleğiniz elinizde olsun. Şimdi arkadaşın attığı MediaCreationTool ile direkt flaşa yazdırılabiliyor ama bazen flaş belleğin hızından bazen yazma problemi yaşatmasından ötürü hata yeme olasılığınız çok ama çok yüksek.

MCT uygulaması ile Windows 10'u bilgisayara indirin bence. 10 indirmek istediğinizi belirtiyorsunuz. Sonrasında inen bu ISO dosyasını ayrıca yazdırın.

Technopat'ın RUFUS rehberi var. RUFUS ile istediğiniz Windows sürümünü flaş belleğe yazdırıp kurulum yapabiliyorsunuz.

Bana sorarsanız Windows 7 ile devam edin ama siz bilirsiniz. Umarım 10 ile memnun kalırsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
-> RUFUS REHBERİ
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
-> UEFI bir sistemde RUFUS REHBERİ

Flash belleğiniz elinizde olsun. Şimdi arkadaşın attığı Media Creation Tool ile direkt flaşa yazdırılabiliyor ama bazen flash belleğin hızından bazen yazma problemi yaşatmasından ötürü hata yeme olasılığınız çok ama çok yüksek.

MCT uygulaması ile Windows 10'u bilgisayara indirin bence. 10 indirmek istediğinizi belirtiyorsunuz. Sonrasında inen bu ISO dosyasını ayrıca yazdırın.

Technopat'ın Rufus rehberi var. Rufus ile istediğiniz Windows sürümünü flash belleğe yazdırıp kurulum yapabiliyorsunuz.

Bana sorarsanız Windows 7 ile devam edin ama siz bilirsiniz. Umarım 10 ile memnun kalırsınız.

-> Rufus REHBERİ
-> UEFI bir sistemde Rufus REHBERİ

Teşekkürler, kuruluma başlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, kuruluma başlıyorum.
Bilgisayarınızın marka modelini yazarsanız UEFI mı Legacy mi olduğunu söyleriz duruma göre. UEFI daha yeni bir standart. Legacy eski standart.

Bu geçiş 8 ile başladı ve devam ediyor yeni sürümlerde.

Çipsetinize göre UEFI destekleyen bir anakarta sahip olduğunuzu düşünüyorum. Siz ISO'yu indirin. Bir yandan da UEFI mi LEGACY mi karar verebilelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı