Trojan virüsü format atınca gider mi?

Bulut üzerinden indirdim Windows'u silip.
Kaspersky temizlemişse zaten sorun yok. İkincisi format atmamışsınız.

Format'ın kelime anlamı zaten "biçimlendirmek". Yani diski biçimlendirmedikten sonra, hiçbir işlem format değildir.

Kaspersky tam tarama virüs yok dedi. Sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
AV'nin temizleme işlemine güvenmiyorsanız AV'nin amacı ne?

Kaspersky temizlemişse %99 formata gerek yoktur.
Hocam dediğinize katılmıyorum.

Trojan gibi virüsler genellikle kişi odaklı yapılır. Hedef az olunca da AV'lerin veri tabanında çok istek olmaz.
Yeni şifreleme kullanılıyorsa hiçbir AV ilk aksiyonda göremez.

Bu yüzden AV'lere bel bağlamamak gerek.

Hocam dediğinize katılmıyorum.

Trojan gibi virüsler genellikle kişi odaklı yapılır. Hedef az olunca da AV'lerin veri tabanında çok istek olmaz.
Yeni şifreleme kullanılıyorsa hiçbir AV ilk aksiyonda göremez.

Bu yüzden AV'lere bel bağlamamak gerek.
Bel bağlayın demedim zaten de en ufak şeyde format atacaklarsa, kullanıcılar neden AV kuruyor? Madem AV'nin yaptığı işleme güvenmiyorlar.

Bel bağlayın demedim zaten de en ufak şeyde format atacaklarsa, kullanıcılar neden AV kuruyor? Madem AV'nin yaptığı işleme güvenmiyorlar.
AV dışında farklı çözüm -biraz uğraştırıcı olsa da- uygulayabilirler. Dediğiniz gibi tek çözüm format değil tabii ki.
AV'lerin kurulma sebebi genel-yaygın ve şifrelenmemiş virüslerden korunmak.

Kaspersky temizlemişse %99 formata gerek yoktur.
Bu yoruma katılmadığımı belirtmiştim sadece.

Başlıkta belirtitğim gibi trojan virüsü yedim. Kaspersky korudu ve çözdü virüsü ama içim rahat etmedi, formatladım. Virüs gider mi? Formattan sonra Kaspersky'la taradığımda virüs yok dedi.

Ne saçma soru. Normal formatla gider. CD veya disk kullanmadan yaptıysanız kalabilir. Bu durumda Kaspersky veya alternatif bir antivirüs ya da eş değer bir programla tarama yapmanız önerilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı