"Trojan:Win32/PasswordStealer.A!MSR" nedir?

Schwayza

Decapat
Katılım
10 Ağustos 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, geçen gün Instagram hesabımda benden habersiz paylaşım yapıldı ve biyografim değiştirildi. Daha sonra tüm e-mail ve sosyal medya hesaplarımın şifrelerini değiştirdim. Bugün Facebook hesabımda reklam hesabı açılmış, kredi kartı bilgilerim ile reklam verilmiş bir şekilde görünce işin ciddiyetini fark ettim. Biraz araştırma yaptıktan sonra virüsün Trojan:Win32/PasswordStealer.A!MSR olduğunu fark ettim.

1653168539273.png


1653168561677.png


Program data içerisine baktığımda virüs aşağıdaki klasörleri oluşturmuş ama içerisinde herhangi bir veri bulamadım.

1653168624098.png


Bilgisayarı Avast ile taradım herhangi bir sonuç çıkmadı, Malwarebytes ile taradım yine herhangi bir sonuç çıkmadı. Windows Defender ile tam tarama yaptığımda yine herhangi bir sonuca ulaşamıyorum. Virüs internet tarayıcımdaki tüm autofill verilerini çekmiş. Bundan kurtulmanın herhangi bir yolu var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile taratın bir de. O da olmazsa kesin çözüm temiz kurulum bir format.
 
Artı -2 Eksi
Hocam o bilgisayarı Kaspersky ve malwerabytes ile tam tarama yaptırın veya en temiz çözüm olarak sıfırlayın veya format atın. Keylogger girmiş bilgisayarınıza.
O bilgisayarda neye girdiyseniz ona göre tüm şifrelerinizi değiştirin.
 
MSConfig uzerinden guvenli baslangic tikini onayla ve Defender ile tarama yap. Ya da Defender offline tam taramayi deneyebilirsin. Bazi virusler arkasinda iz birakmaz, Instagram calacak kadar aptal bir virusun yapabilecegi yegane şey keylogdur. Gecmisler olsun.
 
Defender tam taramayı yaptım, şu an Microsoft safety scanner tam tarama yapıyor, defender offline tarama da yapıp Kaspersky'de bulamazsa son çare format gibi gözüküyor ancak bulacağını sanmıyorum. Kredi kartı bilgilerimden sosyal medya hesaplarına kadar tüm bilgilere ulaşılmış. Nereden bulaştığını da inanın bilmiyorum. Browser geçmişini çerezlerle, parolalarla ve ödeme yöntemleriyle beraber tamamen sıfırladığım için dönüp bakamıyorum da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı