Trojan yemek

• Konuyu başlatan alhnn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 89
  • Görüntüleme 2.978

alhnn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 7400 işlemci 8gb 3200mhz ram samsung 1tb M.2ssd 1050ti gigabyte h110m-s2 anakart
Dün bir arkadaşım bana Kaspersky Premium diye bir dosya attı bende yedim bunu sonra yeni bir user oluştu bugün ve birkaç dakika sonra yeni bir kullanıcı oldu ve hiçbir uygulamayı açamıyorum izniniz yok diyordu. Sonra da yeniden başlatıldı bilgisayar ve bu ekranda kaldı.

Dosya Ekleri

• IMG_20240102_115318.jpg
    IMG_20240102_115318.jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 203
USB falan yok klavyeden bahsediyor.

:( benim yapabileceklerim bu kadar bir son olarak acaba farklı klavye mouse ile dener misiniz olmaz ise daha bir şey yapamamam üzgünüm.

Hiçbir şekilde çözümü yok mu bunun :(
Ailem PC'yi bu halde görürse ne olacağını tahmin edemiyorum.

Hocam o zaman arkadaşının attığı virüs çok ciddi. Format şart benim de başıma gelmişti.

Aynısı mı?

Başlangıç yeri gibi düşün bu Windows başlarken Windows veya sistem üreticisi logosu geliyor ardından Windows başlıyor o yani Windows'un yüklenme menüsü.
OOBE'nin anlattığınızla alakası yok. OOBE yani "Out-of-box Experience", Windows'un temel kurulumları tamamlanınca kullanıcının bilgisayarını kurmayı tamamlaması için kullanılan bir programdır.

Denedim ama yine olmuyor.
Bilgisayarda kullanıcılar yerinde user adlı gizli klasör oluşmuştu bu olaylar yaşanmadan hemen önce.
Hocam kilit ekranında klavye çalışıyor mu?

@alhnn bilgisayarın internet bağlantısını kestin umarım. Formatlayana kadar internete bağlama. Bir de bunu yapan arkadaşı ihbar etmeyi unutma.

Yapan arkadaşıma ulaşmaya çalıştım fakat her yerden hesaplarını kapatmış.
İnternet bağlantısını kestim ilk başta zaten.

Aynısı değil biraz farklısı. Basit bir Regedit'le çözmüştüm ama bu başka. Low level format atıp HDD'ye üstüne format atmanız lazım.

Low level derken? Nasıl?

Var, hard diski çöpe atmak.

Tüm verilerim gider.

Hocam kilit ekranında klavye çalışıyor mu?
hayır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı