Trompet alınır mı ve öğrenilmesi kolay mı?

902722

Centipat
Makaleler
7
Trompet alacağım. Çalınması kolay mı? Ayrıca geçmişte KOAH hastasıydım. Zorlanır mıyım çalmakta?

Son düzenleyen: Moderatör:
Trompet alacağım. Çalınması kolay mı? Ayrıca geçmişte KOAH hastasıydım. Zorlanır mıyım çalmakta?

6 yıldır trompet çalıyorum kısa bilgi vereyim. Çalması zor enstrumanlardan biri. Trompetin şöyle bir olayı var uzun süre çalmadığın zaman çalmaya kalktığın zaman çalmakta bayağı bir zorlandığını fark edeceksin. Eğer hobi amaçlı bir enstrüman öğrenmek istiyorsan ne çalabilirsin klarnet çabilirsin yok illa ben brass ensturman çalacağım diyorsan saksafon alabilirsin ama kaliteli saksafonlar bayağı pahalı bende Yamaha yas 280 var fiyatı 60 70 bin TL'lerde diye biliyorum yine de sen bilirsin soruların varsa cevaplayabilirim.

6 yıldır trompet çalıyorum kısa bilgi vereyim. Çalması zor enstrumanlardan biri. Trompetin şöyle bir olayı var uzun süre çalmadığın zaman çalmaya kalktığın zaman çalmakta bayağı bir zorlandığını fark edeceksin. Eğer hobi amaçlı bir enstrüman öğrenmek istiyorsan ne çalabilirsin klarnet çabilirsin yok illa ben brass ensturman çalacağım diyorsan saksafon alabilirsin ama kaliteli saksafonlar bayağı pahalı bende Yamaha yas 280 var fiyatı 60 70 bin TL'lerde diye biliyorum yine de sen bilirsin soruların varsa cevaplayabilirim.
Eyvallah hocam.

Hocam "Trompet" neden bu kadar pahalı?

Eyvallah hocam.

Hocam "trompet" neden bu kadar pahalı?

Ya tabii malzeme kaliteside var trompet gibi brass ensturmanlar pirinçden üretiliyor maliyeti biraz ondan kaynaklı üretimi zor bir de ses kontrolü falan yapılıyor diye biliyorum sesler detone çıkmasın diye. Yamaha var bende onlara baktıysan normaldir ama brass ensturmanlara baktığın zaman aralarında en ucuzu trompet.

@p0ison20 Plastik olanları vardı. Başlangıç için kullanılmazlar mı?

1752878167526.png

@p0ison20 plastik olanları vardı. Başlangıç için kullanılmazlar mı?

Eki Görüntüle 2538092

Vallahi hocam plastik trompet hiç kullanmadım ama sesleri diğer bakır enstrümanlara göre daha tiz geliyor diye biliyorum. Öğrenci trompeti için jinbao Midex falan alabilirsin. Eğer site veya apartmanda oturuyorsan kesin 1 tane susturucu al komşuları rahatsız etme. Ben evde çalışırken yukarıdan komşu aşağıya vuruyordu güm güm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı