TSK En Güçlü Ordular Sırasında 9. Sıraya Geriledi

Ona bakılırsa modern tankları yapan Rusya, ABD gibi ülkelerin tankları'da yerli değil, Alman tanklarının modernize edilmiş hali
Aynı şey değil K2 ile kasası bile aynı, motor da ABD üretimi zaten. Bir atış kontrol sistemi yazılımı yapmakla tank üretilmiyor ayrıca onun da ne kadar başarılı olduğunu göremedik.

Altay üretilirse dünyanın en iyi tankı olacağından şüphem yok. L/55 ve o kadar kalın zırh değerleri ile :)

Orta doğu'ya Altay yollayacağımıza kendi başına 1000mm'ye kadar HEAT (TOW, KORNET vb.) mühimmat delişini engelleyebilen ERA'ya sahip tanklar alabilecekken, Altay gibi çok masraflı bir projeye kalkışmamız beni üzüyor.

Türkiye T-90 benzeri bir tank üretmelidir. Masrafsız ve yerinde.

Arkadaşlar bir ara bu konu hakkında düşüncelerimi belirttiğim detaylı bir konu açacağım, üzerinde bol bol tartışırız. Bir tane daha mesaj yazılırsa, konu kilit.
T-14 Armata tankını incelemenizi tavsiye ederim. Uçak bile düşürebilecek bir tank (üstüne takılan 30MM top ile)

"Yerli" sistemlerden bahsediyoruz :). Savunmayı başkasının ellerine bırakmak ülkenin geleceği açısından tehtid oluşturuyor. Rusyayla barışta görünsekte hala Rusyayla düşmanız. Iki tarafada güvenemeyiz.

S400 alınmayacak, alınmış gibi yapılacak. Depoda çürüyecek ya da Katar ve Azerbeycan'a sepetlenecek. Rest çekilipte alınırsa helal olsun, derim. Ama bu korkaklarda o yürek yok. Millet açlıktan kırılacak orası da ayrı bir gerçek. Tırt bir papaz için 7 TL olan dolar. ABD yaptırımlarından sonra ne olur artık kendiniz düşünün. Ayrıca o ''Kurtuluş Savaş''ında ki ruh yok. Bu restleşmelerin sonucu ''tırt bir şeriat''a doğru gidiyorsa canınız cehenneme kılımı bile kıpırdatmam. Hatta karşı safa da geçebilirim. Benim gibi düşünen milyonlar olduğunu biliyorum. Yok Atatürk'ün bahsettiği tam bağımsızlığa gidiyorsa canım feda. Ama şu an öyle görünmüyor.

Altay üretilirse dünyanın en iyi tankı olacağından şüphem yok. L/55 ve o kadar kalın zırh değerleri ile :)

Orta doğu'ya Altay yollayacağımıza kendi başına 1000mm'ye kadar HEAT (TOW, KORNET vb.) mühimmat delişini engelleyebilen ERA'ya sahip tanklar alabilecekken, Altay gibi çok masraflı bir projeye kalkışmamız beni üzüyor.

Türkiye T-90 benzeri bir tank üretmelidir. Masrafsız ve yerinde.

Arkadaşlar bir ara bu konu hakkında düşüncelerimi belirttiğim detaylı bir konu açacağım, üzerinde bol bol tartışırız. Bir tane daha mesaj yazılırsa, konu kilit.
Daha S400'ü bile almamızı istemiyorlar ve ambargo uygulayacaklar tank işine daha çok işimiz var :).
Onda da buna benzer uygulama yaparlar eminim.

S400 alınmayacak, alınmış gibi yapılacak. Depoda çürüyecek ya da Katar ve Azerbeycan'a sepetlenecek. Rest çekilipte alınırsa helal olsun, derim. Ama bu korkaklarda o yürek yok. Millet açlıktan kırılacak orası da ayrı bir gerçek. Tırt bir papaz için 7 TL olan dolar. ABD yaptırımlarından sonra ne olur artık kendiniz düşünün. Ayrıca o ''Kurtuluş Savaş''ında ki ruh yok. Bu restleşmelerin sonucu ''tırt bir şeriat''a doğru gidiyorsa canınız cehenneme kılımı bile kıpırdatmam. Hatta karşı safa da geçebilirim. Benim gibi düşünen milyonlar olduğunu biliyorum. Yok Atatürk'ün bahsettiği tam bağımsızlığa gidiyorsa canım feda. Ama şu an öyle görünmüyor.
Söyle iddialardan sıkılmadınız herhalde. Buyur, konuyu oku. Nereye yerleştirileceği konusuluyor. Ortak füze üretimine sıcak bakıyorlar. Hepsi hangarlarda curusun diyedir kesin. TSK bunu dusunemiyor tabii siz de haklisiniz :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı