TT 50 Mbps hız 0,01 Kbps'lere düşüyor

mavilimavi

Femtopat
Merhaba, başlıkta da yazdığı gibi downloadım sürekli düşüyor. Altyapım 58 Mbps destekliyor, 50 Mbps VDSL2 kullanıyorum. Yani altyapı desteğiyle ilgili bir sorun yok. Bu sorun Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtiğim gün başladı.
Sonra geri Türk Telekom'a döndüm ama geçtiğimden beri sadece download hızım düşüyor. Bazen 0,01 Kbps'lere, bazen 5 Mbps'lere düşüyor. Ya DSL kablosunu söküp takınca ya da modemi kapatıp açınca düzeliyor.
Ama birkaç saat sonra yine hızım düşmeye başlıyor. Farklı modem denedim, DSL kablosunu 3 kez değiştirdim ama sorun devam ediyor. Şu an sorun olabileceğini düşündüğüm tek şey Türk Telekom'un direkteki ankastreden evime kadar gelen siyah kabloda olduğudur. Bu kablo 10-12 yıllık falan ve bu kabloya sonradan 5 metre civarı siyah kablo daha ek yaptılar ve uçlarına yak 1 taktılar ek yerine ama dışarıda oldugu için ek yerleri eninde sonunda oksit olacaktır.
Ve DSL kablosunu değiştirdiğimde direkten gelen siyah kablonun için bildiğin damla damla su akıyordu. Belki de ek yerinden içine su falan almıştır, bilmiyorum ama sadece download hızım düşüyor ve CRC hatası 20 milyonu geçti.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-18 142727.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-18 142727.png
    62,7 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran görüntüsü 2024-02-18 142825.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-18 142825.png
    58,6 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, başlıkta da yazdığı gibi downloadım sürekli düşüyor. Altyapım 58 Mbps destekliyor, 50 Mbps VDSL2 kullanıyorum. Yani altyapı desteğiyle ilgili bir sorun yok. Bu sorun Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtiğim gün başladı.
Sonra geri Türk Telekom'a döndüm ama geçtiğimden beri sadece download hızım düşüyor. Bazen 0,01 Kbps'lere, bazen 5 Mbps'lere düşüyor. Ya DSL kablosunu söküp takınca ya da modemi kapatıp açınca düzeliyor.
Ama birkaç saat sonra yine hızım düşmeye başlıyor. Farklı modem denedim, DSL kablosunu 3 kez değiştirdim ama sorun devam ediyor. Şu an sorun olabileceğini düşündüğüm tek şey Türk Telekom'un direkteki ankastreden evime kadar gelen siyah kabloda olduğudur. Bu kablo 10-12 yıllık falan ve bu kabloya sonradan 5 metre civarı siyah kablo daha ek yaptılar ve uçlarına yak 1 taktılar ek yerine ama dışarıda oldugu için ek yerleri eninde sonunda oksit olacaktır.
Ve DSL kablosunu değiştirdiğimde direkten gelen siyah kablonun için bildiğin damla damla su akıyordu. Belki de ek yerinden içine su falan almıştır, bilmiyorum ama sadece download hızım düşüyor ve CRC hatası 20 milyonu geçti.

Farklı bir cihazdan deneme şansınız var mı acaba? Yani başka cihazlardada aynı sorun yaşanıyor mu?

Kabloda ek varsa hız kayıpları normaldir.

Farklı bir cihazdan deneme şansınız var mı acaba? Yani başka cihazlardada aynı sorun yaşanıyor mu?

Evet yaşanıyor denedim.

SNR değerin sınıra yaklaşmış muhtemelen ondan dolayı CRC hatası alıyorsun hızını 35 Mbps'e düşürmeyi dene en azından sağlıklı bir hizmet alırsın.

Merhaba 35'i daha önce kullandım sorun yoktu sonra TurkNet'e geçince 50 Mbps'ye geçtik sorun olunca 35'e düşürdük yine sorun oldu yani hızdada sorun yok.

Hocam portun arızalı olabilir bu upload SNR margin düşük bayağı en az 15 20 olması lazım hat zayıflamanız normal port değişimi talep et.

Upload SNR in 15 20 olur ancak 1 Mbps upload verirsen şu anda sorun download kısmında upload kısmında sorun gözükmüyor.

Eğer o kabloyu değiştirdiğinde sorun çözülmezse portla ilgili arıza olabilir SNR margin değerin normal ama upload kısmındaki SNR bu kadar düşük olmamalı 15 olmamalı benim altyapım 75 Mbps destekliyor upload kısmındaki SNR değerim 20 hat zayıflamanda normal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı