TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Hocam şirket özel olduğu için maalesef onlara baskı yapacak bir şey yok bu konuda en iyi çözüm siyasi baskı. Ben benim başvuruyu mesela Belediye aracılığıyla yaptım Belediyedeki görevliler İlçe Müdürlüğündeki TT Yetkilileriyle tanışık insanlar gidin bir belediyenin ve belediye başkanının mail adresine durumu ifade edin yıl 2025 oldu fiber yok gibi yakının durumdan büyük ihtimal dönüş yapılacaktır eğer belediyeden arkadaşınız varsa daha iyi olur. Onun dışında muhtarla da görüşme sağlayın mesela benim bir arkadaşımın bulunduğu mahallenin muhtarı bağlantısı geniş bir insanmış müdürlükten direkt müdürle konuşma sağlayıp hazırlatmış her şeyi bunun gibi siyasi figür sokmanız lazım öbür türlü dilekçeyle itiraz ettiğiniz kişi sonuçta yine onlar olmuş oluyor BTK CİMER hiç bir işe yaramıyor özel şirket diye.
Teşekkür ederim cevabınız için hocam
Peki belediye de hangi birime gidicem ya da oraya gittiğimde internet altyapısı ile alakalı dediğimde yönlendirirler mi?
Mahalle muhtarı da devreye girdi ama ona da belli bir yeni abone sayısı talep etmişler. Aslında bizim projemiz hazır maliyeti de belli örneğin 60k bir maliyeti var bizim buranın
Bunun bir kısmını bu abone sayısı ile birlikte bizden çıkartmaya çalışıyorlar :(

Teşekkür ederim cevabınız için hocam
Peki belediye de hangi birime gidicem ya da oraya gittiğimde internet altyapısı ile alakalı dediğimde yönlendirirler mi?
Mahalle muhtarı da devreye girdi ama ona da belli bir yeni abone sayısı talep etmişler. Aslında bizim projemiz hazır maliyeti de belli örneğin 60k bir maliyeti var bizim buranın
Bunun bir kısmını bu abone sayısı ile birlikte bizden çıkartmaya çalışıyorlar :(
Hocam siz aslında benden fazla bile yol kat etmişsiniz benim proje çizildimi daha o aşamadayım proje çizilse onay aldırması daha rahat gibi bende yeni abonelik bile yok ama genel müdürlükten bir tanıdığım var ben proje çizildiği zaman bizzat ilgilenirim dedi sözünü aldım ona güveniyorum biraz da. Sizin sorunuza gelicek olursak ben belediyeye gitmedim hocam ama altyapı birimi ilgilenir o konuyla diye düşünüyorum. Ben belediye başkanının mail adresine mail attım 1.5 hafta sonra Belediyenin teknik işleriyle ilgilenen bir yetkili aradı isteğimi sordu sonra Müdürlükle görüşme sağladı sizde öyle yapabilirsiniz. Muhtar konusunda şanssızmışsınız bizim muhtar da sizinki gibi bağlantı açısından zayıf maalesef.

Hocam siz aslında benden fazla bile yol kat etmişsiniz benim proje çizildimi daha o aşamadayım proje çizilse onay aldırması daha rahat gibi bende yeni abonelik bile yok ama genel müdürlükten bir tanıdığım var ben proje çizildiği zaman bizzat ilgilenirim dedi sözünü aldım ona güveniyorum biraz da. Sizin sorunuza gelicek olursak ben belediyeye gitmedim hocam ama altyapı birimi ilgilenir o konuyla diye düşünüyorum. Ben belediye başkanının mail adresine mail attım 1.5 hafta sonra Belediyenin teknik işleriyle ilgilenen bir yetkili aradı isteğimi sordu sonra Müdürlükle görüşme sağladı sizde öyle yapabilirsiniz. Muhtar konusunda şanssızmışsınız bizim muhtar da sizinki gibi bağlantı açısından zayıf maalesef.
Hocam merhabalar bir gelişme varmı konuşabildiniz mi? İlerleme varmı

Hocam merhabalar bir gelişme varmı konuşabildiniz mi? İlerleme varmı
Hocam dün görüştüm müdürlükle direkt şunu dediler:

Planlama birimiyle görüştüm bu hafta tüm proje çizimlerini bitiriceklermiş ama şöyle bir şey var sizin binanız 3 katlı müstakil bir ev olduğundan birde sokakta şebeke olmadığından planlamadaki arkadaş biz projeyi genel müdürlüğe yollarız ama onay alma şansı düşük dedi. Biz normalde bakır şebekelere özel çizim yapıp fiber dönüşüm yapıyoruz ama sizin şebekede o da yok.

Bunları dedi.

Sonra ben de siz projeyi çizdikten sonra beni arayın ben genel müdürlüğe durumu bildiricem diyince o da tamam, siz genel müdürlükle irtibat kurarsınız biz bu hafta içinde proje çizilince sizi ararız dedi birde ben bu iş olmazsa sokak olarak yaparız projeyi dedim. İlk bu şekil deneyelim reddedilirse sokak olarak proje çizimi yaparız dediler durum bu şu an beklemedeyim hocam.

Hocam dün görüştüm müdürlükle direkt şunu dediler:

Planlama birimiyle görüştüm bu hafta tüm proje çizimlerini bitiriceklermiş ama şöyle bir şey var sizin binanız 3 katlı müstakil bir ev olduğundan birde sokakta şebeke olmadığından planlamadaki arkadaş biz projeyi genel müdürlüğe yollarız ama onay alma şansı düşük dedi. Biz normalde bakır şebekelere özel çizim yapıp fiber dönüşüm yapıyoruz ama sizin şebekede o da yok.

Bunları dedi.

Sonra ben de siz projeyi çizdikten sonra beni arayın ben genel müdürlüğe durumu bildiricem diyince o da tamam, siz genel müdürlükle irtibat kurarsınız biz bu hafta içinde proje çizilince sizi ararız dedi birde ben bu iş olmazsa sokak olarak yaparız projeyi dedim. İlk bu şekil deneyelim reddedilirse sokak olarak proje çizimi yaparız dediler durum bu şu an beklemedeyim hocam.
Hocam siz özel olarak kendi evinize mi getirmeyi düşünüyorsunuz proje o yöndemi çünkü sokak dediniz de o yüzden soruyorum..birde bu projeyi belediye mi çözüyor hani genel müdürlükten kastınız telekom müdürlüğü mü?

Birde ben kendim özel olarak yaptırmayı düşünüyorum ortalama maliyeti 10k falan diyorlar önerin varmı hocam

Hocam siz özel olarak kendi evinize mi getirmeyi düşünüyorsunuz proje o yöndemi çünkü sokak dediniz de o yüzden soruyorum..birde bu projeyi belediye mi çözüyor hani genel müdürlükten kastınız telekom müdürlüğü mü?

Birde ben kendim özel olarak yaptırmayı düşünüyorum ortalama maliyeti 10k falan diyorlar önerin varmı hocam
Hocam şöyle özel derken para vermicem ama evet sokakta bir tek bana getirmek istiyorum şimdilik. Sokak kısmını şu açıdan söyledim eğer benim bina için olan proje bütçe onayı alamazsa bulunduğum sokaktaki tüm herkesten imza alıp direkt sokak olarak fiber altyapı talep edicem şansımı arttırmak için. Benim proje işini belediye çözdü sizinki de çözer diye düşünüyorum Genel Müdürlükten kastım da İstanbul Müdürlüğü hocam şimdi benim ilçe müdürlüğü projeyi çizip onlara yoluyor onlarda bütçe uygun görürse proje onaylanır.

Özel yaptırma için de 10K ortalama maliyet benim bildiğim fiber olan bina çok yakınsa oluyor hocam diğerleri genelde 25-30K oluyor size zaten 60K demişlerdi o civarda olur muhtemelen yine ama siz bir sorun eğer maddi açıdan uygunsa direkt parasıyla yaptırın hocam en azından bu kadar uğraş vermezsiniz.

An itibarıyla fiber aktif oldu. Şimdilik TurkNet ile devam edeceğim. Üstelik modem kira ücreti yok. Sağlam kampanya çıkana kadar TurkNet 100Mbps ile devam edeceğim. Şimdilik Türk Telekom kampanyası pahalı, belki Turkcell 700TL fiber kampanya yaptı kendileri de benzer kampanya yaparsa geçerim 1K fiyat ve üzerine 75TL kira ücreti ödemek istemiyorum.

An itibarıyla fiber aktif oldu. Şimdilik TurkNet ile devam edeceğim. Üstelik modem kira ücreti yok. Sağlam kampanya çıkana kadar TurkNet 100Mbps ile devam edeceğim. Şimdilik Türk Telekom kampanyası pahalı, belki Turkcell 700TL fiber kampanya yaptı kendileri de benzer kampanya yaparsa geçerim 1K fiyat ve üzerine 75TL kira ücreti ödemek istemiyorum.
Hayırlı olsun hocam daireye kadar çektiler mi şu an yoksa abonelik yaptığınız zaman mı çekilecek eğer çekildiyse duvarları deldiler mi? Bizim bakır kablo için bir kablo kanalımız mevcut ama bu fiber kablolar hassas eğilip bükülmemesi lazım diyorlar da onun için soruyorum.

Hayırlı olsun hocam daireye kadar çektiler mi şu an yoksa abonelik yaptığınız zaman mı çekilecek eğer çekildiyse duvarları deldiler mi? Bizim bakır kablo için bir kablo kanalımız mevcut ama bu fiber kablolar hassas eğilip bükülmemesi lazım diyorlar da onun için soruyorum.

Daireye kadar kablolar önceden çektiler. Bakır kablo için kablo kanalı yoktu. Biz pencerenin kenarından delik açıp telefon kablosunu aşağı sarkık şekilde internet hizmeti alıyorduk. Fiber kabloyu doğal gaz borusunun deliğinden getirip kapı kenarından delik açıp daireye getirdiler. 15 gün sonra fiber aktif oldu.

2025 itibarıyla artık sanırım talepleri umursamıyorlar. TurkNet, Türk Telekom, Superonline. Hiçbiri umursamıyor. Karşı binada, yan binada ve sokağın geri kalanında fiber var sadece ben ve sol yandaki iki üç binada fiber yok, telefon - mail trafiği, BTK açık kapı vs denemediğimiz yöntem kalmadı hepsine başvurduk. Türk Telekom'dan verilen BTK yanıtı "altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık bla bla." inandırıcı gelmiyor. TurkNet zaten hiç bilgi vermiyor. Superonline sessiz. Uzaktan çalışıyorum hızlı internete ihtiyacım var getirtemiyorum. Türk Telekom'a müdürlüğe gitsem olur mu diye sordum biz sizi ararız dediler :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı