TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Evet hocam adam çok açık konuşmuş. Toprakkkk23 nickli arkadaşımızın da dediği gibi Tivibu aboneliği veya özel proje alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Gerçi Tivibu aboneliği meselesini ben de görüyorum da ne kadar gerçekçidir bilinmez. İşi yokuşa sürmek için vatandaşın önüne bahane olarak sunuluyor genelde.

Hocam benim arkadaşımın projeyi 1 yıl boyunca reddettiler 3 abonelik varken binada. Sonra arkadaş binadaki 3 mevcut aboneye de tivibu yaptı kendi dahil ve bir ekstra daireyi de Türk Telekom’a geçirip tivibu+abonelik yaptırdı yani totalde 5 dairelik binada 4 tivibu 4 de internet aboneliği olunca 1 haftada fiber döşediler bu proje onayı süreci biraz garip işliyor. 1000TL’lik paket alacağız reddediyorlar 150TL tivibu olunca kabul ediyorlar bir garipler

İlginçmiş hocam. Bu kadar etkili olabileceğini bilmiyordum Tivibu'nun. O zaman bu yöntemi Musa turan nickli arkadaşımız da deneyebilir bence.

İlginçmiş hocam. Bu kadar etkili olabileceğini bilmiyordum Tivibu'nun. O zaman bu yöntemi Musa turan nickli arkadaşımız da deneyebilir bence.
Hocam son bir koz daha oynadım bakalım gelişme olunca bilgi geçeceğim buraya Bu sefer direkt müdür ile iletişim halindeyim en büyük elimdeki koz da ekleyeceğim fotoğraf. Bu bizim tam evin önünde mahallenin bağlanmış olduğu internet kutusu

Dosya Ekleri

• IMG_20250506_182636.jpg
    206,1 KB · Görüntüleme: 97
Hocam merhaba ben ve komuşum anlaşıp evlerimize fiber altyapı döşetmek istiyoruz fakat nasıl yapacağımızı bilmiyoruz sokağımızda altyapı yok fakat hemen yanımızdaki sitelerde fiber bulunuyor dilekçe yazarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor ve iki farklı müstakil ev için iki adet dilekçemi hazırlamamız gerekiyor.

Siz bu süreç boyunca nasıl zorluklarla karşılaştınız ve toplam ne kadar para harcadınız veya harcanıdınızmı.

Bize bu konu ile ilgili detaylı bilgiler verebilir misiniz?

Merhaba hocam,
2 farklı ev olduğu için ikinizin ayrı ayrı dilekçe yazıp vermesi daha iyi olur hocam.
Süreç ilk mesajda anlattığım gibi aslında. Öyle çok bir zorluk yaşamadım.
Ücret olarak da sadece elektrikçiye 1150 lira ödedik toplam. Onun haricinde TT'ye bir ücret ödemedik. Zaten ücretsiz çekiliyor genelde. Şu mesajımda ücret konusuna daha detaylı değindim:

Arkadaşlar merhaba.
Bilenlere deneyimi olanlara bir sorum olacak. Bugün Türk Telekom ekipleri geldi ve kapının önündeki logar kapağından fiberoptik kablolar çektiler. Aşağıya inip sorduğumda binamıza fiber altyapı döşediklerini söylediler. Bazı araştırmalar yaptığımda kablo geldi ama 1 2 ay pano gelmedi gibi yazanlar olmuş. Şu andan itibaren takribi ne kadar süre sonra fibere kavuşurum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Normalde 1 ay sürüyor o bölgenizdeki planlamaya göre geliyor, ben yeni bir ev aldım turuncu kablo çekik ama fiber kutusu hala gelmedi şu an 2 ay oldu her seferinde TT müdürlüğüne gitiğimde 3 ay ile 6 ay sürer diyorlar.

Sürmesin ya o kadar. Dilekçe verdik ettik yıllardır bekliyoz. Bekleyecez mi yine 3 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…