theblack61
Megapat
Daha fazla
Merhaba bende şöyle bir durum yaşamaktayım Trabzon da yaşıyorum havaalanı çevresinde haliyle binaların çoğunluğu müstakil ve Türk Telekom'un VDSL alt yapısı var ama meğerse fiberde varmış ve bunu seneler öncesinden çekmişler ve bu fiber hat ana damar hattı binamın 20 metre önündeki menholde var ama gariptir hiçbir binaya çekili değil son zamanlarda 2 3 adet yeni bina yapıldı biri 1 sokak önümde 500 600 metreden fazla uzaklıkta bir diğeri de 2 sokak arkamda ve bu binalara kalkıp önümdeki menholden fiber kablo çektiler hem de en ufak kazı çalışması bile yapmadan yaptılar bunu meğer yer altında kablo çekilecek kanallar hazır bundan 4 5 sene önce de VDSL bakır hattı yenilediler her eve borularla bakır kablo çektiler hat larlar yani evlere hat da hazır hiçbir kazıya gerek yok neyse adamlar binalara çektiler gözümün önünde bende durur muyum BTK'ya yazdım hemen fotoğraflar ile şikayet oluşturdum bana verilen cevap bölgenizde fiber altyapı bulunmamaktadır halihazırda dönüşüm projesi de yoktur dediler 2 kere şikayette bulundum ikisinde de bu cevabı verdiler sonra LinkedIn üzerinden Türk Telekom'un CEO'su olan ümit beye yazdım ve bana geri dönüş yaptı ve o akşam arandım bana bölgemde fiber alt yapıl olmadığını orada kabloların olmasının o fiberin aktif olduğunu göstermediğini söylediler 2025 bütçe planlamasında bütçe kalırsa ve onaylanırsa proje çizilecek projede onaylanırsa 2025 senesi içerisinde fiber çekilecek denildi 3 ay geçti hala bir gelişme olmadı geçenlerde o binalara çektikleri fiberlerin bağlantısını mühendisler yaptı onların da fotoğrafını çektim kanıt olsun diye ve kendilerine sordum fiber olmaz olur mu var tabii dedi neyse sinirlerime hakim oldum eve çıktım aradan 2 hafta geçti şu çektikleri yeni binalara bir altyapı sorgulaması yapayım dedim ne göreyim 1000 Mbps fiber internet görünüyor hemen ekran fotoğrafı alıp CİMER'e şikayette bulundum kanıtları ile beraber açık kapıdanda yapmaya çalıştım ama BTK ile ilgili hiçbir şey bulamadım nereyi seçmem gerekli açık kapıdan ve başka ne yapmam gerekli binaların hepsi müstakil 3 4 katlı binalar benim binamda öyle sizin yaptığınız gibi dilekçe yazıp CİMER ve açık kapıdan başvuruda bulunsam gelişme olur mu çok uzun yazdım kusuruma bakmayın acayip doluyum bu konuda teşekkürler cevabınız için şimdiden.