TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Vallahi altyapı çekerken normalde çeken işçilerin başında kimse olmaz ama bu seferkilerin başında Telekom arabasında gelmis 2 3 kişi vardı ve bayağı yetkili birilerine benziyorlardı herhalde bir şeyler yapacaklar bakalım haydi hayırlısı.

Komediden başka bir şey değil maliyet sebebi ile red yemiş :D ulan tüm mahalleye getirseniz ne olur yani.

@Dejuf bu açık kapıdaki talebe gelen cevaba itiraz edebiliyor muyuz ben sadece kendim için degil mahallem için istediğimi yazdım ama bu akıllı arkadaşlar anlamadılar herhalde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-09-23-10-03-24-179_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-09-23-10-03-24-179_com.android.chrome.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
@Dejuf bu açık kapıdaki talebe gelen cevaba itiraz edebiliyor muyuz ben sadece kendim için degil mahallem için istediğimi yazdım ama bu akıllı arkadaşlar anlamadılar herhalde
Bildiğim kadarıyla Açık Kapı yanıtlarına itiraz özelliği yok hocam. Bir kurcalayın oraları, itiraz gibi bir şey varsa görünebilir.
Proje çizilmiş ama bütçe onayı çıkmamış. İlerleyen zamanlarda yeni yatırım dönemlerinde bütçe ayrılır belki.

Vallahi altyapı çekerken normalde çeken işçilerin başında kimse olmaz ama bu seferkilerin başında Telekom arabasında gelmis 2 3 kişi vardı ve bayağı yetkili birilerine benziyorlardı herhalde bir şeyler yapacaklar bakalım haydi hayırlısı.

Komediden başka bir şey değil maliyet sebebi ile red yemiş :D ulan tüm mahalleye getirseniz ne olur yani.

@Dejuf bu açık kapıdaki talebe gelen cevaba itiraz edebiliyor muyuz ben sadece kendim için degil mahallem için istediğimi yazdım ama bu akıllı arkadaşlar anlamadılar herhalde.
Açıkkapı'ya nasıl bir yazı yazdınız hocam? Ben de yazmayı düşünüyorum. O olmazsa linkedin'den yazacağım.

Açıkkapı'ya nasıl bir yazı yazdınız hocam? Ben de yazmayı düşünüyorum. O olmazsa LinkedIn'den yazacağım.

Binamın önünde fiber altyapı olduğunu ve Telekom'un yok ya da aktif değil demesine rağmen o hattın aktif ve sadece 3 4 binanın kullanıldığını ama mahallede başka hiçbir binaya hat bile çekilmediğini yazdım ve bunu elimdeki fotograflar ile kanıtladım bu cevabı verdiler.

Bildiğim kadarıyla açık kapı yanıtlarına itiraz özelliği yok hocam. Bir kurcalayın oraları, itiraz gibi bir şey varsa görünebilir.
Proje çizilmiş ama bütçe onayı çıkmamış. İlerleyen zamanlarda yeni yatırım dönemlerinde bütçe ayrılır belki.

Evet yanıt özelliği yok bende bu yüzden kayıt numarası ve içeriğindeki mesajıda yazarak fiberi kendim için değil mahallem için talep ettiğimi fiber kullanabilen bina sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini başka kimsenin kullanamadığını hatta Telekom'un bu fiber altyapı olmasına rağmen hala inatla yok demesini belirtip tekrar talep açtım.

@Dejuf Hocam TT sokağımda kazı yaptı mavi boru döşeyip kazdıkları yerleri kapattılar diğer yerlere geçtiler. Ama borunun içinden kablo falan çıkmıyor, kazı yaptıkları yere tabela koymuşlar numara vardı ne zaman aktif olur diye aradım sordum kadın düzgün cevap vermedi.

@Dejuf Hocam TT sokağımda kazı yaptı mavi boru döşeyip kazdıkları yerleri kapattılar diğer yerlere geçtiler. Ama borunun içinden kablo falan çıkmıyor, kazı yaptıkları yere tabela koymuşlar numara vardı ne zaman aktif olur diye aradım sordum kadın düzgün cevap vermedi.
Şu an için boruları hazırlıyor olabilirler hocam. Belki ileriki aşamalarda kablo çekilecektir bilemeyiz.

Şu an için boruları hazırlıyor olabilirler hocam. Belki ileriki aşamalarda kablo çekilecektir bilemeyiz.

Oradaki şefle konuştum biz bunları yaptıktan sonra fiber kablo ekibimiz kabloları yerleştirecek dedi sonra size de broşür verecekler dedi, ona ne zaman aktif olur diye sordum onun da bilgisi yok. Ben bunun bilgisini nereden alabilirim? Bulunduğum bölge de pek çok yere dönüşüm yapmışlar diğer yerleri de kontrol ettim oralarda da mavi borunun ucunu yerin altından çıkarıp gitmişler. Bir de hazır kazılmış iken kabloyu da koysalar daha iyi değil mi? Tekrar kazmak daha yorucu olmaz mıydı?

Oradaki şefle konuştum biz bunları yaptıktan sonra fiber kablo ekibimiz kabloları yerleştirecek dedi sonra size de broşür verecekler dedi, ona ne zaman aktif olur diye sordum onun da bilgisi yok. Ben bunun bilgisini nereden alabilirim?
En sağlıklı bilgileri müdürlükteki planlama biriminden alabilirsiniz de onların verdikleri süreler de tutmuyor genelde. Bölgedeki çalışma takvimine göre ilerlendiği için şu aşamada beklemekten başka yapılabilecek pek bir şey yok.
Mesela fiber kablo binaya çekildikten bir süre sonra tekrar il merkezine başka bir iş için yolum düşmüştü benim. Gelmişken müdürlüğe uğrayayım dedim. Adresi verdim, çalışan arkadaş bilgisayardan baktı ve "Burası 15 gün içinde tamamlanacak." dedi. O zaman da inanmamıştım da tamam deyip çıktım. Tabii ki 15 gün içinde tamamlanmadı daha uzun sürdü. Kaç gün sürdü onu tam hatırlamıyorum da (üzerinden 4 yıl geçti çünkü) 15 gün içinde hallolmamıştı yani.
Özetle; müdürlüğe de gitseniz temsili bir süre verip gönderecekler ama içinizin rahat etmesi için gidebilirsiniz.
Zaten şu an aktif olacak durumda da değil. Kablolar çekilecek, mufalarla ve OFSD'ler ile bağlantıları yapılacak, santral tarafındaki işlemler tamamlanacak vs. derken daha birçok prosedür var aktif edilmesi için. Daha ortada kablo bile yokken aktif edileceği zamanı öğrenmek zor yani.

Bulunduğum bölge de pek çok yere dönüşüm yapmışlar diğer yerleri de kontrol ettim oralarda da mavi borunun ucunu yerin altından çıkarıp gitmişler. Bir de hazır kazılmış iken kabloyu da koysalar daha iyi değil mi? Tekrar kazmak daha yorucu olmaz mıydı?
Borular yerleştirildiği için kablo çekileceği zaman tekrar kazı yapılmayacak. Menholler kullanılarak boruların içinden kablolar çekilip halledilecek. Şu an yapılan işlemleri bir ön hazırlık gibi düşünün. Bizim binaya da fiber kablo çekilirken herhangi bir kazı yapılmamıştı. Bina sakinlerinin söylediğine göre uzun zaman önce kazı yapılıp boru yerleştirilmiş zaten. Kablo da o boru içerisinden çekildi bitti. Toplam 15 dakika sürdü sürmedi yani.

Bir de şöyle bir şey var: Sizin binanız için çizilmiş ve onaylanmış bir proje var mı bunu da bilmiyoruz şu an. Şef "kablo çekilip broşür dağıtılacak" falan demiş de sizin hangi binada oturduğunuzu biliyor mu mesela? Yine geçiştirmek için söylenmiş havada kalan ucu açık cümleler bunlar. Çok itibar edilecek şeyler değiller. Binanızın dönüşüm kapsamında olup olmadığını planlama biriminden öğrenebilirsiniz. Yani aktivasyon zamanını öğrenmek için değil de bunu öğrenmek için müdürlüğe gidebilirsiniz bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı