Merhaba hocam,
Rica ederim kusura bakılacak bir durum yok. Forum demek yardımlaşmak demek zaten benim nazarımda.
Şimdi sizin mevcut altyapınızın görünmeme sebebi port sorunu olabilir. Forumda da çokça rastladığım bir mevzu. Altyapı aslında var ama boş port kalmadığı için altyapı sorgusu yapınca altyapı yokmuş gibi görünüyor. Müşteri temsilcileri falan da bizimle aynı sorgulamayı yaptıkları için onlar da altyapı yokmuş gibi görüyor ve gördüğünü söylüyor.
Eylül 2022'de fiber kabloyu çeken ekipler size 2-3 ay demiş ama onlar genelde taşeron ekip oluyor zaten. Yani kime ne zamanda fiber geleceğini bilmezler. Onlara iş gelir, "gidin şuraya kablo çekin" diye. Onlar da gidip kabloyu çekerler, olayları bu yani. Hele elektrikçi apayrı bir dünya. Adam sıradan bir esnaf. Hangi eve ne zaman fiber geleceğini bilebilecek en son kişilerden yani. Dolayısıyla size verilen sürelere itimat etmeyin. Ki zaten görüyoruz süreler tutmamış.
Bazen doğrudan planlama biriminden alınan süreler bir tutmuyor. Bakınız benim bu konudaki ilk mesajımda da belirttiğim gibi planlama birimi bana "15 güne hallolur" dedikten bilmem kaç gün sonra kutu geldi de ondan da bilmem kaç gün sonra aktivasyon sağlandı. Uzun lafın kısası "şu kadar zamana fiber gelir" diyen kim varsa inanmayın. Bu taşeron ekip de olsa, elektrikçi de olsa, planlama birimi de olsa...
O çekilen fiber kablo baz istasyonuna gidiyor olabilir, farklı sokaklara dağıtım yapılacak olabilir. Birçok ihtimal var yani. Sizin şu an yapabileceğiniz en iyi şey dilekçe vermek. İmza toplayacak kimse yoksa sadece kendiniz de imzalayabilirsiniz, sorun olmaz. İlk mesajdaki örnek dilekçeyi kendinize uyarlayarak hazırlayabilirsiniz.
Açık Kapı'daki imza yerinden kastınız nedir anlayamadım? Ben dilekçenin fotoğrafını çekip Açık Kapı üzerinden göndermiştim. Dilekçeyi de kalemle imzalamıştım yani, farklı bir program veya online imza gibi bir şey söz konusu değildi. Ama uygunluğunuz varsa doğrudan müdürlüğe gidip planlama birimiyle yüz yüze görüşmek suretiyle dilekçe vermeniz her zaman daha iyi olur. Bazı illerdeki/ilçelerdeki Açık Kapı yetkilileri ilgisiz davranabiliyor. Çok gördüm forumda. Mesela arkadaş, benim yaptığım gibi dilekçeyi Açık Kapı üzerinden göndermek istiyor. Açık Kapı ile ilgilenen memur "bu bizim sorumluluğumuzda değil, gidip doğrudan Türk Telekom ile iletişime geçin" gibisinden cevaplar vererek geçiştiriyor. İşte o memura "o zaman Açık Kapıda neden 'Telefon internet servis sağlayıcılara ilişkin başvurular' diye bir seçenek var?" şeklinde sormak lazım. Ama kime ne sorsan ne fayda edecek? Kaymakamlığa/valiliğe gidip o memuru bulsak ve sorsak gerçekten yardımcı olacak mı bu sefer? Hiç sanmıyorum. Neyse mevzu iyice kanayan yaramız liyakat konusuna doğru kayıyor, hedeften sapmayalım.
Toparlayacak olursak:
- "Şu zamana fiber" gelir diyene inanmayın.
- Telefonla pek hallolacak şeyler değil bunlar, aksiyon almak gerekiyorsa müdürlüğe gitmek lazım.
- Müşteri hizmetlerinin "fiber talebinizi aldık" laflarına pek kulak asmayın.
- Dilekçenizi verip ara ara akıbetini sorgulayarak bekleyin.
Vatandaş olarak yapabileceğimiz en iyi şeyler bunlar. Ha elbette yine BTK'dır, CİMER'dir falan oraları da kullanabilirsiniz ama çok bir beklentiniz olmasın.
Ben yine soru soran arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, benim için problem yok. Dediğim gibi forum kültürü bu zaten. Karşılıksız yardım etmek forum kültürünün mihenk taşını oluşturur. Dolayısıyla aklınıza takılan bir nokta olursa sormaktan çekinmeyin.