TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Selam arkadaşlar, cahilliğimi bağışlayın bu konuda gerçekten sudan çıkmış balık gibiyim.

Biz 40-50 yıllık eski ve 2 katlı evde oturuyoruz, eskiden ev telefonumuz vardı o kabloyla internet bağlandı sonradan, VDSL kullanıyoruz. TT sayfasında adresimizi girdiğimizde "Bu lokasyonda Türk Telekom HİPERNET internet hizmetinden faydalanabilirsiniz." yazıyor. Yanımızdaki komşu evler de bir o kadar eski ve büyük ihtimalle fiber yok çünkü internetle arası olmayan aileler yaşıyor.

2 katlı evimizin üst katında yaşıyoruz alt katta yaşayan yok bu yüzden imza işi nasıl olacak? Bir de dilekçe gerekmeden TT Online işlemlerden başvuramıyor muyuz fiber çekilmesi için?

Selam arkadaşlar, cahilliğimi bağışlayın bu konuda gerçekten sudan çıkmış balık gibiyim.

Biz 40-50 yıllık eski ve 2 katlı evde oturuyoruz, eskiden ev telefonumuz vardı o kabloyla internet bağlandı sonradan, VDSL kullanıyoruz. TT sayfasında adresimizi girdiğimizde "Bu lokasyonda Türk Telekom HİPERNET internet hizmetinden faydalanabilirsiniz." yazıyor. Yanımızdaki komşu evler de bir o kadar eski ve büyük ihtimalle fiber yok çünkü internetle arası olmayan aileler yaşıyor.

2 katlı evimizin üst katında yaşıyoruz alt katta yaşayan yok bu yüzden imza işi nasıl olacak? Bir de dilekçe gerekmeden TT Online işlemlerden başvuramıyor muyuz fiber çekilmesi için?
Sadece kendiniz imzalayabilirsiniz hocam alt katta oturan kimse yoksa. TT Online İşlemlerden fiber altyapı için başvuru yapılacak bir alan yok maalesef.

@Dejuf Hocam merhaba. BTK'ya uzun süre sonra bir kere daha yazdım eski dilekçeyi ekleyerek şöyle bir cevap vermişler;

''Bununla birlikte söz konusu lokasyon için fiber altyapı dönüşüm çalışmalarının devam ettiği çalışmaların tahmini 31-12-2024 tarihine kadar tamamlanması öngörüldüğünü belirtmek isteriz.''

Sanırım sene sonu sonunda FİBER internete kavuşacağım.

@Dejuf Hocam merhaba. BTK'ya uzun süre sonra bir kere daha yazdım eski dilekçeyi ekleyerek şöyle bir cevap vermişler;

''Bununla birlikte söz konusu lokasyon için fiber altyapı dönüşüm çalışmalarının devam ettiği çalışmaların tahmini 31-12-2024 tarihine kadar tamamlanması öngörüldüğünü belirtmek isteriz.''

Sanırım sene sonu sonunda FİBER internete kavuşacağım.
Merhaba hocam,
Hadi İnşallah, umarım kavuşursunuz. Bol şans dilerim. ✌️

Belediye ile anlaşılamaması meselesi sanırım kazı vs. için olsa gerek hocam. Ben böyle yorumluyorum yani. Bu konuda nasıl hareket etmek gerekir bilemiyorum açıkçası. Dilerseniz Açık Kapı'dan başvuru yapın diyeceğim de işe yarar mı bilinmez. Kaymakamlık ilgilendiği için belki belediye ile anlaşma yoluna gidilebilir diye düşünüyorum. Yine de bir dilekçe vermekte fayda var. Dilekçe Hakkının Kullanılması Dair Kanun'a göre en geç 30 gün içinde dilekçeye cevap verilmesi gerekir. (bkz: madde 7)
Dilekçe verdikten sonra 30 gün bekleyin. Herhangi bir dönüş olmazsa KDK'ya da gidebilirsiniz. Ama KDK'ya gidebilmeniz için ilgili kurumla yaşanan süreçlerin tamamının bitirilmesi ve herhangi bir sonuç alınamaması gerekiyor. Aksi halde KDK "şu şu şu süreçler tamamlanmamış, önce onları bitirin yine sonuç alamazsanız bize gelin" şeklinde dönebiliyor. Yani KDK'yı son çare olarak düşünebilirsiniz.
Tekrardan selamlar. Son dönemde köyde olduğum için burayı tamamen unutmuşum.

Az önce Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin "İstek Şikayet" hattı üzerinden talebimi ilettim ve cevaplarını bekliyorum. Geri dönüş olunca sizi tekrardan rahatsız ederim😊.

İstediğiniz sağlayıcıya başvuru yapabilirsiniz hocam bunun bir kuralı yok aslında.

Peki hocam mesafe yakın olduğu için süreç hızlanır mı ya da tek kişi için çekerler mi bizim sokaktan imza toplamak zor internet kullanan insanlar değiller gibi ama yan tarafta sıfır villa sitesi var belki orası işe yarar.

Peki hocam mesafe yakın olduğu için süreç hızlanır mı ya da tek kişi için çekerler mi bizim sokaktan imza toplamak zor internet kullanan insanlar değiller gibi ama yan tarafta sıfır villa sitesi var belki orası işe yarar.
Mesafenin pek bir etkisi olmaz hocam. Burada önemli olan homepass dediğimiz kavram. Fiber kullanma potansiyeli olan hane oranı diye düşünebilirsiniz. Ölçülür, biçilir, uygun görülürse proje çizilir. Genel müdürlükten de onay gelirse çalışmalara başlanır. Eğer homepass yeterli geldiyse yani yatırımı karşılama anlamında uygun görüldüyse kabin fizanda da olsa o eve fiber bir şekilde gelir. Yok yatırım yapmayı uygun görmedilerse kabin evin dibinde de olsa gelmez, en azından bir süreliğine. O yüzden kabinin yakınlığı veya uzaklığı bir anlam ifade etmediği için çok takılmamak lazım mesafeye.
Tek kişi için kesin bir dille çekilir veya çekilmez diyemem ama tabii ki talep yüksek olursa şansınız yükselir doğal olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı