TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

8 gün aradan sonra tekrar selamlar.

SBB "İstek Şikayet" bölümünden isteğimi dilettim ve fotoğraftaki dönüşü aldım ancak bana geri dönen kimse olmadı maalesef.

Acaba müdürlüğe arkadaşlarım ile gitsem ve aynı mahallede oturuyor gibi fiber formu doldursam bir sıkıntı çıkar mı? Çünkü bu iş gerçekten çok canımı sıkmaya başladı. Düşünün merkezi bir yerde oturuyorsunuz, 30 adım ileride bir devlet hastanesi var ama altyapı güncellenmiyor, yeni abonelik açtıramıyorsunuz. Gerçekten şaka gibi.

Eki Görüntüle 2320125
Başka kuruma havale edildi derken belki de TT'ye havale etmekten bahsediyorlardır hocam tam anlayamadım orayı ama.
Arkadaşlarınızla gidebilirsiniz tabii. Ama form doldurmaktan ziyade imzalı dilekçe vermeniz daha etkili olur diye düşünüyorum.

Büyük olasılıkla T.Telekom bölgenize FTTH (=Eve kadar fiber) altyapı getirmeyi planlamakta ancak bunun için kaldırımlar ya da yol altına kablo çekilmesi, belli yerlere menholler açılması, saha dolabı yerleştirilmes vb. altyapı işlerinin yapılması gerekiyor. Bu da haliyle bir kazı çalışmasını gerektirmekte ama bazı yerlerde/durumlarda Belediyeler ile Telekom anlaşamıyor ve kazı izni alamıyor.

Başka kuruma havale edildi derken belki de TT'ye havale etmekten bahsediyorlardır hocam tam anlayamadım orayı ama.
Arkadaşlarınızla gidebilirsiniz tabii. Ama form doldurmaktan ziyade imzalı dilekçe vermeniz daha etkili olur diye düşünüyorum.

Hocam rahatsız ediyorum bugün bizde bina olarak dilekçe yazıp kendimi vekil tayin ettim imzaları toplayıp Türk Telekom genel müdürlügüne ilettim açık kapıdan da başvurmam gerekiyor mu sizce açık kapıdan hangi adımları izlemem lazım internetle ilgili olan kısımları bulamadım bir türlü yardımcı olur musunuz?

Hocam rahatsız ediyorum bugün bizde bina olarak dilekçe yazıp kendimi vekil tayin ettim imzaları toplayıp Türk Telekom genel müdürlügüne ilettim açık kapıdan da başvurmam gerekiyor mu sizce açık kapıdan hangi adımları izlemem lazım internetle ilgili olan kısımları bulamadım bir türlü yardımcı olur musunuz?

Dilekçe için takip kodu talep ettim bir kod verdi ama bizde kod takibi yok sisteme girdi biz sizi arayacaz dedi.

Dilekçe için takip kodu talep ettim bir kod verdi ama bizde kod takibi yok sisteme girdi biz sizi arayacaz dedi.
Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı.
Dilekçeyi elden vermişsiniz zaten. O yüzden Açık Kapı'dan da başvurmanıza gerek yok bence. Ama başvurmak isterseniz;
Hizmet Başlığı : DİĞER
Hizmet Alt Başlığı : Telefon internet servis sağlayıcılarına ilişkin başvurular
olarak seçmelisiniz.

Evet dilekçenin takip kodunu kullanabileceğiniz online bir sistem yok şu an. O kod, müdürlüğe gidip planlama birimiyle görüştüğünüzde söyleyeceğiniz kod. Kendi sistemleri içerisinden o kod vasıtasıyla projenin durumunu görecekler. Zaten şu an hemen darlamaya gerek yok. Dilekçe verdiğiniz tarihten itibaren en az 30 gün geçsin de sonrasına bakarsınız.

DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANUN (bkz: Madde 7)

Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı.
Dilekçeyi elden vermişsiniz zaten. O yüzden açık kapı'dan da başvurmanıza gerek yok bence. Ama başvurmak isterseniz;
Hizmet başlığı: Diğer
Hizmet alt başlığı: Telefon internet servis sağlayıcılarına ilişkin başvurular
Olarak seçmelisiniz.

Evet dilekçenin takip kodunu kullanabileceğiniz Online bir sistem yok şu an. O kod, müdürlüğe gidip planlama birimiyle görüştüğünüzde söyleyeceğiniz kod. Kendi sistemleri içerisinden o kod vasıtasıyla projenin durumunu görecekler. Zaten şu an hemen darlamaya gerek yok. Dilekçe verdiğiniz tarihten itibaren en az 30 gün geçsin de sonrasına bakarsınız.

DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANUN (bkz: Madde 7)

Çok teşekkür ederim hocam o zaman 1 ay sonra tekrar gitmem gerekiyor müdürlüge ya da onlar mı arayacak? Dediginiz gibi hemen darlamayalım o zaman :D bizim ileri mahallede arkadaş oturuyordu bunların bina kutularından kablo çalmışlar altyapıları bize göre çok kötü olmasına ragmen 3 ay içinde fiber 1000 Mbps internet çektiler bizde HiperNet görünüyor boş port olmadıgı için hızı göremiyorum ama aşagı yukarı 80-90 arası bende nasıl yaparım diye araştırırken size denk geldim izlediginiz adımlardan dilekçe oluşturdum İNŞALLAH olumlu bir sonuç çıkar şimdiden teşekkür ederim ilgilendiginiz için :)

Hocam öncelikle bu konudan müzdarip herkese selamun aleyküm. Benim evime ve mahalleme havai fiber kabloları çekildi herkes mutluydu ama aradan 1 ay kadar geçmesine rağmen kutu bile daha gelmedi. Sadece kablo bırakıp gittiler resmen ! Bu konuda ne yapabiliriz adamlar bizimle dalga geçiyor gibi. 2 yıldır bekliyoruz.

Hocam öncelikle bu konudan müzdarip herkese selamun aleyküm. Benim evime ve mahalleme havai fiber kabloları çekildi herkes mutluydu ama aradan 1 ay kadar geçmesine rağmen kutu bile daha gelmedi. Sadece kablo bırakıp gittiler resmen ! Bu konuda ne yapabiliriz adamlar bizimle dalga geçiyor gibi. 2 yıldır bekliyoruz.
vdslden mi çektiler yoksa sıfırdan mı süreç nasıl oldu bence sizde dilekçe yazmalısınız hocam e devlet üzerinden de şikayet oluşturabilirsiniz

VDSL'den mi çektiler yoksa sıfırdan mı süreç nasıl oldu bence sizde dilekçe yazmalısınız hocam e-Devlet üzerinden de şikayet oluşturabilirsiniz

Hocam şöyle anlatayım bizde direkt altyapı yoktu kendi evimizde. Ama mahallede her yerde 40 Mbps VDSL altyapısı vardı. Biz bayağı uğraşa uğraşa ayrıca bir arkadaşımın babası beni çok sever ttkom müdürünün bir altı kişi oluyor neyse artık işte. O adamla görüştük 10 defa falan 2 yıldır oyalıyorlardı sonunda Kabloyu çektiler. Ama fiber olması için gereken kabloyu getirip bıraktılar 1 aydır neredeyse 1.5 ay olacak kimse yok. Bende her gün bekliyorum inşallah gelecekler diye. Getirdikleri kablo havai fiber kablo ve bununla 1000 Mbps alabilirsiniz. İnsanın başı ucunda 1000 Mbps internet kablosu varken altyapısı olmaması da çok koyuyor tabii.

Aleyküm selam hocam.
Bu işler çalışma takvimine bağlı olarak ilerliyor hocam. Kablo çekildiyse bir süre sonra (bu süre ne kadar olur hiç bilemiyorum) kutu da gelecektir. Sabırla beklemek lazım sadece. Evet süreç içerisindeyken beklemek zor geliyor biliyorum ben de yaşadım aynısını. Ama beklediğinize değiyor emin olun.
Süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz bir şey yok bildiğim kadarıyla. Belki o bahsettiğiniz arkadaşınızın babasıyla tekrar bir görüşüp projenin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Aleyküm selam hocam.
Bu işler çalışma takvimine bağlı olarak ilerliyor hocam. Kablo çekildiyse bir süre sonra (bu süre ne kadar olur hiç bilemiyorum) kutu da gelecektir. Sabırla beklemek lazım sadece. Evet süreç içerisindeyken beklemek zor geliyor biliyorum ben de yaşadım aynısını. Ama beklediğinize değiyor emin olun.
Süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz bir şey yok bildiğim kadarıyla. Belki o bahsettiğiniz arkadaşınızın babasıyla tekrar bir görüşüp projenin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Tamam hocam teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı