TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Sağ olun hocam. Ocak ortasında teslim ettim dilekçeyi. Ay sonunda yeni projeler olacak demişti. Mart'a kadar gelmezse gel yine neden gelmemiş bakarız demişti. Birkaç kez X'te TT Destek'e yazdım. LinkedIn üzerinden Ümit Bey'e yazdım sonra TT'den aranıp İlçe Müdürlüğüne ileteceklerini söyledi. Başka bir şeyle uğraşmadım. BTK falan hikaye olduğu için yazı göndermedim. Kaç kişi yazmış sonuçsuz olmuş. Özel şirket olduğu için pek devlet müdahale etmiyor.
Valla banada 25 ocaktan sonra Türkiye geneli projeler onaylanmaya başlayacak dedi genel müdürlük ama bizim ilçe müdürlüğü bizim bütçeler daha belirlenmedi diyor kafayı yiyecem en sonunda

Vallahi bana da 25 Ocaktan sonra Türkiye geneli projeler onaylanmaya başlayacak dedi genel müdürlük ama bizim ilçe müdürlüğü bizim bütçeler daha belirlenmedi diyor kafayı yiyeceğim en sonunda.

Rahat olun. Acele etmeyin. Düşünerek iş yapın ve konuşma sağlayın. Bölgeden bölgeye değişiyor. Benim şansım yan binada fiber vardı ondan hızlı oldu. Kazı yapılmadan yan binaya giden kutudan, yer altından çıkıp TT direğin de bulunan ortak kutudan bizim binaya fiber kablosunu çektiler. Kazı işi olursa o iş uzar.

Rahat olun. Acele etmeyin. Düşünerek iş yapın ve konuşma sağlayın. Bölgeden bölgeye değişiyor. Benim şansım yan binada fiber vardı ondan hızlı oldu. Kazı yapılmadan yan binaya giden kutudan, yer altından çıkıp TT direğin de bulunan ortak kutudan bizim binaya fiber kablosunu çektiler. Kazı işi olursa o iş uzar.
Hocam bizim sokağa bana 80 metre bir mesafede yeni bina yapıldı onlara fiber gelince ben bu fiber getirme uğraşlarına başladım zaten. Ben sokağın en yukarı kesimindeyim o en aşağıda çok yakın değiliz ama çevrede de fiber var 100 metre aşağımızda baya büyük bir villa siteleri var orada Superonline ve Türk Telekom'un fiberleri var inşallah bende getiricem bakalım, böyle bütçe daha belli olmadı dediklerinde beni erteliyorlar gibi hissediyorum bu sefer bütçe biter bana kalmaz 1 yıl daha beklemeyeyim diye acele ediyorum birazda.

Hocam bizim sokağa bana 80 metre bir mesafede yeni bina yapıldı onlara fiber gelince ben bu fiber getirme uğraşlarına başladım zaten. Ben sokağın en yukarı kesimindeyim o en aşağıda çok yakın değiliz ama çevrede de fiber var 100 metre aşağımızda bayağı büyük bir villa siteleri var orada Superonline ve Türk Telekom'un fiberleri var inşallah bende getireceğim bakalım, böyle bütçe daha belli olmadı dediklerinde beni erteliyorlar gibi hissediyorum bu sefer bütçe biter bana kalmaz 1 yıl daha beklemeyeyim diye acele ediyorum biraz da.

İnşallah başarırsın hocam. Gelişmeleri aktarırsınız. Binaya gelen kablo 15m var yok. Uzak olursa çok sağlıklı olmaz. Kazı yapılması lazım. TT rögar kapağı yakın mı bir bak konumuna.

İnşallah başarırsın hocam. Gelişmeleri aktarırsınız. Binaya gelen kablo 15m var yok. Uzak olursa çok sağlıklı olmaz. Kazı yapılması lazım. TT rögar kapağı yakın mı bir bak konumuna.
Hocam TT Rögar kapağı bahsettiğim binanın önünde var yani aşağı yukarı 80metre onun haricinde yok sokakta ama şöyle bir şey var binamın direkt 5 metre önünde İBB F/O yazan rögar kapakları mevcut. Belediyeden arkadaşlarıma sordum birde İBB'ye yazdım İnternet Sağlayıcıları Fiber kablo getirmek isterse kiralayıp kullanabiliyormuş. Yani kiralayıp para vermek isterler mi bilmiyorum ama Fiber için bir rögar kapağı mevcut 5 metre mesafede.

Hocam TT Rögar kapağı bahsettiğim binanın önünde var yani aşağı yukarı 80metre onun haricinde yok sokakta ama şöyle bir şey var binamın direkt 5 metre önünde İBB F/O yazan rögar kapakları mevcut. Belediyeden arkadaşlarıma sordum bir de İBB'ye yazdım İnternet Sağlayıcıları Fiber kablo getirmek isterse kiralayıp kullanabiliyormuş. Yani kiralayıp para vermek isterler mi bilmiyorum ama Fiber için bir rögar kapağı mevcut 5 metre mesafede.

80 metre çok. Bu mesafe de dışarıdan kablo çekmezler. Kazı yapılmasını bekleyeceksiniz. Öncelik yeni binalar olduğu için 20 30 metre sizin mesafeye yakın yeni bina yapılırsa kazı çalışması yaparlar. Sizin mesele uzadıysa müdürlüğe sürekli çıkın bir yerlere yazmaya devam edin belki olumlu dönüş alabilirsiniz. Aciliyet belirtin. Ben başvurmadan önce yan binanızda Fiber varsa daha kolay gelir söylenmişti. Öylede oldu.

80 metre çok. Bu mesafe de dışarıdan kablo çekmezler. Kazı yapılmasını bekleyeceksiniz. Öncelik yeni binalar olduğu için 20 30 metre sizin mesafeye yakın yeni bina yapılırsa kazı çalışması yaparlar. Sizin mesele uzadıysa müdürlüğe sürekli çıkın bir yerlere yazmaya devam edin belki olumlu dönüş alabilirsiniz. Aciliyet belirtin. Ben başvurmadan önce yan binanızda Fiber varsa daha kolay gelir söylenmişti. Öylede oldu.
Anladım hocam sağ olun, İBB F/O diye bahsettiğim rögar kapaklarından bir şey çıkar umarım. Yoksa dediğiniz gibi iş zorlaşır gibi duruyor bakalım artık her hafta müdürlükle irtibata geçiyorum gelişme olursa yazarım tekrardan.

Hayırlı olsun hocam. Müdürlüğe gidip başvurunuzu yaptıktan sonra başka bir şey yaptınız mı? Her hafta müdürlükle konuşuyorum ama bizimkiler hala şu an bütçeler çıkmadı diyor yani benim projem değil komple müdürlüğün bütçesi daha belirlenmemiş. Geçen ay sorduğumda Ocağın 25'inden sonra dediler geçen hafta da bu hafta belirleniyor dediler bugün aradım bu hafta bekliyoruz belirlenmesini diyorlar :D
Aynısını bana da yaptılar hocam 1 2 hafta içinde belli olacakmış. Deprem bölgesine öncelik veriyormuş müdürlükler böyle bir bilgi geldi

Aynısını bana da yaptılar hocam 1 2 hafta içinde belli olacakmış. Deprem bölgesine öncelik veriyormuş müdürlükler böyle bir bilgi geldi.
Şöyle bir kaset varsa turuncu kabloyu bölüp direkten binaya fiber sağlıyorlar. Yakınında olması gerek. Daha hızlı gelebiliyor fiber.

fiber-kaset.jpg

Aynısını bana da yaptılar hocam 1 2 hafta içinde belli olacakmış. Deprem bölgesine öncelik veriyormuş müdürlükler böyle bir bilgi geldi
Hadi bakalım hocam hayırlısı, dedim ki bari projeyi çizin bütçeniz açıklandığında direkt onaya sunarsınız hızlı olur dedim ama arkadaş bütçe belirlenmeden proje de çizemiyoruz siz haftada bir arayın ben bilgi veririm dedi öyle ilerliyoruz haftaya pazartesi yine arayıp sorucam akıbetini.

@Musa turan Hocam sizin tarafınızda var mı bir ilerleme? Bugün aradım yine aynı laflar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı