TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Arkadaşlar merhaba, Türk Telekom ekipleri bulunduğum mahallenin tümüne kazı yaparak fiber kablolama yaptılar. Her bina girişine siyah boru içinde siyah kablo kanalıyla fiber kablo çektiler, bina içlerine turuncu kablo bıraktılar. Yalnızca bizim binaya (büyük siyah boru çektiler) kablo kanalı içerisinde turuncu fiber kablo çekmediler. Kısaca mahallede yalnızca bizim olduğumuz apartmana bina içine turuncu kablo çekmediler. Saha ekiplerine sorduğumda kimisi sıranız gelince, kimisi de planalamada yoksunuz cevabını verdiler. Bu durumda fiberi binamıza çektirmemiz için ne gibi bir yol izlememiz gerekmektedir? Doğrudan Türk Telekom'a fiber internet başvurusu yapsam ilgili ekip sonrasında daire içine kadar işlemleri sağlar mı?

Hocam bir gelisme varmi?
Malesef hocam. Türk telekom müdürlüğüne gidip sordum bulunduğum binada dairelere kadar çekim işleminin zor olacağını ve çok fazla binada dönüşüm gerçekleştirdikleri için bir süre beklemem gerektiğini söylediler. Ardından bölgedeki türk telekom bayisine gidip sorduğumda 1 ayda zor minimum 3 4 ayda gelir dedi. Şuan beklemeye devam ediyorum.

Bizim mahalleye de bugün çektiler havai fiber kablo. İlerki işlemlerin tamamlanması 1 sene bulabilirmiş öyle dedi çalışan arkadaş. internette de araştırdım kablo çekilmesine rağmen 1 seneden fazla bekleyenler varmış :(

Ne güzel okuyordum en alta inip 90 sayfa görünce pes ettim :D .

Bizim mahalleye de bugün çektiler havai fiber kablo. İlerki işlemlerin tamamlanması 1 sene bulabilirmiş öyle dedi çalışan arkadaş. internette de araştırdım kablo çekilmesine rağmen 1 seneden fazla bekleyenler varmış :(
Bizim total süreç yaklaşık 3-4 hafta sürdü.

Arkadaşlar bınamızda fıber kutusu montajı yapılmadı ama altyapı aktıf edıldı gozukuyor sımdı ınternet basvurusu yapsam gelıp baglarlar mı kutu olmadan bugün TT mudurlugunde magnet basvurusundan sonra aktıf oldu magnetı hemen ıptal etsem bır şey olur mu vergı falan oder mıyım hat ıcın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı