TTNet 16 MBPS hız testinde düşük indirme hızı

14mbps bağlantı hızı indirme hızı 4megabayt dosya transferi neresi anormal .
Uyanamadık galiba daha...


16 Mb/s diyor yani 16 Megabayt'a 4 Megabayt burada yazım hatası vardı düzelttik. 16Mbit internet hızı 4Mbit'e düşmüş bundan bahsediyoruz.

Nereye gitti bu 8Mbps diye arayıp sormak lazım :)

Bende bundan bahsediyorum @DJ Rush.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?

Kütahya'da yaşıyorum.
 
Bunu da anlayamayan PC'yi kapatsın yoksa bu hız sorunlarıyla kafayı yer .:)
Benden bu kadar. ;)

internet-hizi-indirme-hizi.png


1 Mbps
internet hızı ile saniyede 1 Megabit dosya indirebiliriz. 8 bit, 1 byte’a karşılık geldiği için 1 Megabit, 1/8 Megabyte’akarşılık gelecektir. Yani 1 Mbps internet hızı ile 1/8 MB/s (Saniyede 1/8 Megabyte) dosya indirebiliriz. Bu ifadeyi KB cinsinden ifade edebilmek için 1024 ile çarpmamız gerekir. Sonuç olarak 1 Mbps internet ile saniyede 128 KB dosya indirebiliriz.
8 Mbps internet hızı ile saniyede 8 Megabit dosya indirebiliriz. 8 bit, 1 byte’a karşılık geldiği için 8 Megabit, 1 Megabyte’a karşılık gelecektir. Yani 8 Mbps internet hızı ile 1 MB/s (Saniyede 1 Megabyte) dosya indirebiliriz.
16 Mbps internet hızı ile saniyede 16 Megabit dosya indirebiliriz. 8 bit, 1 byte’a karşılık geldiği için 16 Megabit, 2 Megabyte’akarşılık gelecektir. Yani 16 Mbps internet hızı ile 2 MB/s (Saniyede 2 Megabyte) dosya indirebiliriz.
 
Anlaşılan yine megabyte ile megabit karışmış. 16 Mbps yaklaşık olarak 2 Mb/s nin biraz üstüne karşılık gelmektedir.

Ahh ah fiber gelse de bizde kurtulsak bu TTNet'ten. Ne güzel taşınmadan önce almıştım Süperonline'yi gerçek hızı yaşıyordum şehir değiştirdim şimdi ADSL mahkum kaldık 16 Mbps bağlattım Tivibu ile 86 TL ödüyorum yeni modem aldım 100 liraya bakalım hayırlısı. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı