TTNet Akşam Olunca PING Yükselmesi

Bilen insan geldi, sakin.

Türk telekom son 1-2 aydır Avrupa ayağı yurtdışı çıkışlarını değiştiriyor. Tahmin edersiniz ki, koca ülkenin omurgasını taşımak kolay değil. Bu yüzden belirli sınırda omurga aktif ve öncelik de kurumsal müşterilere veriliyor.

Hat kapasitesi sınırlı olduğundan, tam da akşam saatleri inanılmaz yavaşlıyor internet. Yani, sorun kablonuzda vs. değil. Belirli aralıklarla herkes yaşıyor bu problemleri maalesef.

Yeni yurtdışı çıkışı çok daha düşük pinglere sahip.

Ne zaman düzelir peki bir bilginiz var mı? Ben kaç kere konuştum müşteri hizmetleriyle hiç böyle bir sorun yaşayan şikayet almadıklarını belirttiler. 300 ping'den yazıyorum bunu şuan.

türk telekomda iken aynı sorunu ben de yaşıyordum ama benim akşamları/geceleri devasa boyutta ping yükseliyordu. Sonrasında Turk.Net e geçtim, hâlâ çoğu akşam aynı sorun devam edip gece geç saatlerde düzelmekte. Bu arada tesisatı bu sebeple yenilemiştim fakat hat değerlerinin yükselmesi dışında hiç bir değişim olmadı.

Dikkat ederseniz bu yoğunluk iş çıkışı saatlerinde başlayıp insanların uyku saatinde geçiyor. Fazla yüklenme oluyor. 1 ay önce bu sorunu yaşamaya başlamıştım, 1 buçuk haftadır sorun yok.

Dikkat ederseniz bu yoğunluk iş çıkışı saatlerinde başlayıp insanların uyku saatinde geçiyor. Fazla yüklenme oluyor. 1 ay önce bu sorunu yaşamaya başlamıştım, 1 buçuk haftadır sorun yok.
2 haftadır hala devam etmekte benim sorunum. Yukarıda çalışma var denmiş fakat kaç kere aradım bu sorunu bir tek benim yaşadığımı başka yaşayan olmadığını söyleyip duruyorlar. Ekip istesem bir sorun bulamayacaklar cidden kullanılamaz halde internet.
türk telekomda iken aynı sorunu ben de yaşıyordum ama benim akşamları/geceleri devasa boyutta ping yükseliyordu. Sonrasında Turk.Net e geçtim, hâlâ çoğu akşam aynı sorun devam edip gece geç saatlerde düzelmekte. Bu arada tesisatı bu sebeple yenilemiştim fakat hat değerlerinin yükselmesi dışında hiç bir değişim olmadı.
Bir çözüm yolu sunmadılar mı peki hala neyden kaynaklandığını söylemiyorlar mı?

@mena1235 daha önce araştırma yapmıştım, CGN denen bir olay varmış. İpv4 protokolü dolduğu ve kişiye özel ip sunamayacak kadar çok müşteriye ulaştıkları için ortak ip havuzuna atıyorlar müşterileri. Yani senin olması gereken ip adresi belki aynı anda 5 kişi tarafından kullanılıyor. Bu yüzden de kaynaklanıyor olabilir ping sorunu.

Detaylı CGN CGN IP Nedir? // http://ufukk.com/cgn-ip-nedir/

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı