TTNET Akşam saatlerinde aşırı yavaşlama ve ping problemi

1. Ekran Görüntüsünde (16Mps) İstanbul Sunucusu Yazıyor
2. Ekran Görüntüsünde (3Mps) Frankfurt Sunucusu Yazıyor Ping'in artıyor?
2. Ekran Görüntüsünde Almanya sunucusunu gösteriyor sağ alt tarafta

Dosya Ekleri

• hız testi 2.PNG
    hız testi 2.PNG
    10,4 KB · Görüntüleme: 108
Gördüğün üzere iki kaynaktan speedtest yaptım.Birincisi Türkiye İstanbul normal hızım. İkincisi Almanya Frankfurt bir çok yabancı kaynaklı sunucunun bulunduğu yer. Oradan aldığım hız gözüktüğü gibi gerçek hızımla yakından alakası yok. Aynı zamanda ping değerim normalin üstünde. Düşündüğün gibi bir altyapı problemim olsa benim İstanbul speedtestimde kötü olur.Yurtdışından bu sıkıntıyı yaşamadan ve ya gündüz saatlerinde normal aldığım hız değeri 13-10 arasındadır. Ping değerim 60'ı geçmez.

Akşam Saatlerinde Bulunduğun Bölgede Aşırı Hat kullanılıyor Yani bir modeme 8 kişi telefon ile bağlansa ne olur gibi düşünebilirsin, İstanbul gibi bir yerde ise konumun bu TTNET için normal bir durum UyduNet dede aynı sorunu yaşarsın
Bulunduğun bölgede fazla kalabalık değil ise kabloları kontrol etmelisin ki büyük ihtimal ile akşam saatlerinde türkiyenin neredeyse yarısı intarnet kullanıyor.
Gece 02:00 08:00 fazla kullanıcı internetini kullanmadığı için akk kalktı sanırsam

Dediğin gibi olabilir ama öle olsa benim Türkiye içi hızımında etkilenmesi gerekir diye düşünüyorum. Benim tek sıkıntım yabancı kaynaklı. Sanki birisi çeşmenin başında kısıp açıyor.Mesela düzeldi yarım saat önce. Bu arada aynı yerde 3 yıldır oturuyorum. Herhangi bir sıkıntım yokken bir anda başlayan bir olay bu.

Sıkıntı şu twitchde yayın izliyorum 1080p sorunsuz ama akşam saati olunca 360p den yukarını kaldırmıyor netim. Wow oynuyorum 55ms akşam olunca ms 200 ve üzeri. Bu sıkıntı son 1 aydır devam ediyor. M. temsilcisi yaptığım görüşmeler bir sonuç veremiyor.

Sıkıntı şu twitchde yayın izliyorum 1080p sorunsuz ama akşam saati olunca 360p den yukarını kaldırmıyor netim. Wow oynuyorum 55ms akşam olunca ms 200 ve üzeri. Bu sıkıntı son 1 aydır devam ediyor. M. temsilcisi yaptığım görüşmeler bir sonuç veremiyor.
Neredeyse Tüm kullanıcılar Akşam saatlerinde bunu yaşıyor arada benimde (AKN Sırasında) 8 mps den 5-6 ya düştüğü pinigin 20-22 olduğu oluyor akşamları çok yoğun kullanım oluyor heleki şu sıralar altyapıları güncelliyorlar ondan kaynaklanabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı