Ttnet Direk Dikilmesi

hanifi_corak

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2014
Mesajlar
415
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Backend Developer
Merhabalar. Ben Ankara'da eğitim için abimin yanında kalıyorum. Fakat Kırıkkale'deki evimiz ana yolun tam yanında. Ben online başvuru yaptım aradılar onaylandı. Eviniz alt yapıyı destekliyor dendi. Modem felan herşey geldi. Kablo çekmeye gelen görevli kişiler direk yok direk dikilmesi gerek biz Türk Telekom'a bildirdik ama siz yine de dilekçe verin demişler. Annemde 4-5 gün önce dilekçeyi vermiş. Ne zaman direk dikmeye gelirler?

Teşekkürler!
 
Bölgenizdeki telekom yetkilisi , ilinizdeki merkezden direk dikilmesi ile ilgili talepte bulunuyor. Öncelikle bu yetkilinin direk gerektiğini ve oraya hizmet verilebilecek yer olduğuna kanaat getirmesi gerekiyor. Bu durumda bölgeye talepte bulunuyor, merkez sıraya göre hizmet isteyenin adedine göre, bölgenin gelişimine göre ve tabiki de elindeki iş yüküne göre kendi bünyesinde bir sıralama yapıyor.
Direk dikme işi firma dışındaki anlaşmalı ekiplerce yapılıyor, her bölgede farklı ekipler bu işle ilgileniyor. Misal bölgenizde okul varsa öncelik ona veriliyor, 20 dairelik yeni bir bina olursa öncelik sonra ona geçiyor gibi gibi gibi, uzayıp gidiyor sıra. Hal böyle olunca, direk dikme işi 3-6 ay arası oluyor. Ben başvurumdan tam 5 ay sonra hizmetimi evde kullanabilir hale geldim. Bu süre birazda kısmetle alakalı, kimi 3 ayda yaptırmıştır, ama forumları gezerseniz, hizmetin 8 ay geçmesine rağmen hala bağlanmadığı kişilerde görebilirsiniz.
Bölgenizdeki santralde bu işle ilgilenen görevlilerle temas etmek en güzeli, adamları hiç arayıp sormazsanız , onlarda sizi unutabilir, fazla üstlerine düşerseniz asla hizmet alamayabilirsiniz gibi maalesef! tamamen değişken şartlar söz konusu.
En ideali başvuru yapıp ara ara geçerken santrale uğrayıp haber almaya çalışmak . Benim önerim bağlanmayacak gibi beklentiyi minimumda tutmak , bölgenizde 3G varsa geçici olarak ona yönelmeniz. Bir başka alternatifte 1 yıldır uzaya atılamayan turksat 4B uydusunu bekleyip uydudan çok makul fiyatlara internet alabilecek günleri hayal etmek :)
2015 mayısta tamamlanıp teslim edilen uydumuzun uzaya atılamaması , uyduyu atacak Kazakistan'ın 2 kere kısa aralıkla kaza yaparak roketlerini patlatmak süretiyle bizim uydunun sırasını ileri tarihlere atması. Şimdilik Ekim deniyor, her şey yolunda giderse 2016 2. yarısı gibi uydudan internet alabilecek kıvama gelebiliriz. ( hali hazırda bu hizmeti uçuk fiyatlara veren firmalar var)

Telekomdan direk talep etmek, deveye hendek atlatmakla eş değer :)
 
Son düzenleme:
Bugün Turk Telekom'a gittim ve görevli arkadaş bu sıralar çok istek var ve belirli bir sırası var dilekçe verdikten sonra yapılcak tek şey sıranın size gelmesi.
 
Şöyle bir durumda var. Bulunduğunuz bölgedeki santral , direk dikecek ekibi çağırıyor. Fakat o da sıra beklediği için , aylar sonra gelen ekibe öncelikle kendi bölgesindeki biriken işleri yaptırıyor. Mesela kopmak üzere olan , düşmek üzere olarak kabloları, direkleri onartıyor. Sonra elindeki isteğe göre sıralama yapıyor, ona gelen ekibi mümkün olan en uzun şekilde kullanmaya gayret ediyor. Bu durumda öncelik asla ve asla yeni talepte bulunan müşteriler olmuyor. Öncelik kendisine kısa sürede sorun çıkartacak yerlerin elden geçirilmesi oluyor.
Sonra mesela aylar aylar sonra ekip geliyor, denk gelirseniz adamlarla sohbet ediyorsunuz, bende öyle oldu. 2 günde hallederiz abi diyorlar. Ama haftada 1-2 kere öğleden sonra uğrayıp yavaş yavaş hallediyorlar. Yani aslında ana işleri illaki başka yerde oluyor, senin tek talebini araya sıkıştırıyorlar.
Benim hattım için çalışmaya geldikleri ve ilk toprak kazmalarından tam ama tam 30 gün sonra benim hizmetim açıldı. Sadece 4 direk dikildi, normalde yarım günlük iş. Ama senin yerinin durumuna göre yeni kabloydu, kutuya uzaklığıydı, gittiydi geldiydi derken , 1 ay :)
Bu sebeple diyorum ki yapılmayacakmış gibi bekle, adamları görünce sevinme, çünkü işe başlamaları ile sana hizmet vermeleri bürokratik işlerde gerektirdiği için,hevesin kursağında kalır :)
 
Konuyu hortlatmak gibi olmasın 6 aydır bende bekliyorum sizin durumu halletiler mi? @hanifi_corak

Nerde o günler. Gelen giden yok bende iptal ettirdim interneti. Pek umudum yok artık. Başka alternatiflere yönel istersen. Bizim burda Kır-Net var fiyatı uygun bizim mahalleye ttnet en fazla 16 mbit hız veriyordu Kır-Net rahat 30 mbit veriyor.
 
Şimdi burada Tamer kardeşim iyi yazmış falan ama tam 5 gün önce talep ettiğimiz 2 direk bugün geldi ve dikildi. Şuan da Türk Telekomdan ekip gelip evime internet bağlamalarını bekliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı