TTNET fiber ping sorunu

MrAlaattinTR

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2015
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Csgo'da yüksek ping aldığım için bugün TTNET fibernete geçtim ama ne yazık ki pingim değişmedi.Sadece modem verdiler. Speedtest sitesinde 20ms ping almama rağmen CSGO'da ve diğer online oyunlarda 100-150 arası ping alıyorum. Modemin içinden çıkan kablolardan 1 tanesi sarı renkli benim kullandığım isi eski ADSL beyaz kablo acaba bunları değiştirsem bir fark oluşur mu?

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Speedtest'te size en yakın server(sunucu) seçildiğinden dolayı bu kadar düşük ping alıyorsunuz. Fakat iş oyunlara gelince böyle olmuyor malesef. Örneğin, Almanya merkezli bir oyunun sunucularına Türkiye üzerinden bağlanıyorsan 60, 70 ping görmen gayet normal. Fiber İnternet'in bile olsa. Ping dediğimiz olay geçikçe süresidir. Doğal olarak bu değerleri almanız normal. Fakat CS:GO'da ping sınırlama mevcut. mm_dedicated_search_maxping 50(istediğin max ping değerini yazabilirsin) yazarak sınırlama koyabilirsiniz. CS:GO oynamadığım için komut doğru çalışır mı, bilemem. Yine de denemekte fayda var.
 
tracert 81.4.125.13 yaz sonuçları buraya at bakalım sorun sendemi isp demi
Merhaba, Bende aynı sorunu yaşıyorum, yeni konu açmak yerine buraya yazdım. 16 Mbps internet ile hız testinde 6-7 Mbps alıyorum. CS:GO'da pingim 100 üzerine çıkıyor. Sorun nedir sizce?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    83,9 KB · Görüntüleme: 275
Merhaba, Bende aynı sorunu yaşıyorum, yeni konu açmak yerine buraya yazdım. 16 Mbps internet ile hız testinde 6-7 Mbps alıyorum. CS:GO'da pingim 100 üzerine çıkıyor. Sorun nedir sizce?
Normal koşullarda bende 120-150 arası değişiyor ve dalgalanmalı
kendi networküm üzerinde 70 ile - 100 arası STABİL oluyor.
 
Sorunun nedeni burası Google Maps Yurt dışı çıkış yetersiz

6 Ay önce pingim 30/45 arasıydı ve gayet stabil bir şekilde internet kullanıyordum. 6 aydır pingim genelde 100 oluyor bazen dalgalanmaya başlayıp 200e dayanıyor. Ama bazı günler ne hikmetse 60 pingin altına düştüğüm oluyor dalgalanıyor felan arada 100 pinge çıkıyor sonra 70e düşüyor vs. Kişisel düşüncem Türk Telekomdaki yeni yapılanma ve 4.5G teknolojisiyle ilgili olabiliceği yönünde. Ve ayrıca Yurt dışı çıkışlarındaki yoğunluğa bağlı olarak da değiştiğini düşüyorum. 10 sunucu varsa 4 tanesini deaktif edip, deaktif edilen sunuculardaki kullanıcıları hâla çalışan sunuculara yönlendirdiklerinde ve o kullanıcılarında aynı anda sunuculara yüklendiğinde sunucunun yetersiz kalması sonucu oluştuğunu düşünüyorum. Tamamen kişisel düşüncemdir, alıntı yaparak yazmadım, sonra sağda solda yok sunucuları kapattılar felan yazmayasınız. Bir başka düşünce olarak da steam böyle bir yöntem uygulamış olabilir 10/6 çalışıyorsa sunucuları dediğim gibi sunucuları yetersiz kalabilir hatta bazen steamstatus adlı siteden yoğunluğa baktığımda EU East ve EU West yoğun olmadığında pingim düşük oluyor. Turknet'in yeni kampanyası hakkında ne düşünüyorsunuz ?

24Mb/s Fibernet Paketini kullanmaktayım ve sözleşmemiz bu gün itibari ile doldu
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı